REZULTATE PE PRIMELE ŞASE LUNI: RBS are pierderi de 1,04 miliarde lire sterline

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 10 august 2009

Grupul RBS a afişat pierderi nete de 24,3 miliarde lire sterline pentru 2008, marcând cele mai mari pierderi din istoria corporatistă britanică. Pierderea include deprecierile din preluarea diviziei de investment bank aparţinând "ABN Amro Holding" NV.

Grupul RBS a afişat pierderi nete de 24,3 miliarde lire sterline pentru 2008, marcând cele mai mari pierderi din istoria corporatistă britanică. Pierderea include deprecierile din preluarea diviziei de investment bank aparţinând "ABN Amro Holding" NV.

"Royal Bank of Scotland Group" Plc (RBS), cea mai mare bancă britanică controlată de stat, anunţă pierderi pentru primele şase luni din acest an, din cauza provizioanelor de 7,52 miliarde lire sterline (12,62 miliarde dolari), constituite pentru acoperirea creditelor neperformante, dar şi a deprecierii valorii activelor sale.

Pierderea netă s-a ridicat la 1,04 miliarde lire sterline, comparativ cu un deficit de 872 milioane de lire sterline aferent primelor şase luni din 2008.

Analiştii mizau pe un profit net de 1,1 miliarde lire sterline şi anticipau provizioane de 6,4 miliarde lire.

Profitul operaţional al diviziei retail RBS din Marea Britanie a scăzut la 53 milioane de lire, de la 514 milioane de lire. Câştigurile diviziei locale corporate s-au redus la 321 milioane de lire, de la 939 milioane lire.

"Avem semne că performanţa noastră financiară în următorii doi ani, la nivel de grup, va fi slabă din cauza declinului sever al economiei în 2008 şi 2009", a declarat directorul executiv al băncii britanice, Stephen Hester.

RBS intenţionează să plaseze active în valoare de 316 miliarde lire sterline sub programul guvernamental de protecţie a activelor.

RBS a anunţat, vineri, un câştig de 3,8 miliarde lire sterline din obligaţiunile subordonate pe care le-a răs­cumpărat sau schimbat la un preţ cu discount. În luna aprilie, banca estima că va câştiga 4,5 miliarde lire.

Sub observaţia UE

Uniunea Europeană a avertizat că ar putea obliga băncile ce au primit sprijin financiar de la stat să vândă active şi sucursale, ca să poată primi aprobarea planurilor lor de restructurare. În cazul RBS, UE a cerut diminuarea cotei de piaţă a acestei instituţii financiare pe zona creditării destinate afacerilor mici, în Marea Britanie, RBS are o cotă de piaţă de 20-30% pe acest segment

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb