Reuters: Partidul de guvernământ din Serbia, SNS, a câştigat alegerile în capitala Belgrad

A.F.
Internaţional / 3 iunie

Reuters: Partidul de guvernământ din Serbia, SNS, a câştigat alegerile în capitala Belgrad

Partidul de guvernământ din Serbia a învins duminică opoziţia în scrutinul pentru consiliul municipal din Belgrad şi la alegerile locale parţiale din întreaga ţară, marcate de altercaţii între susţinătorii opoziţiei şi cei ai preşedintelui populist Aleksandar Vucic, relatează Reuters.

Potrivit unei numărători neoficiale a voturilor realizată de institutul de sondaje CESID, alianţa condusă de Partidul Progresist Sârb (SNS), loial lui Vucic, a obţinut 52,9% din voturi în capitală.

Mişcarea de centru-dreapta Kreni-Promeni (Mişcare-Schimbare), condusă de avocatul Savo Manojlovic, s-a clasat pe locul al doilea, cu 17,2%. Partidul verde de stânga Biram Beograd (Eu aleg Beograd) s-a clasat pe locul al treilea cu 12,5%.

Alegerile de la Belgrad au avut loc după luni de proteste care au urmat alegerilor parlamentare şi locale parţiale din 17 decembrie, despre care opoziţia şi observatorii internaţionali au afirmat că au fost afectate de nereguli, inclusiv de părtinirea mass-media şi de cumpărarea de voturi.

Aproximativ 20% din cei 6,7 milioane de locuitori ai Serbiei trăiesc în Belgrad, iar funcţia de primar este considerată a patra cea mai importantă din ţară, după preşedinte, prim-ministru şi preşedintele parlamentului.

Alegeri locale parţiale au avut loc, de asemenea, în 88 din cele 145 de municipalităţi din Serbia.

În cursul zilei de duminică, susţinătorii opoziţiei s-au ciocnit cu activiştii SNS la Belgrad şi în oraşul Novi Sad din nordul ţării.

Vucic şi-a declarat victoria şi a spus că partidul său va avea o majoritate în primăria Belgradului, care are 110 locuri. "Aceasta este ...o victorie incredibilă", a declarat el.

Manojlovic a declarat că alianţa sa nu va recunoaşte rezultatele. "Acestea au fost cele mai neregulamentare alegeri din toate timpurile", le-a spus el susţinătorilor.

Serbia este candidat la aderarea la Uniunea Europeană, dar înainte de a adera la blocul comunitar, trebuie să facă reforme în domeniul statului de drept şi al libertăţii presei, să elimine corupţia şi să combată crima organizată.

De asemenea, trebuie să refacă legăturile cu Kosovo şi să îşi alinieze politicile externe cu cele ale UE, inclusiv introducerea de sancţiuni împotriva Rusiei, din cauza invaziei acesteia în Ucraina.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb