Revolut a devenit membru al Camerei de Comerţ Româno-Britanice

R.S.
Bănci-Asigurări / 7 iunie

Gabriela Simion, General Manager Revolut Bank UAB Branch în România

Gabriela Simion, General Manager Revolut Bank UAB Branch în România

Revolut a devenit membru al Camerei de Comerţ Româno-Britanice (BRCC). BRCC este principala asociaţie din domeniul afacerilor care reprezintă interesele bilaterale şi de investiţii între Regatul Unit şi România, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, Revolut s-a alăturat acestui organism reprezentativ în domeniul afacerilor pentru a marca cei şase ani de când a început să activeze pe piaţa locală, timp în care a devenit unul dintre fintech-urile cu poziţie de lider în România. Revolut, care activează ca o bancă 100% digitală în România, se bucură de o mare popularitate printre consumatorii din această piaţă, unde are o rată de adopţie de 43% în rândul populaţiei active, la vârsta angajării (15-64 de ani). Pentru a duce mai departe succesul înregistrat în rândul clienţilor persoane fizice, Revolut are în plan să îşi întărească poziţia de piaţă şi în segmentul B2B, prin intermediul aplicaţiei Revolut Business, special concepută pentru antreprenori şi companii de diverse dimensiuni.

În calitate de membru al BRCC, Revolut va avea posibilitatea de a identifica noi oportunităţi de afaceri în rândul afacerilor de diverse dimensiuni prin produsele Revolut Business, dovedind, în acelaşi timp, angajamentul de a contribui în calitate de furnizor de servicii financiar-bancare, angajator şi participant important la incluziunea financiară a consumatorilor români.

"Fondată în urmă cu nouă ani în Londra, compania britanică Revolut scrie zi de zi o poveste de succes în România, unde a devenit un brand îndrăgit de milioane de clienţi, în domeniul serviciilor financiar-bancare. Încă de la intrarea sa pe piaţa locală, Revolut a fost primit de clienţii români cu simpatie. Prin inovaţie şi preocupare faţă de experienţa clientului, am reuşit să construim un pod între Regatul Unit şi România.

Revolut susţine legăturile strânse dintre sutele de mii de români care muncesc şi trăiesc în regatul unit şi familiile lor rămase în ţară. Mulţumită tehnologiei noastre, transferurile internaţionale de fonduri se pot face acum mai repede, mai sigur şi la preţuri mult mai accesibile. Portofoliul nostru de produse îi ajută pe clienţi să îşi gestioneze nevoile financiare pe parcursul întregii vieţi. Le mulţumim clienţilor noştri români pentru încrederea pe care ne-o arată şi îi asigurăm că vom continua să ne adaptăm produsele existente şi să dezvoltăm altele noi pentru a le satisface nevoile şi a le confirma aşteptările", a declarat Gabriela Simion, General Manager Revolut Bank UAB Branch în România.

"Suntem bucuroşi să întâmpinăm cu entuziasm Revolut în comunitatea Camerei de Comerţ Româno-Britanice, reflectând esenţa valorilor britanice. Începem această călătorie împreună, uniţi de cultura şi tradiţiile noastre comune. Dinamismul comunităţii de afaceri BRCC, împreună cu angajamentul pentru inovaţie şi excelenţă ce defineşte Revolut oferă baza perfectă pentru a dezvolta împreună iniţiative de impact", a declarat Mădălina Cîinaru, Director Executiv al Camerei de Comerţ Româno-Britanice.

Utilizatorii români folosesc banca digitală Revolut pentru o varietate de operaţiuni şi tranzacţii financiare: pentru a trimite şi a primi bani prin transferuri domestice şi internaţionale, pentru a face schimburi valutare în peste 30 de monede, pentru a plăti achiziţii făcute în magazine sau pe internet, pentru a oferi bani de buzunar copiilor, pentru a economisi, pentru a lua credite de nevoi personale sau pentru a investi în acţiuni, metale preţioase sau fonduri tranzacţionate la bursă. In 2023, 74.000 de tranzacţii au fost procesate, în medie/oră, pentru clienţii persoane fizice din România, se precizează în comunicat.

Regatul Unit este principala sursă de transferuri de fonduri către România, cu ajutorul Revolut, iar în primul trimestru al anului 2024 au fost realizate peste 600.000 de tranzacţii dinspre această ţară spre România, în timp ce suma totală trimisă către utilizatorii Revolut din România a crescut cu 43% în trim. I 2024 faţă de trim. I 2023 (sursă: date interne Revolut, aferente trim. I 2024, analizate în formă agregată şi anonimizată; cifre ajustate cu creşterea bazei de clienţi).

Cu ajutorul Revolut Business, clienţii persoane juridice pot să-şi conecteze contul de business cu Revolut Reader, un echipament de încasare plăţi cu cardul, şi pot obţine acces gratuit la o suită de instrumente financiare avansate: plăţi locale şi internaţionale, schimburi valutare la preţuri competitive, cereri de plăţi, achitare facturi şi abonamente, carduri de companie pentru echipă şi managementul cheltuielilor acesteia, calculul şi plata salariilor.

În România, Revolut derulează operaţiuni prin entitatea sa bancară Revolut Bank UAB, instituţie financiar-bancară licenţiată de Banca Centrală Europeană şi reglementată de Banca Lituaniei. Revolut Bank UAB este prezentă în 30 de pieţe din Spaţiul Economic European (SEE), unde are peste 30 de milioane de clienţi persoane fizice şi juridice. Revolut Bank UAB este şi membru al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB) din octombrie 2021.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb