Republica Moldova devine membru al Institutului Francofon de Reglementare Financiară

Ziarul BURSA #Internaţional / 14 septembrie 2006

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a organizat în această săptămînă la Bucureşti Reuniunea Anuală a Institutului Francofon de Reglementare Financiară (IFREFI), atât la nivel de preşedinte, cât şi la nivel de expert. Reuniunea la nivel de preşedinte, desfăşurată luni, 11 septembrie, a găzduit, alături de doamna prof. univ. dr. Gabriela Anghelache, preşedintele Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, alţi 14 reprezentanţi ai autorităţilor de reglementare financiară francofone, printre care următorii preşedinţi de autorităţi ale pieţelor de capital: Ali Sadmi (Algeria), Theodore Ejangue (Camerun), Alexandre Gandou (Comunitatea Economică şi Monetară din Africa Centrală), Michel Prada (Franţa), Christian de Boissieu (Monaco), Jean St-Gelais (Quebec), Zeineb Guellouz (Tunisia), Martin Gbedey (Uniunea Economică şi Monetară din Africa de Vest) şi Dumitru Ursu (Moldova).

În cadrul întâlnirii au fost prezentate evenimente din actualitatea financiară internaţională, precum şi experienţa naţională a autorităţilor de reglementare financiară francofone în ceea ce priveşte demutualizarea burselor de valori. La dezbatere a fost prezent şi domnul Stere Farmache, directorul general executiv al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), care a adus în atenţia membrilor IFREFI prezenţi demutualizarea BVB.

Cu această ocazie, a fost analizată solicitarea Comisiei de Valori Mobiliare din Republica Moldova de a deveni membru al IFREFI, precum şi alegerea preşedintelui şi vice-preşedintelui IFREFI. Astfel, începând cu anul 2006 Republica Moldova devine membru al IFREFI, iar preşedinţia Institutului va fi asigurată de autoritatea pieţei de capital din Tunisia, vicepreşedinţia fiind asigurată de instituţia similară din Belgia.

Tema seminarului la nivel de experţi, care a avut loc în zilele de 12 şi 13 septembrie, a fost "Supravegherea informaţiei financiare transmise de societăţile ale căror valori mobiliare sunt admise la tranzacţionare". Cu acest prilej, au fost dezbătute problemele întâmpinate în difuzarea informaţiilor financiare de către societăţile ale căror valori mobiliare sunt admise la tranzacţionare. Seminarul a reunit practicieni din domeniul supravegherii informaţiei financiare care au susţinut prezentări detaliate pe marginea aspectelor juridice, contabile sau tehnice atât în ceea ce priveşte pros-pectul întocmit de emitent în cazul unei oferte publice, cât şi obligaţiile de raportare ale emitenţilor ale căror valori mobiliare sunt admise la tranzacţionare pe o piaţă reglementată.

IFREFI a fost creat în iunie 2002 la iniţiativa a 9 autorităţi de reglementare financiară francofone. IFREFI este o structură de dialog şi cooperare care are drept principale obiective schimbul de informaţii şi experienţă şi elaborarea de studii şi cercetări cu privire la pieţele financiare. CNVM a devenit membru IFREFI în mai 2004, cu prilejul Reuniunii Anuale care a avut loc în Elveţia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb