Reuters: Manifestaţii împotriva antisemitismului în Londra: mii de oameni protestează împotriva creşterii infracţiunilor

A.F.
Internaţional / 26 noiembrie 2023

Reuters: Manifestaţii împotriva antisemitismului în Londra: mii de oameni protestează împotriva creşterii infracţiunilor

Mii de oameni au defilat în Londra azi şi au protestat împotriva creşterii infracţiunilor motivate de ură împotriva evreilor, accentuată de atacul Hamas asupra Israelului în octombrie şi bombardamentul ulterior al Fâşiei Gaza, relatează Reuters.

Protestatarii au purtat pancarte cu mesajele "Umăr lângă umăr cu evreii britanici" şi "Toleranţă zero pentru antisemiţi," şi au subliniat solidaritatea faţă de comunitatea evreiască, iar unele pancarte arătau feţele ostaticilor israelieni ţinuţi de Hamas, conform sursei citate.

Avraham El Hay, un student prezent la manifestare, a declarat: "Eu sunt aici pentru a-mi susţine comunitatea evreiască şi cred că trebuie să ne apărăm, altfel, dacă nu o facem pentru noi înşine, cine va face, ştiţi?"

Îngrijorarea cu privire la antisemitism a crescut, reletează sursa, cu poliţia londoneză care a raportat 554 de infracţiuni antisemite între 1 octombrie şi 1 noiembrie, în creştere de peste 10 ori faţă de 44 în aceeaşi perioadă a anului precedent.

Kate Worth, o agentă de călătorii prezentă la manifestare, a spus: "Vreau ca această manifestaţie să realizeze faptul că nu există loc pentru rasism în această ţară. Suntem cu toţii egali. Şi este absolut inacceptabil ceea ce se întâmplă acum împotriva evreilor."

Poliţia a intervenit la începutul marşului pentru a aresta un activist de extremă-dreapta, Tommy Robinson, după ce acesta a refuzat să părăsească zona la cererea agenţilor de poliţie, scrie Reuters.

Evenimentul a avut loc în urma unei alte demonstraţii recente organizate de protestatarii pro-palestinieni, care cereau o încetare permanentă a focului în Fâşia Gaza iar poliţia a estimat că au participat 45.000 de oameni, însă nu au furnizat imediat o estimare pentru dimensiunea marşului de duminică, mai menţionează Reuters.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. "Londra: mii de oameni protestează împotriva antisemitismului",

    din pacate sute de mii de oameni au protestat la Londra,

    impotriva evreilor si pro Hamas in urma cu putin timp 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb