Reuters: Lavrov avertizează SUA să nu îşi bată joc de "liniile roşii" ale Rusiei

R.S.
Internaţional / 4 septembrie

Reuters: Lavrov avertizează SUA să nu îşi bată joc de "liniile roşii" ale Rusiei

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov a avertizat miercuri Statele Unite să nu glumească cu privire la "liniile roşii" ale Rusiei, răspunzând în acest fel la o întrebare care se referea la posibila livrare de rachete americane cu rază lungă de acţiune către Ucraina, relatează Reuters.

Lavrov a declarat că Statele Unite pierd din vedere sentimentul de descurajare reciprocă care a stat la baza echilibrului de securitate dintre Moscova şi Washington de la Războiul Rece şi a atras atenţia că acest lucru este periculos.

El a comentat astfel o ştire Reuters conform căreia SUA sunt aproape de un acord pentru a furniza Ucrainei rachete de croazieră JASSM cu rază lungă de acţiune, care ar putea ajunge adânc în interiorul Rusiei şi pentru care preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski pledează de mult timp pentru a fi livrate Kievului, potrivit Reuters.

"Nu voi fi surprins de nimic - americanii au depăşit deja pragul pe care şi l-au stabilit. Ei sunt incitaţi, iar Zelenski, bineînţeles, vede acest lucru şi profită de el", a declarat Lavrov răspunzând unei întrebări din partea unui jurnalist al televiziunii ruse. "Dar ei ar trebui să înţeleagă - iau în glumă liniile noastre roşii. Dar nu ar trebui să glumească cu liniile noastre roşii", a spus Lavrov.

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a avertizat în mod repetat Occidentul de la lansarea a ceea ce el a numit "operaţiunea sa militară specială" în Ucraina, în 2022, să nu încerce să contracareze Rusia, care deţine cel mai mare arsenal de arme nucleare din lume. Dar Washingtonul şi aliaţii săi au sporit treptast ajutorul militar acordat Ucrainei, inclusiv prin furnizarea de tancuri, rachete avansate şi avioane de luptă F-16. Acest lucru i-a determinat pe unii politicieni occidentali să sugereze că retorica nucleară a lui Putin este o cacealma şi că SUA şi NATO ar trebui să facă totul pentru a ajuta Ucraina să câştige războiul. Zelenski a declarat că incursiunea Ucrainei în Rusia, lansată pe 6 august, arată că liniile roşii ale lui Putin au intrat în derizoriu.

Lavrov a spus vineri că Washingtonul ştie unde se află aceste limite, dar se înşeală dacă crede că eventualele consecinţel ae oricărei escaladări a războiului din Ucraina vor fi suportate în primul rând de Europa. "Ei au o convingere genetică că nimeni nu se va atinge de ei", a spus Lavrov. Acest lucru, a continuat el, subminează toate principiile care au stat la baza stabilităţii strategice cu Washingtonul încă din perioada sovietică. "Acest sentiment de descurajare reciprocă - din anumite motive - ei încep să îl piardă, acest lucru este periculos", a spus el, a mai consemnat Reuters.

Lavrov a făcut aluzie la remarcile consilierului pentru securitate naţională al Casei Albe, John Kirby, care a declarat în iunie că preşedintele Joe Biden a spus în mod repetat că Washingtonul nu caută Al Treilea Război Mondial/ Kirby a completat că o escaladare majoră a războiului din Ucraina ar putea avea "consecinţe dezastruoase, potenţial, pe întregul continent european" şi nu ar fi în interesul SUA.

Este a doua oară, însă, în puţin peste o săptămână, când Lavrov avertizează SUA că un al treilea război mondial nu s-ar limita la Europa. Kremlinul a declarat miercuri că Rusia îşi modifică doctrina nucleară deoarece Washingtonul şi aliaţii săi ameninţă Rusia prin escaladarea războiului din Ucraina şi trec peste ceea ce a numit interesele legitime de securitate ale Moscovei. Rusia nu a precizat modul în care intenţionează să actualizeze documentul de politică care stabileşte circumstanţele în care ar putea utiliza o armă nucleară şi nici când vor intra în vigoare modificările, a mai precizat Reuters.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Putler este calare pe liniile rosii, si uite d-aia el si camarila sunt murdari de maro la gura si de rosu la fund.

    Rapirea de a mii de copii ucrainieni, sute de rachete si drone care au ca tinte obiective civile: scoli, spitale, blocuri de locuinte si supermarketuri...alea nu sunt linii rosii...alea sunt crime de razboi!  

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    1. Putin a spus ca ruZZia nu are granite. in mod repetat, cu cuvintele lui.

      acum vrea sa spuna ca Zelenski a trecut peste granita , sau loveste cu drone peste granita , trece linia rosie sau etc. care granita??  

      Acord

      Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb