Restart Energy One anunţă intenţia de a emite noi obligaţiuni pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti

A.F.
Piaţa de Capital / 10 iunie

Alexandru Domuţa, cofondator şi CEO al Restart Energy One

Alexandru Domuţa, cofondator şi CEO al Restart Energy One

Restart Energy One, unul dintre cei mai mari furnizori independenţi de electricitate şi energie regenerabilă din România pentru consumatori casnici şi IMM-uri, anunţă demararea unui plasament privat de obligaţiuni corporative cu o valoare totală de până la 6,5 milioane de euro. Oferta este adresată unui număr limitat de 149 de investitori retail, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Restart Energy One se află într-o perioadă de transformare şi creştere continuă. Ne propunem să fim în avangarda tranziţiei energetice din România, oferind soluţii complete şi inovative clienţilor noştri, iar cu sprijinul fondurilor atrase în această nouă emisiune de obligaţiuni, vom putea accelera dezvoltarea proiectelor noastre şi extinde portofoliul de clienţi, precum şi să creştem ponderea energiei verzi furnizate prin dezvoltarea de parcuri fotovoltaice proprii. Obligaţiunile emise anterior ne-au permis să iniţiem proiecte esenţiale şi să creştem capacitatea noastră operaţională. De asemenea, emisiunile de obligaţiuni reprezintă o modalitate strategică de a atrage capital necesar pentru dezvoltare fără a influenţa echilibrul financiar existent, oferindu-ne astfel stabilitatea necesară pentru planurile noastre strategice", a declarat Alexandru Domuţa, cofondator şi CEO al Restart Energy One.

Aceasta este cea de-a doua emisiune de obligaţiuni a companiei după cea din 2021, când compania a atras 16,4 milioane de lei de la investitori. Noua ofertă de obligaţiuni prevede emiterea unui număr de până la 65.000 obligaţiuni corporative nominative, dematerializate, necondiţionate, negarantate şi neconvertibile cu o valoare totală de până la 6,5 milioane euro, cu o valoare nominală de 100 euro per obligaţiune şi o scadenţă de 60 de luni (5 ani) de la data de emisiune. Obligaţiunile au o rată a cuponului de 9,5%, periodicitatea cuponului fiind semestrială.

Capitalul atras de la investitori va fi direcţionat către continuarea dezvoltării accelerate a companiei pe principalele linii de business. În ultimii doi ani, Restart Energy One şi-a reorientat activitatea dinspre furnizarea de energie spre tranziţia energetică. Acest pas a fost efectuat în vederea valorificării oportunităţilor prezente în domeniul tranziţiei energetice şi diminuarea expunerii afacerilor companiei la instabilitatea legislativă şi economică de pe piaţa de furnizare de energie. Prin acest proces, compania şi-a diversificat competenţele astfel încât să poată oferi clienţilor un ecosistem de divizii din întreg lanţul energetic. Compania continuă astfel strategia sa de accesare a capacităţii de finanţare oferite de piaţa de capital, pe care o consideră o opţiune foarte atractivă pentru companiile romaneşti de a se dezvolta.

Prin urmare, în anii ce urmează, Restart Energy One vizează consolidarea afacerilor la nivelul segmentului de rooftop, finalizarea şi comercializarea proiectelor de tip Utility Scale dezvoltate prin SPV-uri, creşterea portofoliului de clienţi industriali mari şi foarte mari şi creşterea ponderii energiei verzi furnizate, prin dezvoltarea de parcuri fotovoltaice proprii.

Oferta privind emisiunea noilor obligaţiuni corporative este intermediată de Tradeville S.A..

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. 9,5% cupon anual la EURO?! bate chiar si Fidelis!

    1. normal, pt ca include si riscul ;)

    Prefer vechile obligatiuni de sunt con vertibile in actiuni incepand cu vara lui 2024 ...

    1. In ce conditii sunt con vertibile?

      con vertibile in ce?

      in tigari

      con vertibile in actiuni, intrebam in ce conditii. Pentru cel cu tigarile, multumesc pentru raspuns

      E de ajuns sa intri pe site-ul BVB si sa citesti prospectul/memorandumul emisiunii de obligatiuni din 2021. Haide mai baieti... macar atat se poate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb