Reuters: "Greva unor angajaţi Lufthansa afectează zborurile programate pe aeroporturile din Germania"

T.B.
Internaţional / 7 februarie

Reuters: "Greva unor angajaţi Lufthansa afectează zborurile programate pe aeroporturile din Germania"

Personalul de la sol din cadrul companiei aeriene Lufthansa a demarat miercuri o mişcare de protest pe unele aeroporturi din Germania, a confirmat un purtător de cuvânt al sindicatului Verdi, transmite reuters.

Greva sporeşte presiunile asupra negocierilor salariale şi provoacă dificultăţi călătorilor din cea mai mare economie europeană, afectată deja de protestele angajaţilor din domeniul feroviar şi al transportului public, potrivit sursei.

Compania aeriană germană a precizat că aproximativ 100.000 de pasageri vor fi afectaţi de mişcarea de protest care a început miercuri la ora 04:00 (03:00 GMT) şi va dura până joi la ora 07:10 (6:10 GMT). De asemenea, biletele pentru zborurile interne din Germania vor fi convertite în vouchere pentru călătorii pe calea ferată, a informat Lufthansa, relatează sursa indicată.

Acţiunea sindicatului Verdi a vizat aeroporturile din Frankfurt şi Munchen, unde vor opera doar 10% - 20% din zborurile Lufthansa, precum şi aeroporturile din Berlin, Hamburg şi Dusseldorf, informează reuters.

Sindicatul Verdi cere o majorare salarială de 12,5% pentru aproximativ 25.000 de angajaţi, sau cel puţin 500 euro mi mult pe lună în următoarele 12 luni, plus o plată unică de 3.000 euro pentru compensarea inflaţiei, transmite sursa.

Verdi cere pentru personalul de la sol de la Lufthansa o majorare salarială de 12,5%, sau cel puţin 500 de euro pe lună pe parcursul următoarelor 12 luni, plus o plată unică de 3.000 de euro pentru compensarea inflaţiei. Sindicatul susţine că majorarea salarială este justificată de scumpirea costului vieţii şi programul de lucru încărcat creat de deficitul de personal, relatează sursa indicată.

Ultima dată când personalul de la sol de la Lufthansa a intrat în grevă a fost în luna iulie 2022, cu prilejul precedentei runde de negocieri colective, când traficul aerian a fost serios perturbat, potrivit sursei precizate. Între timp, cea mai mare economie a Europei a fost afectată de mai multe greve la nivel naţional care au afectat transportul aerian, transportul feroviar şi transportul public, precizează reuters.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb