REVOCATĂ DIN FUNCŢIA DE DIRECTOR GENERAL AL DEPOZITARULUI CENTRAL Adriana Tănăsoiu a fost angajată la ASF

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 20 iulie 2015

Tănăsoiu are procese şi cu Depozitarul, şi cu ASF

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a angajat-o pe Adriana Tănăsoiu, fostul director general al Depozitarului Central, pe o funcţie din zona de execuţie, potrivit unor surse din piaţă.

Se pare că Adriana Tănăsoiu are un contract cu ASF pe un an, întrucât nu ar fi dat concurs de angajare, şi va fi în subordinea Direcţiei IT, urmând să se ocupe de proiecte de infrastructură, după cum susţin sursele. Adică, exact de relaţia cu Depozitarul Central, de unde a fost revocată în noiembrie 2014, în urma unei evaluări.

Angajarea fostului director al Depozitarului la ASF a stârnit surprindere în piaţă, în contextul în care Adriana Tănăsoiu are procese în derulare atât cu Depozitarul Central, cât şi cu însăşi ASF.

"Conflictul de interese este cât casa", spun voci din piaţă, care îşi arată nelămurirea faţă de decizia ASF: "Cum adică? O sancţionezi, te dă în judecată şi, apoi, o angajezi?"

În octombrie 2014, Adriana Tănăsoiu a dat în judecată instituţia pe care o conducea - Depozitarul Central-, cerând Tribunalului Bucureşti să anuleze o decizie a Consiliului de Administraţie (CA), prin care fusese sancţionată.

Apoi, în noiembrie, Consiliul Depozitarului a decis chiar încheierea contractului de mandat al directorului general, principalele motive fiind: nerespectarea obligaţiilor din contractul de mandat cu privire la loialitate, confidenţialitate, bună-conduită, precum şi modul în care a fost gestionat circuitul unor documente interne fără caracter public.

Tot în noiembrie 2014, Adriana Tănăsoiu a dat în judecată şi ASF, dorind să obţină, în instanţă, anularea unei sancţiuni aplicate de Autoritate, în cazul Harinvest.

În martie 2014, ASF o amendase pe Adriana Tănăsoiu, atunci director general şi conducător al SC Depozitarul Central, cu suma de 10.000 de lei, pentru că nu a asigurat respectarea prevederilor Codului Depozitarului Central şi nu a dispus măsurile necesare pentru respectarea de către Harinvest a prevederilor Codului.

Recent, Tribunalul Bucureşti şi-a declinat competenţa, în acest caz, în favoarea Curţii de Apel, care a dat termen de judecată pe 6 octombrie.

Rămâne de văzut dacă Adriana Tănăsoiu îşi va retrage procesul cu ASF sau îl va menţine.

Opinia Cititorului ( 27 )

  1. Permite sell out-uri cand soldurile clientilor erau creditoare, Ii fura pe investitori pt a reface Fondul de Garantare, cere comisioane pt tranzacții frauduloase si o muta de colo colo adică de la cartofi la castraveți! Cum ar spune unu cu viziune! Cloacă! Halal reglementare! Chiar a dispărut rușinea?

    1. Cu rusinea nu se defileaza in ASF, iar referitor la Harinvest - poate ar trebui sa ne gandim de ce ASF angajeaza persoane responsabile de furturile de la Harinvest. Poate este o responsabilitate comuna si o mana se spala pe alta.

    Nu trebuia ASF sa o angajeze, chiar si portar. Aveti grija cu ea!

    1. Revoltator!!! ASF sustine conflictele de interese in care se afla Tanasoiu chiar cu ASF, dar si cu Depozitarul Central, cu care are in curs de desfasurare mai multe procese. Se poate verifica acest lucru.

    Subordonata departamentului IT??!? E clar ca si-a fortat intrarea:))

    Poate astia de la ASF sunt masochisti, poate vor mai multe dosare cu ea, caci este clar ce viziune de "cooperare si parteneriat" are femeia, nu? 

    1. Cum se poate ca dupa ce micuta Tanasoiu a fost Director general atatia ani acum se coboara la un post de executie obisnuit? Nu e cusut cu ata alba? Ce urmareste impreuna cu Misu Negritoiu, care se pare ca o sustine puternic. Rusine ASF !!!

      Rusine este putin spus. Este coruptie si lipsa de bun simt , caracteristic conducerii ASF.

      Unii dau examene si altii intra in ASF cu telefonul sau din mila. 

    Adriana Tanasoiu este una dintre cele mai vechi si experimentate specialiste din piata de capital. Nu prea are calitati de comunicare dar e muncitoare si serioasa. E adevarat ca nu face fata golaniilor unui Agalopol, ajuns sef cand era nevasta comisar , dar stie ce face si o face serios. Injurati cat vreti.

    1. Da, e o soba de fonta in cautare de lemne.

      Pune mana cu mult profesionalism. 

      Nu prea are calitati de comunicare pentru ca nu prea are ce comunica, fiind complet incompetenta, asa ca seriozitatea si harnicia nu vad de ce sa fie pretuite.

      Agalopol a fost singurul care a spart vechea garda a lui Farmache. Daca din vina lui Agalopol a fost demisa dna. Tanasoiu, atunci de ce noul Consiliu al DC nu ii simte lipsa specialistei in "tras sfori" in grupul BVB.

      a semnat dl Agalopol mai sus?

      noul consiliu este dupa sufletului lui Sobo..

      iar Sobo + Agalopol/ Tanasoiu = not love. 

    Este o profesionista de prim rang. Prin comparatie cu BVB-ul, Depozitarul a evoluat substantial in perioada cand ea a condus aceasta institutie. Finalmente avem o piata saraca in specialisti autentici si ar fi pacat sa o pierdem - si sa continue sa fie angajati oameni cu proegatire generala.

    1. Titus, asta e o limba toata ziua. macar fii mai ponderat.

    Toti sunt la fel. Se dau afara, se angajeaza, orice numai normalitate nu. Si sunt aceeasi de zeci de ani. Unde este performanta? Sau se doreste ea? Daca paiata este acolo, de ce nu ar fi si ea? Daca inca in CA a ramas vesnicul si batranul SF de ce nu si ea? Unde este normalitatea? Cum sa vina cineva sa investeasca si de ce ar face asta?

    1. Ei, paiata este alta discutie. Macar este prezentabil:))) ceea ce nu prea se poate spune despre dra. Tanasoiu.

      Serios acum, nu stiu ce presteaza paiata pe acolo, dar macar n-a fost zburat cu scandal din functiile anterioare. Si nici spirit revolutionar nu prea are, judecand tot din experientele anterioare. Dra, insa, o sa-i faca pe astia de la ASF sa-si blesteme zilele (nu ca n-ar merita). Dar nu cred ca, odata ajunsa acolo, o mai scoate cineva (nici macar cu forta;)) 

    Adriana Tanasoiu este cu mult peste sobo si toti cei din DC. Experienta domniei sale e bine venita in ASF. E o falsa problema care nu are rostul in Bursa.

    1. Ti se pare o problema falsa faptul ca este reclamanta intr-un dosar civil impotriva ASF, care este, concomitent, si parat si angajator pentru ea? Sau ca a fost concediata de la DC cu un dosar consistent de nereguli in activitate? ASF ul este in deplina cunostinta de cauza, hartiile au ajuns cu siguranta si la ei, nu sunt ei legiuitorii pietei??

      Sau poate si mai nesemnificativ ti se pare faptul ca a terorizat toata institutia pe care a "pastorit-o" cu o grija materna, ani de zile (si pastoreala si terorizarea).

      Dar, ma rog, n-ar fi prima miscare marca Negritoiu pe care nu o inteleg. Cu toate ca incepem sa ne saturam de personaj si de derapajele lui emotionale... 

      Prietene, de fapt este omul lui Sobo, iar Sobo i-a facut intrarea in ASF. Cine stie poate va controla chiar BVB-ul si DC-ul din interiorul autoritatii. Asa se confirma slabiciunea ASF. Ea a incercat si la BNR, dar aceasta autoritate se respecta si nu angajeaza persoane sanctionate si cu litigii in curs. Slabiciunea conducerii prejudiciaza inca odata imaginea ASF.

      la bnr a vrut sa o ajute crcvartolomei da navrut mugurescu stiind ce e pe la depozitaru...

    Probabil ca tanasoiu a avut o intrare foarte puternica in asf si are partea dorsala foarte bine sustinuta, ca altfel nu se explica aceasta miscare de filme cu prosti. Dupa ce asf a constatat o multitudine de nereguli si magarii, unele la limita legalitatii, facute de aceasta individa in timpul regimului nazist pe care l-a dezvoltat, tot asf o angajeaza. Care e logica?

    SENZAȚIONAL

    Asa-zisul professionalism de care mentionati, a fost de fapt o dictatura impusa din vechiul si noul regim preluat de la Farmache. Ea poza intr-un bun specialist fondator al pietei de capital, dar in fapt i se asigura spatele de angajatii ei terorizati de ea. Cand salariatii ei erau deja obositi de munca, ea venea in a doua parte a zilei si dadea sarcini de serviciu dupa orele 16.00. Este parsiva, falsa si lipsita de character - tocmai buna pentru mediul ASF. :)

    cele 8-9 bariere...

    1. Buna remarca amice, dar cine sa se prindă din ASF 👌🙈

      poate ii baga si pe ASF/ IT in T2S cu decontari in RON, FIRST WAVE.

    DC-UL MERGE SI FARA MAREA SPECIALISTA IN "TRAS SFORI" PE LA ASF SI "DAT LA GIOALE" OAMENILOR PE CARE S-A SPRIJINIT SI AU AJUTAT-O SA SE RIDICE. ACEASTA ESTE DNA. TANASOIU - CALCA PESTE CADAVRE

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb