Reţeta insuccesului (á) la Liviu Dragnea

Dan Nicolaie
Ziarul BURSA #Politică / 4 aprilie 2023

Reţeta insuccesului (á) la Liviu Dragnea
Dan Nicolaie

Liviu Dragnea a fost genul de politician căruia îi plăcea să ia taurul de coarne. L-a luat cam mult, dar asta este altă discuţie. De când îi lipsesc nişte voturi şi îi prisosesc nişte dosare apucă tigaia de coadă. Omul care în urmă cu destul de puţini ani stârnea mari pasiuni, dragoste convertită în voturi şi ură transformată în manifestaţii de stradă, s-a reorientat. A virat-o spre bucătăria filmată. În caz că nu ştiţi, gătitul se împarte acum în două mari categorii, cel realizat în anonimatul bucătăriei proprii sau a unei unităţi care se ocupă cu vânzarea mâncării preparate şi cel de ochii lumii, făcut la TV, pe YouTube, TikTok, vlog, blog. Primul fel de gătit se adresează în special papilelor gustative, al doilea este destinat ochilor şi urechilor. La unul contează gustul, la celălat doar imaginea.

Liviu Dragnea, ca orice politician, vrea să ne fure ochii, nu e interesat să ne umple burţile.

Ştiu că ştiţi, a mai facut-o.

După ce a testat câteva reţete pe "burta" întregii naţiuni,"tocăniţa de premieri", "ciorbiţa acră anti-UE", "coliva reinterpretată a democraţiei", fostul şef al PSD este decis să schimbe reţetarul. A şi avut destul timp de gândire în vremea izolării impuse de justiţie. Alte ingrediente, altă bucătărie, alte ustensile, alţi tovarăşi de drum. Chiar dacă nu i-am gustat şi această realizare, bazată pe fasole galbenă, putem spune că autorul pare mult mai simpatic din noua postură.

Reconversia profesională, după ce ai suferit o condamnare din cauza activităţii pe care o prestai, este recomandată călduros. Dragnea arată că se poate. Canalul "Bucătăria de acasă" promovează mâncarea sănătoasă, iar fostul politician de frunte ne-a informat că la fiecare reţetă va prezenta şi beneficiile principalelor ingrediente. Prima reţetă este cea de mâncare de fasole galbenă păstăi. De remarcat, Liviu Dragnea a vorbit foarte mult pe marginea unei reţete simple, una pe care o gospodină adevărată ar fi expediat-o în câteva vorbe simple. Are destul timp să înveţe şi să intre în rol.

Specialiştii în politologie, sociologie, psihiatrie şi alte domenii caută deja răspunsuri la mai multe întrebări. De ce fasole? De ce galbenă? De ce la tigaie? De ce la cald şi nu la rece? O parte dintre răspunsuri poate le va oferi chiar Liviu Dragnea în episodul următor. Pare hotărât să îşi ia revanşa la marginea cuptorului de gătit.

Cert este că se dovedeşte că în acest moment al vieţii sale are mai mult succes cu gătitul decât cu politica. Câteva zeci de mii de oameni i-au urmărit reţeta, alte câteva sute i-au comentat-o, la doar câteva ore de la lansarea proiectului. Internetul a fost luat cu asalt de oameni care îl iubesc sau îl urăsc pe fostul lider al PSD. Ironiile curg, la fel şi felicitările şi sugestiile. Politicieni cu probleme penale sunt invitaţi la rândul lor să devină influenceri, pe diverse nişe, de la croşetat până la amenajări interiore. Chiar lui Liviu Dragnea i se sugerează, pe motiv de aspect exterior (chestie de gust, pe care nu o comentăm, deşi am observat că celebra mustaţă a reapărut) să devină stilist pentru că arată mai mult a frizer decât a bucătar. Gura lumii...slobodă pe vecie! Până una alta, putem spune că bucătarul Dragnea este ceva mai incosecvent chiar şi decât politicianul cu acelaşi nume, uleiul de măsline ba îl încinge, ba nu, anunţă că nu mai cumpără din supermarketuri din cauza lipsei de încredere, dar fasolea galbenă tocmai ce spune că a cumpărat-o, vorbeşte că va folosi doar ingrediente româneşti, dar realitatea dovedeşte că în tigaie ajung produse şi din alte zări.

Vechile apucături se uită greu...

Poftă bună!

Opinia Cititorului ( 27 )

  1. Dragnea președinte

    1. La o asociație de locatari

      Este presedinte deja. Presedintele coruptilor.

      ...cred ca nici acolo,deoarece si aici se lucreaza cu bani ''cash''

      ăștia de acum ce sunt

    Am incercat sa ma uit, vreo 2 secunde am rezistat. Tot ce vad e un puscarias.

    1. logic

    Asa ceva!Cred ca a taiat prima data in viata lui ceapa si ne da noua lectii de gatit.Macar daca exersa putin,macar din bun simt.Prea ne cred prosti politicienii astia,isi imagineaza ca toata lumea este ca ei!

    1. Te inseli

      Daniel Dragomir a spus: "Dragnea a taiat porcu cu mana lui", atinci când erau cu Coldea si cu Kodrutza la o țuică a statului paralel.

      Cine nu stie, sa se abțină, nene !! 

    Mulți bugetari î l iubeac pe dnul Dragnea.El a fost cel care a mărit mult salariile în structurile consiliilor județene etc.Dnul Dragnea este o plăcută amintire și un om care a dat cu mănă largă.

    Sunt mulți ca dnul Dragnea,doar că ei au nume poate mai puțin mediatizate.Ei au ajutat țara cu privatizările,cu pensiile speciale. 

    1. Si actualii PSDNL au continuat si extins, ca... de, au inteles reteta: sa dai privilegii tuturor celor care te-ar putea incurca, mai ales ca dai din banii strinsi din taxe si impozite.

      Ce dragut dnul Dragnea ca ne-a dat si noua!

    N-ar trebui sa aiba oare protectie pentru mustata?

    Ce te faci daca pică un fir de păr din mustata în fasole? 

    Putem spune ca a dat cu mucii-n fasole? 

    Cum a mai facut-o de altfel ... 

    Si ... dupa asta ce urmeaza? Placinte?

    Ca lumea ... la placinte inainte ... da' la "razboi" ... 

    1. La frizerie!!!!!

      Sa faca si covrigi!Nu de alta dar sa umble cainii cu covrigii-n coada si in tara noastra!

    Bine punctat!

    ....

    1. A gresit ca a dat nas acestei paturi parazitare: bugetarimea, noua burghezie.

    Bugetari, ce il slaviti pe Dragnea, sunteti capabili sa cautati, cititi si intelege(!) cifrele, graficele si tabelele ce arata evolutia datoriei publice a Romaniei?

    Voi v-ati bucurat si va bucurati de lefuri marite in timp ce treaba ce o prestatie e de 2 lei! ....avize in asteptare cu lunile, inspectati la comanda latrailor politici, inchdeti ochii si gura la orice ilegalitate comisa de sefii politici (ex. Inlocuit documente sau sters din registrele de intrari/iesiri, etc etc 

    Nepotii vostri daca vor mai trai in romanica vor plange.....iar voi veti plange in mor.inte ca tarisoara voastra ce ati canata ca sunteti pe veci stapani....va ajunge la vietnamezi, nepalezi si musulmani! 

    Hai cu ura! Hai cu cainosenia!

    Hai va v-am cetit din comportamentele voastre prin hotelurile si restaurantele in care ati mers cu tot familonul pe tichetele de vacanta!  

    1. Ce spui tu nu e per se vina "bigetarilor". De vina e sistemul. Cu mana pe inima cine nu ar accepta salarii mari pe munca putina si responsabilitate minima?

      Cea mai mare problema a sistemului e politizarea. In loc sa ajunga cei mai competenti oameni sa lucreze pentru stat, ajung toti lingaii politici in pozitiile cheie. Fara calificare, fara experienta, doar carnet de membru de partid. A doua mare problema e lipsa sanctiunilor. Adica sunt sigur ca exista regulamente, dar nu vad aproape pe nimeni sa fie sanctionat pentru rahaturi. Cel putin eu nu vad asta. Doar daca cineva supara pe cine nu trebuie e sanctionat. Parca e mai rau ca inainte de 89. Macar atunci cei care ajungeau in pozitii cheie erau si capabili, pe langa calitatea de mambru de partid. Si parca pe atunci era respectul sau frica mai mari... 

      Daca s-ar rezolva problemele astea eu as fi deacord sa mareasca salariile bugetarilor, ca sa poata recruta oameni capabili. 

      Îmi pare rău dar efectiv habar n-ai despre ce vorbești. Datele te contrazic.

      Cât timp Dragnea a fost (indirect) PM datoria a SCĂZUT ca procent din PIB! De la 37,5% -> 35% PIB. Astea sunt datele! Probabil că tu erai unul care în loc să analizeze datele respective ai pus botul la propaganda #creierless progresistă care abera că "Dragnea crește datoria" în timp ce înfiera bugetarii. 

      Datoria a explodat de la 35% -> 48% PIB DUPĂ ce Dragnea a fost eliminat, după Noiembrie 2019! A crescut pentru că habarniștii #creierleși progresiști care-au venit la butoane după el au tăiat veniturile la bugetul de stat (au eliminat taxele pe multinaționale, acciza la combustibil, etc) în timp ce au umflat cheltuielile abernat (armament în avans, vaccinuri pt trimis la gunoi, mega achiziții inutile pe șpăgi în pandemie, etc, etc). 

    Am reusit sa citesc un articol despre Dragnea pana la capat!! Ba chiar am si zambit! Autorul merita toate felicitarile!!

    Apreciez jurnalistul

    Bine ca avem reteta succesului cu plavanul, ciuca si ciolacul, tradatori de tara si marionetele occidentului, cere te afara domnul gazetar ca de propaganda ne am saturat!

    1. Asa e.

    Reţeta insuccesului (á) la Liviu Dragnea - a cui punct de vedere!

    Eu din ce vad a avut "succes" cacalau si "negativ" si "pozitiv" net net vad ca sta bine rau pozitiv. 

    Ca la bursa... asa e si cu "coruptia" asta... cu cat "joci" mai mult... mai si cazi "odata cu demascarea coruptiei" mai si cresti (pe buna dreptate sau tot pe inselatorie nedovedita). 

    Avem exemple cu duiumul si in companiile listate la bursa di romania, usa, china, italia, cipru, .... amestec de falsuri si originale... cu toate cresc sau scad pe long. 

    s c cret 

    Nu mi-a placut Dragnea, dar fata de politicienii slugi de acum, gen Aurescu, ce vezi pe la PNL, PSD etc l-as vota pe Dragnea fara sa ezit. A avut un minim de demnitate.

    A patit fix ca Trump. Nu poti gasi cale de mijloc cu sistemul. ori la bal, ori la spital! 

    Nici nu stiu sa rad sau sa plang, dar am vazut spalati pe creier care ieseau zi de zi la mitingurile anti Dragnea, in timp ce ei aveau rate la credite ipotecare. 

    Nu le-a fost bine cu dobanzi sub 3%, lasa ca iau acum 6-7%.

    Multi prostanaci! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb