Reuters: "Trump câştigă lupta cu tribunalul statului Michigan pentru calificarea la alegerile din 2024"

T.B.
Internaţional / 27 decembrie 2023

Reuters: "Trump câştigă lupta cu tribunalul statului Michigan pentru calificarea la alegerile din 2024"

Donald Trump a obţinut o victorie în lupta sa împotriva provocărilor privind eligibilitatea sa la Casa Albă miercuri, când instanţa supremă din Michigan a refuzat să judece un caz care urmărea descalificarea lui de la votul primar prezidenţial al statului, informează reuters.

Curtea Supremă din Michigan a declarat că nu va audia un apel din partea a patru alegători din stat care încearcă să-l excludă pe fostul preşedinte de la primarul republican din 27 februarie pentru rolul său în atacul din 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului SUA, potrivit sursei menţionate.

Alegătorii au susţinut că Trump, favoritul nominalizării republicane din 2024, nu ar putea servi ca preşedinte în temeiul unei prevederi din Constituţia SUA care interzice oamenilor să ocupe funcţii dacă s-au implicat în "insurecţie sau rebeliune" după ce au depus un jurământ în faţa Statelor Unite, precizează sursa.

"Nu suntem convinşi că întrebările prezentate ar trebui revizuite de către această Curte", au spus judecătorii într-un scurt ordin, conform sursei citate.

Trump într-o postare pe site-ul său Truth Social a spus că instanţa "a negat cu fermitate şi pe bună dreptate" ceea ce el a numit o "încercare disperată a democraţilor" de a-l scoate din votul din Michigan, relatează reuters.

Hotărârea din Michigan contrastează cu decizia de săptămâna trecută a instanţei superioare din Colorado de a-l descalifica pe Trump în temeiul aceleiaşi prevederi constituţionale, cunoscută sub numele de Secţiunea 3 a celui de-al 14-lea amendament, precizează sursa indicată. Trump a promis că va face recurs decizia din Colorado la Curtea Supremă a SUA, informează reuters.

Spre deosebire de Colorado, Curtea Supremă din Michigan nu a decis dacă Trump s-a implicat în insurecţie. Judecătorii au menţinut hotărârile instanţelor inferioare, concluzând că instanţele nu ar trebui să decidă problema, transmite sursa menţionată.

Spre deosebire de provocările aduse de al 14-lea amendament în alte state, Michigan este considerat unul dintre statele-cheie care va decide rezultatul alegerilor generale din noiembrie 2024, potrivit sursei citate.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Michigan asteapta doar rezultatul dat de Curtea suprema a SUA abia apoi se pronunta asa ca Trump nu a cistigat nimic .

    Deep state ul care conduce America și Occidentul vrea să elimine pe Trump din alegeri cu orice preț,nu contează metodele, dacă asta se întâmpla într o țară din Europa tara respectiva era declarat nedemocratic de americani, râsul curcilor ce se întâmplă în SUA

    Daca Justitia democrata nu poate opri pe Trump sa candideze,

    va fi jale mare si vor pierde,bineinteles cu "amestecul rusilor" 

    1. Polul banilor, al creierelor, al tehnologiei, al....ce are conducere + contracanditat = + 150 de ani. ...Daca aveti intrebari despre unde se indreapta lumea va stau la dispozitie. Glumesc zgarcit...

    Ce au ajuns si SUA, o cloaca de interese dar macar justitia inca este greu de subordonat...chiar nu se gaseste o persoana de 50 de ani sa candideze in locul fosilelor senile ?

    1. Ce are asta cu vârsta? România este o țară primitivă unde discriminarea pe vârstă este ceva normală și acceptată deși este un lucru ilegal și fascist vezi de ex piața muncii,azile etc, în România ești cetățean de categoria a doua dacă nu mai ești tânăr deși vorbim de o țară cu îmbătrânire avansată și care în max zece ani va avea media de vârstă la 50 de ani râsul curcilor, oricum ne merităm soarta în acest sens

      pai n-are nimeni treaba cu fosileel, doar ca au trecut de varsta la care sunt in varful capacitatilor mentale, si fizxice. pt asa un post important, e bun un om in floarea varstei , nu trecut de 70 de ani.

    Trump SINGURUL presedinte al USA,

    a carui avere la sfarsitul mandatului a fost mai mica, 

    decat la inceputul mandatului

    (de la 3,5 miliarde$ a scazut la 2.5 miliarde$) 

    n a putut sa l doboare politicul

    Trump vrea sa fie urmatorul dictator al planetei.

    Argumente: e admirator a lui putin si kim (spune-mi cu cine te-nsotesti ca sa-ti spun cine esti) 

    - a spus el cu gura lui ca : vrea sa-i trimita in inchisoare pe oponentii de stanga, chia azi a spus ca vrea sa anuleze exceptiile de taxe pt universitatile de stanga, vrea sa anuleze anumite institutii din cadrul armatei care sutn "de stanga" 

    -nu a vrut sa plece de la putere , incercand o lovitura de stat practic, doar ca nu a avut destui sustinatori. pana in ziua de azi sustine ca a fost "furat" la alegeri 

    pericolul e real, fiindca lupta deja se da intre libertate/democratie si dictatura, si e o lupta mondiala. daca pierdem US, suntem toti pierduti.

    1. ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb