Rewilding România demarează un proiect de restaurare a râurilor în Carpaţii Meridionali

S.B.
Miscellanea / 29 iulie

Rewilding România demarează un proiect de restaurare a râurilor în Carpaţii Meridionali

Rewilding România obţine susţinere şi finanţare de 74.700 euro, prin Programul Open Rivers, şi demarează un nou proiect care vizează refacerea conectivităţii longitudinale a râurilor şi a biodiversităţii în Carpaţii Meridionali.

Iniţiativa este o colaborare cu APS Aqua Crisius şi implică identificarea şi, ulterior, eliminarea barărilor nefuncţionale, de mici dimensiuni, în cinci bazine cheie: Belareca, Pârâul Rece, Feneş, Sebeş şi Bistra. Proiectul este programat să se desfăşoare în perioada mai 2024 - martie 2025.

Rewilding Romania îşi propune să cartografieze barările existente şi să le identifice pe cele care pot fi îndepărtate cu un efort minim, restabilind astfel ecosistemele naturale ale râurilor. Pe parcursul proiectului, Rewilding România va colabora cu autorităţi locale, precum şi cu Administraţia Naţională Apele Române.

"Obstacolele de-a lungul râurilor perturbă ecosistemele acvatice şi fragmentează habitatele mai multor specii de peşti, rezultând astfel în scăderea populaţiilor. Eliminarea acestor mici baraje învechite este un pas crucial în refacerea habitatelor naturale. Curgerea liberă a râurilor se aliniază strategiei noastre pe termen lung de a reda naturii capacitatea de a se reface prin forţe proprii, asigurând un viitor durabil pentru patrimoniul natural al regiunii", a declarat Marina Drugă, Team Leader Rewilding România.

Rewilding România acţionează pentru a asigura sănătatea pe termen lung a ecosistemelor acvatice din Carpaţii Meridionali, prin creşterea conectivităţii râurilor, îmbunătăţirea habitatelor pentru reproducere şi creşterea rezistenţei speciilor cheie. Înlăturarea barajelor învechite va îmbunătăţi transportul sedimentelor şi calitatea apei, în beneficiul mai multor specii de peşti.

Programul Open Rivers, gestionat de Stichting European Open Rivers din Olanda, a debutat în octombrie 2021. Acesta are ca scop restaurarea râurilor europene, cu finanţare din partea Arcadia Fund, care sprijină conservarea naturii, a patrimoniului cultural şi accesul liber la cunoaştere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb