Renate Weber: "Ridicarea restricţiilor de pe piaţa muncii pentru români nu e o favoare"

F.A.
Politică / 27 noiembrie 2013

Ridicarea restricţiilor de pe piaţa muncii pentru români nu e o favoare, ci un drept dat de statutul de ţară membră a Uniunii Europene, atrage atenţia europarlamentarul PNL, Renate Weber, conform unui comunicat de presă.

Domnia sa apreciază că măsurile anunţate de guvernul britanic condus de David Cameron, privind reducerea "turismului pentru beneficii" trebuie să aibă în vedere, în mod nediscriminatoriu, toţi cetăţenii europeni care vin să muncească în Marea Britanie.

"Nu trebuie să lăsăm interesele politice şi electorale să afecteze drepturile unor cetăţeni europeni. Politica unui guvern responsabil nu poate fi dictată de tabloide sau de teme false, întreţinute populist de criza economică şi socială care ne afectează pe toţi. Modul în care guvernul britanic gestionează acest subiect poate duce la o creştere a atitudinii ostile la adresa cetăţenilor români, bulgari şi, în general a celor din sudul Europei, dar şi a sentimentelor anti-europene, prezente deja într-un mod îngrijorător în Marea Britanie", a declarat Weber.

Studiile Comisiei Europene demonstrează în mod evident că migraţia forţei de muncă în Marea Britanie, inclusiv prin prezenţa cetăţenilor români, a avut şi continuă să aibă un efect pozitiv asupra economiei acestui stat, potrivit comunicatului de presă. În acest context, eurodeputata liberală face un apel la colegii britanici din Parlamentul European să explice cetăţenilor, dar şi politicienilor din ţara lor faptul că aceste temeri, inclusiv cele privind un uriaş val de migraţie dintre România spre Marea Britanie, sunt nejustificate şi întreţinute într-un mod artificial, din raţiuni strict electorale.

"Aşa cum au arătat şi oficialităţile române în mai multe rânduri, Marea Britanie nu are de ce să se teamă, deoarece cei mai mulţi dintre românii care au dorit să plece la muncă în străinătate au făcut-o deja, nu au aşteptat data de 1 ianuarie 2014. Fac un apel la Guvernul britanic să respecte Tratatele, legislaţia europeană şi principiile care stau la baza construcţiei Uniunii, inclusiv cel al libertăţii de mişcare a forţei de muncă şi al nediscriminării", a menţionat europarlamentarul PNL.

Premierul Marii Britanii, David Cameron, a anunţat o reducere drastică a "turismului pentru beneficii", precizând că imigranţii Uniunii Europene (UE) nu vor mai putea să aibă pretenţii la sprijin din partea plătitorilor de taxe pe termen nelimitat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb