Reprezentaţii BCR BpL: "Piaţa băncilor de locuinţe ar putea să se extindă"

A.G.R.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 10 septembrie 2008

Reprezentaţii BCR BpL: "Piaţa băncilor de locuinţe ar putea să se extindă"

Băncile pentru locuinţe de pe piaţa din ţara noastră ar putea să îşi mărească numărul în următorii ani, intrarea unor jucători noi avantajând dezvoltarea sistemului de economii şi de creditare, susţin reprezentanţii BCR Banca pentru Locuinţe.

Numărul acestora ar putea ajunge la şase, întrucât piaţa este suficient de mare pentru o astfel de extindere, dar probabil că intrarea noilor jucători depinde şi de succesul BCR pe acest segment, care ar indica potenţialul pieţei din ţara noastră, consideră aceştia. Petre Tulin, preşedintele BCR Banca pentru Locuinţe, a apreciat că succesul potenţialilor investitori pe acest segment constă în reţeaua de distribuţie a produselor care trebuie să fie suficient de extinsă, varianta alternativă fiind încheierea de parteneriate cu alţi distribuitori de produse de acest gen. Cehia este ţara oferită ca exemplul de preşedintele băncii, care a explicat că piaţa a ajuns la 5-6 milioane de clienţi în câţiva ani. Alături de această bancă, pe piaţa din ţara noastră mai activează Raiffeisen Banca pentru Locuinţe şi HVB Banca pentru Locuinţe.

BCR Banca pentru Locuinţe şi-a propus intrarea pe profit după următorii trei ani şi totodată ocuparea primului loc pe această piaţa, cota vizată fiind de 50%, a explicat preşedintele băncii, care a adăugat că se va limit, deocamdată, la trei produse bauspar pe care banca le deţine: Locuinţa Plus, Economii Plus şi Locuinţa Imediat, BCR Banca pentru Locuinţe fiind lansată în luna iulie a acestui an. Produsele bauspar sunt contractele de economisire-creditare pentru domeniul locativ.

Sistemul de economisire-creditare, presupune încheierea unui contract cu clientul pentru o sumă stabilită de comun acord cu banca. O parte din suma respectivă se constituie din bani economisiţi pe o anumită perioadă, la care se adaugă dobânda şi o primă anuală de stat de 15 la sută din valoarea economiilor adăugate în cont în fiecare an. Cealaltă parte a sumei contractate o reprezintă creditul cu dobândă redusă şi fixă pe toată durata creditării, acordat de bancă după perioada de economisire.

Produsele bauspar pot aduce un randament de economisire anual până la 17 -19% anual, în viitor urmând ca acest produs să se dezvolte, devenind cel mai popular sistem de economisire pentru reparaţiile locuinţelor românilor, susţin reprezentanţii băncii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb