REVELAŢII Puterea - preşedintele nu e perfect, opoziţia - protestatarii nu ne iubesc

D.N.
Ziarul BURSA #Politică / 19 ianuarie 2012

Puterea - preşedintele nu e perfect, opoziţia - protestatarii nu ne iubesc

Evenimentele din ultima săptămână au reuşit să aducă întreaga clasă politică, putere şi opoziţie, cu picioarele pe pământ. Demonstraţiile din mai multe oraşe ale ţării au produs adevărate revelaţii pentru politicieni. După câteva zile de tăcere, premierul Emil Boc a încercat să pună bazele unui dialog firav cu populaţia nemulţumită de măsurile de austeritate, recunoscând la TV, printre altele, că unele decizii au fost luate în baza unor informaţii greşite şi că atât el cât şi preşedintele nu sunt perfecţi în ceea ce priveşte comunicarea: "Chiar dacă omul nu spune lucruri corecte, stai şi îl asculţi în primul rând. Iar aici trebuie să recunosc că toate autorităţile statului nu au fost atât de comunicative cum ar fi trebuit în această perioadă de criză, pentru că mulţi nu au avut disponibilitatea să stea în primul rând să îl asculte pe om. Admit că nu întotdeauna am comunicat cel mai bine şi poate că nici perioada asta de criză nu ne-a oferit modalităţile prin care să avem timp suficient de analizat fiecare lucru şi fiecare măsură absolut impecabil, ca la carte. Dacă îmi daţi după carte, fiind conferenţiar universitar, aş putea să spun cum este la carte, în practică însă apar multe alte necunoscute şi greutăţi pe care nu le-am putut anticipa de la început (...)Nimeni nu este prefect, cu atât mai puţin primul-ministru. Şi el este supus greşelilor sau unor inadvertenţe de comunicare\". Premierul a admis că şi preşedintele Băsescu a comis câteva erori de comunicare: "Aşa cum am spus mai devreme, nimeni nu este prefect din acest punct de vedere". Premierul le-a transmis persoanelor care participă la acţiuni de protest că nu le poate promite bani sau demisia din funcţie şi nici anularea măsurilor dispuse de Guvern în contextul crizei, ci doar măsuri economice care să stimuleze investiţiile şi crearea locurilor de muncă.

Şi opoziţia a avut parte de surprize. După ce, în primele zile, politici-eni aflaţi la începutul carierelor lor, precum Dan Diaconescu sau Irinel Columbeanu, au fost alungaţi din Piaţa Universităţii a venit rândul unui membru al opoziţiei parlamentare să afle care este părerea protes-tatarilor vizavi de partidele politice. Liderul PNL Ludovic Orban a mers, marţi seară, în Piaţa Universităţii, fiind întâmpinat cu mai multe scandări sugestive: "PDL-USL, aceeaşi mizerie", "Orbane, pleacă de aici, că dai de belea!", "Piaţa e a poporului", "Pleacă, pleacă!" şi "Nu te vrem!". Tinerii care au contestat prezenţa fos-tului ministru în piaţă i-au reproşat acestuia că face parte din sistemul politic pe care ei îl critică şi, astfel, nu are ce să caute la miting. Ludovic Orban a încercat să îşi găsească un loc în piaţă, dar indiferent unde s-a plasat a fost întâmpinat cu aceeaşi ostilitate. Ca o dovadă că votanţii nu uită chiar atât de uşor greşelile politicienilor au existat şi câteva reproşuri punctuale pentru Ludovic Orban: "Când ai dat peste ăla cu maşina cum a fost, mă? ", i-a strigat unul dintre protestatari, iar un altul l-a întrebat nervos: "N-ai fost, bă, ministru? Unde sunt autostrăzile?".

În cele din urmă, politicianul a părăsit Piaţa Universităţii, după ce a fost alungat de protestatari, care l-au apostrofat, l-au înjurat şi chiar au vrut să îl agreseze, la plecare încercând să găsească o scuză pentru atitudinea oamenilor: "A fost o ambuscadă. Există o stare de intoleranţă faţă de politcieni, pe care o înţeleg. Am vrut să protestez ca orice român. Nu mă aşteptam ca unii dintre concetăţeni să mă primească în acest fel. Sunt supăraţi, sunt tracasaţi şi să nu uităm că au avut de-a face cu furia jandarmilor timp de mai multe zile. Nu îmi convine, dar îi înţeleg". Semnalul nu este foarte bun pentru liderii USL, care astăzi au programat un marş de protest şi un miting.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb