Reuters: "Rusia spune că Ucraina a atacat Crimeea cu 38 de drone"

T.B.
Internaţional / 3 martie

Reuters: "Rusia spune că Ucraina a atacat Crimeea cu 38 de drone"

Sistemele de apărare anti-aeriană ale Rusiei au distrus toate cele 38 de drone pe care Ucraina le-a lansat asupra Peninsulei Crimeea duminică dimineaţă devreme, a afirmat Ministerul rus al Apărării, după ce pe reţelele sociale din Ucraina şi Rusia au apărut relatări privind explozii puternice în portul Feodosia, potrivit Reuters.

Ministerul rus al Apărării nu a precizat dacă sunt pagube sau victime, în declaraţia sa de pe Telegram, transmite sursa.

Traficul rutier în apropiere de Feodosia a fost restricţionat, au anunţat anterior oficiali instalaţi de ruşi în Crimeea. Circulaţia pe podul care face legătura între Peninsula Crimeea şi Rusia continentală a fost întrerupt pentru câteva ore, fiind reluat în jurul orei 01.40 GMT, au afirmat, pe Telegram, oficialii instalaţi de ruşi în Crimeea, potrivit sursei citate.

Reţelele sociale ruseşti şi ucrainene au citat locuitori din Feodosia care au relatat că explozii puternice au fost auzite în zona portului maritim şi una depozit de petrol, duminică, la ora locala 2 a. m. (sâmbătă, la ora 23.00 GMT), informează reuters.

Peninsula Crimeea, pe care Rusia a anexat-o de la Ucraina într-o mişcare condamnată de aliaţii Kievului în 2014, şi Marea Neagră au devenit un teatru crucial în războiul de doi ani, adaugă sursa menţionată.

Atacurile sporite ale Ucraine cu drone aeriene şi maritime asupra unor ţinte militare ruseşti au avariat sau au distrus nave şi şantiere navale din portul Sevastopol, atingând şi alte ţinte, precizează sursa.

Moscova îşi foloseşte flota din Marea Neagră pentru a lansa atacuri de la distanţă în Ucrina. Dar pentru preşedintele Rusiei Vladimir Putin, apele care fac legătura cu Marea Mediterană sunt şi o trambulină importantă pentru a proiecta putere în Orientul Mijlociu şi în Europa, relatează reuters.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat că trupele sale au reuşit să diminueze puterea militară a Moscovei în Marea Neagră, ceea ce, spune el, cu un sprijin mai mare din partea aliaţilor Kievului ar putea duce la o victorie a ţării sale asupra Rusiei, relatează sursa indicată.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Pierderile estimate de catre armata Ucrainei sunt undeva la 30 de mi de morti si raniti .Pierderile armatelor Rusiaei aflate mai mereu in ofensiva sau contraofensiva nu pot depasi raportul de 3 la 1 deci ele s-ar situa undeva la 100 de mii de morti si raniti plus disparuti .Au trecut doi ani .Dupa doi ani pierderile de echipamente,consumul de munitie si toate celalalte cheltuieli nu ne sunt explicit prezentate cum nu nesunt prezentate nici care sunt costurile refacerii tuturor distrugerilor atasate partii de populatie civila .Stim doar cum UE si SUA au oferit , sub diverse forme , aproximativ 200 de miliarde de dolari .Nu stim nici cite echipamente vechi sunt sau au fost distruse in lupta si nici care este cantitatea exacta de echipamemte militare noi ce au fost pierdute .Nu stim nici care sunt costurile Ucrainei pe acest segment .Nimeni nu spune nici care este numarul de militari antrenati de catre Occident doar Franta ne aduce in fata 10 mii de astfel de militari .Daca razboiu continua, in aceiasi formula ca pina acum, asta inseamna ca Rusiei ii trebuie inca multi ani de acum inainte spre a distruge la ras localitate dupa localitate .In alta ordine de idei nu vedem lovituri ce ar putea sectiona Crmeea de Rusia (ar fi extrem de usor ) si nici nu vedem lovituri masive asupra cailor de acces , depozitelor sau a altor locatii de importanta strategica .Pare mai degraba ca Rusia si Ucraina doar se joaca de-a razboiul .Nu ne arata nimeni mari cimitire unde sunt ingropati miile sau sutele de mii de luptatori si nici nu ni se prezinta numele in clar ale acestor militari decedati cum nici nu vedem un numar imens de raniti prezenti in spitalele din Ucraina si Rusia.Nu vedem nici monumente in care sa fie inscriptionate macar numele acestor soldati decedati asa cum ar fi normal si nu vedem nici rudele decedatilor ce ar trebuie sa isi exprime respectul intr-o forma sau alta cum nici in ziare nu vedem necroluguri ce ar contine sute de mii de nume . Nu stim nici macar care sunt ajutoarele oferite si nici ponderea(procentul ) acestora in tarile ce au ajutat Ucraina.Cumva ceva nu se leaga in acest razboi .Distrugerile acestor orase din Ucraina nu justifica numarul extrem de mic de civili decedati cum nu justifica nici consumul imens de drone bombe si rachete .

    1. Mda, ceva nu se leagă. Joaca asta de-a războiul la care faceți referire trebuie oprită pentru a nu se transforma în măcel.

      Și probabil va înceta în curând, asta în ciuda celor care fac comerț cu "jucării" și a celor care au atâtat conflictul. 

      Google dupa titlul de mai jos ca sa-ti vezi "mari cimitire unde sunt ingropati miile sau sutele de mii de luptatori":-)

      "Satellite images appear to show expanding gravesites, reflecting the mounting death toll of the Russia-Ukraine war" 

      Noi...tu stii bine cine esti

      si iti faci treaba cu oarece iscusinta.

      Atat. Mars in formatie! 

    vrea sa spuna teritoriile ocupate!

    s c c r e t 

    Orcii put, lumea ii stie, nu mai au nici o putere

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb