Retailerul Spar International - la al doilea eşec pe piaţa românească

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii / 16 ianuarie 2013

Retail Center Association a anunţat că nu va reînnoi contractul de master francizor cu compania olandeză

Retail Center Association (RCA), care deţine din 1 octombrie 2011 master-franciza retailerului olandez Spar Internaţional, a anunţat că nu va mai reînnoi contractul pe 2013. "Vom renunţa, a fost o investiţie proastă", ne-au declarat reprezentanţii asociaţiei, adăugând că nu au primit niciun sprijin din partea olandezilor.

În prezent, reţeaua Spar mai deţine doar trei magazine, la care se adaugă altele şapte sub brandul Aprozar. "Vrem să dezvoltăm mai bine reţeaua Aprozar, care este un brand propriu. Probabil doar magazinul de la Star (din Braşov - n. red) se va numi Star Market. Oricum, suntem în negocieri cu alte două reţele de supermarketuri cu care este posibil să ne asociem. Datorită unor clauze de confidenţialitate nu le putem divulga numele", mai spun sursele citate. Surse din piaţă au anunţat, însă, la finele anului trecut, că negocierile sunt purtate cu cei de la Mega Image.

Practic, neprelungirea constractului cu Spar International înseamnă al doilea eşec al acestei reţele în România, după cel din 2009, când compania Spar SRL a intrat în insolvenţă, chiar dacă era unul dintre cei mai mari retaileri alimentari români, cu afaceri de 44 milioane de euro în 2008 şi peste 20 de magazine.

Grupul braşovean de firme care a preluat master franciza Spar pentru România şi care mai are în administrare şi magazinele Aprozar şi Gostat a închis în 2012 zece din cele 20 de locaţii ale sale. În a doua parte a anului, compania a închis cinci din cele opt magazine Spar din judeţul Braşov, ultimul fiind supermarketul deschis în aprilie în noul ansamblu de locuinţe Privilegio din Braşov.

Neprofitabile s-au dovedit şi două din cele şapte magazine Aprozar din oraşul Braşov, motiv pentru care compania a decis să le închidă. În fine, aceeaşi decizie a fost adoptată şi în cazul unui magazin

După preluarea francizei, RCA a încheiat primul contract de subfranciză cu societatea Retail D&I din Braşov, înregistrată la Regis­trul Comerţului în septembrie 2010 şi deţinută în mod egal de Butum Loredana Ionica şi Butum Daniel Marius din Braşov. Potrivit site-ului Ministerului de Finante, în 2011, Retail D&I din Brasov a înregistrat pierderi de 75.000 de lei la o cifră de afaceri de 5,79 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb