Restart Energy a finalizat un proiect fotovoltaic de peste 850.000 euro pentru compania Mobilaiud

F.D.
Piaţa de Capital / 4 septembrie

Restart Energy a finalizat un proiect fotovoltaic de peste 850.000 euro pentru compania Mobilaiud

Restart Energy a finalizat construcţia şi instalarea unui proiect fotovoltaic pentru compania Mobilaiud în valoare de peste 850 000 de euro. Investiţia beneficiarului va fi amortizată în aproximativ 3 ani de zile, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Proiectul este format din 2 195 de panouri situate atât la sol, cât şi pe acoperişul a două imobile aparţinând beneficiarului, din comuna Rădeşti, judeţul Alba.

Panourile acoperă o suprafaţă de 12 000 mp şi vor produce 1 130 MWh de energie pe an, însemnând aproximativ 95% din necesarul energetic al companiei.

Panourile solare reduc cantitatea de emisii de CO2 eliberate în atmosferă cu aproximativ 351 de tone pe an iar deşeurile radioactive cu 3,3 kg pe an.

Diminuarea emisiilor de carbon, prin implementarea proiectelor de energie solară, va fi monitorizată prin platforma RED, implementată în 2021, platformă dedicată calculului amprentei de carbon, reducerii emisiilor de carbon prin proiecte de sustenabilitate sau offsetare a amprentei de carbon. Atributele verzi, atât cele obţinute pentru acţiuni sustenabile individuale, cât şi creditele de carbon, pot fi vândute intern prin marketplace-urile platformei RED, printr-un proces tehnologizat, transparent şi securizat, dedicat reducerii emisiilor de carbon şi îmbunătăţirii politicilor ESG.

"Protejarea mediului înconjurător a fost întotdeauna o preocupare pentru noi. Am investit mult în activitatea de eliminare şi reciclare a deşeurilor şi în dotarea fabricii cu instalaţii ultra moderne, ce respectă toate cerinţele normelor în vigoare. Centrala fotovoltaică recent instalată asigură din surse regenerabile aproape tot consumul energetic al companiei şi echivalează cu o economie de peste 200 000 de euro pe an la buget", spune Anton Godorogea, Administrator Mobilaiud.

"Tranziţia către energia verde este o necesitate pentru companii din toate industriile, iar cererea pentru instalarea de proiecte fotovoltaice este în continuă creştere. Aceste investiţii sunt susţinute şi de iniţiativele guvernamentale în derulare, precum Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), proiectele din cadrul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), Fondul de Modernizare şi Electric Up 2. În acest context, Restart Energy îşi propune consolidarea

segmentului de clienţi corporate interesaţi de proiecte de energie regenerabilă dar şi dezvoltarea de parcuri fotovoltaice proprii de dimensiuni mari", spune Armand Domuţa, CEO & Founder Restart Energy.

Restart Energy a asigurat pentru compania beneficiară întreg proiectul de eficientizare energetică, de la consultanţă şi proiectare, până la implementare.

Piaţa panourilor fotovoltaice din Europa va înregistra o creştere de 12-14% în 2025, echivalentul a 330 GW instalaţi, conform estimărilor Neomar

Perioada 2024-2030 va fi caracterizată de creşteri substanţiale în piaţa de panouri PV din Europa, având un ritm constant şi previzibil, ţinând cont atât de subvenţiile guvernamentale, scăderea preţurilor la sisteme fotovoltaice, precum şi a ţintelor de energie verde asumate la nivel guvernamental în Uniunea Europeană, arată un studiu recent Neomar. Un scenariu moderat-optimist arată o creştere medie anuală de 10-20% a adiţiilor de capacitate solară în 2023-2024, până la valoarea cumulativă de 280-300 GW, apoi o reîntoarcere la o creştere mai moderată, de 12-14% în 2025 până aproape de 330 GW instalaţi, conform aceleiaşi surse.

Potenţialul pieţei de sisteme PV din România, ca dimensiune valorică sau cantitativă, poate fi privit atât din perspectiva unei creşteri viitoare a necesarului de electricitate - consum crescut, care rezultă într-o creştere suplimentară a pieţei - cât şi din perspectiva înlocuirii surselor deja existente de producţie a energiei electrice ne-regenerabile.

Capacităţile solare totale instalate în România până în 2030 sunt estimate la 10,511 GWh, dintre care prosumatori persoane fizice, 1,997 GWh. Din punct de vedere valoric, se estimează că piaţa de sisteme PV din România va ajunge la peste 9 miliarde EUR în 2030, dintre care peste 1,8 miliarde EUR vor proveni de la prosumatori persoane fizice.

În ianuarie 2021, Restart Energy a semnat un parteneriat cu fondul american Interlink Capital Strategies din Washington DC pentru finanţarea dezvoltării a 500 MW de proiecte regenerabile în România până în 2025, în vederea furnizării de energie 100% verde produsă local către toţi clienţii finali.

În februarie 2021, Restart Energy a lansat cu succes prima emisiune de obligaţiuni verzi convertibile din România care au fost listate la Bursa de Valori Bucureşti, având codul REO26.

În iunie 2024, grupul Restart Energy a încheiat un contract de racordare cu Transelectrica în valoare de 56 de milioane de lei pentru un parc fotovoltaic de 500 MW, în urma căruia peste 200.000 de gospodării vor fi alimentate cu energie verde. Parcul fotovoltaic va produce anual peste 800 000 MWh şi va ajuta la reducerea emisiilor de carbon cu aproximativ 400.000 tone pe an, respectiv 12 milioane de tone de CO2 evitate, pe toată perioada de viaţă a proiectului, însemnând beneficii de mediu în valoare de peste 1 miliard de dolari.

Portofoliul de proiecte fotovoltaice al Grupului Restart Energy în curs de dezvoltare este de peste 1.000 MWp.

În iunie 2024, Restart Energy a emis cea de-a doua emisiune de obligaţiuni corporative, după cea din 2021, REO29E, care urmează să fie listată la Bursa de Valori Bucureşti.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Unde e mult trambitata listare la bursa? Working on it since 2020-2021, cica.

    Ultimul PP de obligatiuni a fost aproape de dezastru... noroc cu Tradeville care probabil a subscris in ultimul minut numarul lipsa asa incat sa fie considerat un 'succes'. 

    1. parca mai ieri ma suna un cocos de la inelu’ de aur ca e mare oferta mare, si ce frumos voi reusi sa con vertesc eu obligatiunile in actiuni. cum e acum cu conversia baieti?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb