Reuters: Ucraina revendică un atac cu rachete asupra unei baze aeriene ruse din Crimeea

R.S.
Internaţional / 26 iulie

Reuters: Ucraina revendică un atac cu rachete asupra unei baze aeriene ruse din Crimeea

Ucraina a declarat vineri că forţele sale au efectuat o lovitură cu rachete asupra unui aerodrom militar rusesc din Crimeea care a fost folosit pentru atacuri cu rază lungă de acţiune împotriva sa, aceasta fiind cea mai recentă dintr-o serie de lovituri date armatei ruse în peninsula ocupată, relatează Reuters.

În ultimele luni, Ucraina a intensificat atacurile cu rază lungă de acţiune asupra Crimeei şi afirmă că Flota rusă a Mării Negre, care îşi are cartierul general la Sevastopol, a fost nevoită să îşi mute navele de luptă în porturi mai sigure, în altă parte.

Statul Major al armatei ucrainene a declarat într-un comunicat că aerodromul rusesc Saki din vestul Crimeei a fost cea mai recentă ţintă care a fost lovită de forţele sale şi că evaluează consecinţele. "Acesta este unul dintre aerodromurile operaţionale pe care Rusia le utilizează pentru a controla spaţiul aerian, în special în Marea Neagră, şi pentru a lansa lovituri aeriene pe teritoriul ucrainean", a afirmat acesta, conform Reuters.

Declaraţia nu precizeză ce armă a fost utilizată, dar spune că atacul a fost efectuat de forţele de rachete ale Ucrainei, alături de alte contingente.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Ministerului rus al Apărării sau a oficialilor locali instalaţi de Moscova.

La aproape doi ani şi jumătate de la invazia la scară largă a Rusiei, Ucraina susţine că a lovit în ultimele luni o serie de sisteme ruseşti de apărare aeriană desfăşurate în Crimeea, cum ar fi unităţile de rachete S-300 şi S-400.

Marţi, Ucraina a declarat că a avariat semnificativ ultimul feribot de marfă al Moscovei, capabil să transporte vagoane de cale ferată din regiunea rusă Krasnodar în Crimeea, ceea ce reprezintă un eşec pentru rutele ruseşti de aprovizionare a peninsulei. Kievul a declarat că feribotul a fost utilizat în scopuri militare.

Marina ucraineană a declarat, de asemenea, că atacul a forţat Rusia să îşi retragă toate navele de război din Marea Azov.

Ucraina susţine că a distrus sau avariat 27 de nave de război ruseşti în Marea Neagră şi în apropierea Crimeei de când a început războiul. Purtătorul de cuvânt al marinei ucrainene a declarat la începutul acestei luni că ultima navă de patrulare a Rusiei a fost observată părăsind peninsula, transmite Reuters.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Ma bucura nespus de mult atacul ukrainean asupra capacitatilor militare rusesti din crimeia . Poate in acest mod rusii vor imtelege sa-i lase in pace pe ulkrainenii si sa plece dracului acasa.

    1. Ucrainean, nu cu k și Crimeea, nu cu ia.

      O să plece acasă când o să învețe limba română analfabeții. Adică niciodată. 

      corcitură mongolida sunteți ca și plecați, chestiune de timp,nu asta este important cu cu cât teritoriu mai rămâneți dincolo de munții Urali

    Ar fi corect ;

    "NATO revendică un atac cu rachete asupra unei baze aeriene ruse din Crimeea" 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb