Rezervele de capital ale lui Warren Buffett au atins un nivel record de aproape 85 de miliarde de dolari

Luciana Bănică
Internaţional / 5 noiembrie 2016

Rezervele de capital ale Berkshire Hathaway, compania legendarului om de afaceri american Warren Buffett, au urcat în trimestrul al treilea la un nivel record de aproape 85 de miliarde de dolari, de la un maxim precedent de 72,7 miliarde de dolari atins în iunie, relatează Bloomberg, citată de news.ro.

"Are o grămadă de muniţie pentru investiţii. 85 de miliarde de dolari însemnă o mulţime de bani", a spus Bill Smead, care administrează un portofoliu de acţiuni Berkshire Hathaway de 2,1 miliarde de dolari la Smead Capital Management.

Capitalul record va provoca probabil un nou val de speculaţii despre următoarea ţintă de achiziţie a preşedintelui şi directorului executiv al Berkshire, în vârstă de 86 de ani.

Pe parcursul a cinci decenii, Buffett a transformat compania din Omaha într-un conglomerat prin zeci de preluări şi achiziţii de acţiuni. În prezent, Berkshire are un portofoliu de acţiuni evaluat la circa 100 de miliarde de dolari şi subsidiare de la Dairy Queen până la NetJets.

Profitul operaţional al grupului a urcat cu 6,6% în trimestrul al treilea, la 4,85 de miliarde de dolari, respectiv un profit pe acţiune de 2.951 dolari, sub estimarea medie a analiştilor, de 3.058 dolari.

Profitul net a scăzut cu 24% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când Buffett a înregistrat un câştig mare dintr-o investiţie în Kraft Heinz.

În acest an, Buffett a cumpărat producătorul de baterii Duracell şi Precision Castparts, furnizor global pentru industria aerospaţială. Preluarea Precision Castparts este una dintre cele mai mari achiziţii făcute vreodată de Buffett.

Cele două achiziţii au urcat profitul pe segmentul producţie, servicii şi retail cu 45%, la 1,7 miliarde de dolari, în trimestrul al treilea.

Alte companii din grup, inclusiv divizia de produse chimice Lubrizol şi producătorul de echipamente Iscar au înregistrat scăderi ale profitului.

Profitul diviziei de asigurări a Berkshire a scăzut cu 34%,la 272 de milioane de dolari, iar cel al diviziei feroviare cu 12%, la 1,02 miliarde de dolari.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb