Restart Energy a finalizat un proiect fotovoltaic de peste 200.000 euro pentru compania Dip&Gip

F.D.
Piaţa de Capital / 11 iulie

Restart Energy a finalizat un proiect fotovoltaic de peste 200.000 euro pentru compania Dip&Gip

Restart Energy a finalizat construcţia şi instalarea unui proiect fotovoltaic pentru compania Dip&Gip, în valoare totală de peste 200.000 de euro. Investiţia beneficiarului va fi amortizată în aproximativ 3 ani de zile, conform unui comunicat de presă remis Redaţiei.

Proiectul de tip rooftop are o putere de 299 kWp şi a fost instalat pe acoperişul unei unităţi de producţie aparţinând beneficiarului, situată în oraşul Braşov.

Centrala fotovoltaică este formată din 545 de panouri ce acoperă o suprafaţă totală de 3.100 mp. Panourile vor produce 335 MWh de energie pe an, însemnând aproximativ 35%, din necesarul energetic al companiei.

Panourile solare reduc cantitatea de emisii de CO2 eliberate în atmosferă cu aproximativ 105 tone pe an iar deşeurile radioactive cu 1 kg pe an.

Diminuarea emisiilor de carbon, prin implementarea proiectelor de energie solară, va fi monitorizată prin platforma RED, implementată în 2021, platformă dedicată calculului amprentei de carbon, reducerii emisiilor de carbon prin proiecte de sustenabilitate sau offsetare a amprentei de carbon. Atributele verzi, atât cele obţinute pentru acţiuni sustenabile individuale, cât şi creditele de carbon, pot fi vândute intern prin marketplace-urile platformei RED, printr-un proces tehnologizat, transparent şi securizat, dedicat reducerii emisiilor de carbon şi îmbunătăţirii politicilor ESG.

"Panourile fotovoltaice sunt o soluţie promiţătoare pentru eficientizarea costurilor şi o necesitate în lupta împotriva schimbărilor climatice. Investiţia actuală se va amortiza în trei ani de zile şi va aduce companiei noastre o economie de aproximativ 80.000 de euro pe an", spune Puchianu Ioan Dumitru, Administrator Dip&Gip.

"Pentru 2024 avem în plan consolidarea segmentului de panouri fotovoltaice pentru clienţi dar şi creşterea ponderii energiei verzi în energia furnizată, prin dezvoltarea de parcuri fotovoltaice proprii. Avem în faţă şi o serie de provocări, o piaţă volatilă, unde resursele umane sunt dificil de identificat şi de păstrat şi în care avansul tehnologic este accelerat în ceea ce priveşte echipamentele care compun sistemul de transformare a energiei solare în energie electrică", spune Armand Domuţa, CEO & Founder Restart Energy.

Restart Energy a asigurat pentru compania beneficiară întreg proiectul de eficientizare energetică, de la consultanţă şi proiectare, până la implementare.

În ianuarie 2021, Restart Energy a semnat un parteneriat cu fondul american Interlink Capital Strategies din Washington DC pentru finanţarea dezvoltării a 500 MW de proiecte regenerabile în România până în 2025, în vederea furnizării de energie 100% verde produsă local către toţi clienţii finali.

În februarie 2021, Restart Energy a lansat cu succes prima emisiune de obligaţiuni verzi convertibile din România care au fost listate la Bursa de Valori Bucureşti, având codul REO26.

În iunie 2024, grupul Restart Energy a încheiat un contract de racordare cu Transelectrica în valoare de 56 de milioane de lei pentru un parc fotovoltaic de 500 MW, în urma căruia peste 200.000 de gospodării vor fi alimentate cu energie verde. Parcul fotovoltaic va produce anual peste 800.000 MWh şi va ajuta la reducerea emisiilor de carbon cu aproximativ 400.000 tone pe an, respectiv 12 milioane de tone de CO2 evitate, pe toată perioada de viaţă a proiectului, însemnând beneficii de mediu în valoare de peste 1 miliard de dolari.

Portofoliul de proiecte fotovoltaice al Grupului Restart Energy în curs de dezvoltare este de peste 1.000 MWp.

În iunie 2024, Restart Energy a emis cea de-a doua emisiune de obligaţiuni corporative, după cea din 2021, REO29E, care urmează să fie listată la Bursa de Valori Bucureşti.

Sectorul de energie regenerabilă, în plină dezvoltare

La nivel global, puterea sistemelor fotovoltaice atinge un nivel cumulat în valoare de puţin peste 850 GW, aceasta reprezentând 4,4% din producţia globală de energie. Din aceasta, o mare parte este segmentul hidroelectric (circa 57,7%), iar cel solar ajunge la o pondere de 11,5%. Conform previziunilor Agenţiei Internaţionale a Energiei (IEA), producţia energiei prin sistemele fotovoltaice ar urma să aibă o creştere exponenţială, de la 2.000 TWh în 2024, la o valoare de patru ori mai mare până în 2030.

În România, la începutul anului 2024, numărul prosumatorilor racordaţi la reţeaua de distribuţie depăşea 110.000 - de peste 2,7 ori mai mare faţă de începutul anului 2023, când aceştia erau în număr de 40.171 şi de peste opt ori mai mare faţă de 2022. La sfârşitul lunii februarie 2024, prosumatorii din România aveau instalată o capacitate de peste 1.400 MW, de peste cinci ori mai mare comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Faţă de puterea totală instalată în capacităţile de producţie din România, aceasta reprezintă o pondere de 7,9%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb