Reuters: Australia critică China pentru o interacţiune navală "nesigură şi neprofesionistă"

A.F.
Internaţional / 18 noiembrie 2023

Reuters: Australia critică China pentru o interacţiune navală "nesigură şi neprofesionistă"

Guvernul Australiei a declarat azi că şi-a exprimat îngrijorarea serioasă Chinei, după ce o interacţiune "nesigură şi neprofesionistă" dintre o navă a marinei australiene şi o navă de război chineză a provocat rănirea unor scafandri militari australieni, transmite Reuters.

Ministrul Apărării, Richard Marles, a declarat că HMAS Toowoomba - o fregată cu rază lungă de acţiune - desfăşura o operaţiune de scufundare în Zona Economică Exclusivă a Japoniei, pe 14 noiembrie, pentru a curăţa plasele de pescuit de elice, atunci când a avut loc incidentul.

"În timp ce operaţiunile de scufundare erau în desfăşurare, un distrugător PLA-N (DDG-139) care opera în apropiere s-a apropiat de HMAS Toowoomba", a spus Marles într-un comunicat, referindu-se la o navă a Marinei Armatei Populare de Eliberare.

El a spus că, în ciuda faptului că nava australiană a notificat nava de război chineză cu privire la operaţiunea de scufundare şi i-a cerut să rămână departe, distrugătorul s-a apropiat "la o distanţă mai mică".

"La scurt timp după aceea, a fost detectat că are în funcţiune sonarul montat pe carenă într-un mod care a reprezentat un risc pentru siguranţa scafandrilor australieni care au fost forţaţi să iasă din apă".

Comportamentul a fost "nesigur şi neprofesionist", a spus Marles.

Ambasada Chinei în Australia nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Evaluările medicale au constatat răni minore ale scafandrilor, cauzate probabil de sonarul distrugătorului, a spus ministrul apărării.

"Australia se aşteaptă ca toate ţările, inclusiv China, să îşi opereze armatele într-un mod profesionist şi sigur", a spus Marles, adăugând că siguranţa şi bunăstarea personalului militar australian este "cea mai mare prioritate a guvernului".

China a apărut în ultimii ani ca o putere din ce în ce mai asertivă în regiunea Indo-Pacific, inclusiv prin îmbunătăţirea legăturilor de securitate cu Insulele Solomon, în iulie.

La începutul acestui an, Australia - un aliat apropiat al Statelor Unite - a condus două săptămâni de jocuri de război, care au implicat peste 30.000 de soldaţi împreună cu SUA, într-o demonstraţie de forţă pe fondul influenţei regionale tot mai mari a Chinei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb