Rezultatele Socep, influenţate de modificarea structurii traficului portuar

M.P.
Ziarul BURSA #Companii / 15 august 2012

"Socep" Constanţa a înregistrat în primul semestru al acestui an o cifră de afaceri de 28,14 milioane de lei, faţă de 29,99 milioane de lei în primul semes­tru 2011. Profitul brut a scăzut la aproape jumătate, de la 6 milioane în primele şase luni 2011, la 3,4 milioane de lei în primul semestrul al acestui an.

Rezultatele sunt mai mici faţă de anul trecut ca urmare a modificării structurii traficului portuar.

Traficul portuar a înregistrat în primul semestru 2012 o creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, cu 2,7%, respectiv cu 35.000 tone de mărfuri. Traficul containerizat a reprezentat 7,5% din total trafic la 30.06.2012, faţă de 10,9% la 30.06.2011, iar numărul de containere realizat a fost de 7.001 TEU, în scădere cu 2.875 TEU faţă de primul semestru al anului 2011, respectiv cu 29,1%.

Din structura pe grupe de mărfuri rezultă o creştere a traficului de mărfuri generale cu 1,1% şi o scădere a celui de mărfuri containerizate cu 29,5%.

La bauxită s-a realizat un trafic de 290 mii tone, operat în spaţiile de depozitare din interiorul terminalului de containere, devenite disponibile prin reducerea traficului de containere, în creştere cu 66 mii tone faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Din total trafic, 43%, respectiv 563 mii tone, au fost mărfuri exportate, în creştere faţă de anul precedent cu 25 mii tone mărfuri.

Referitor la planul de investiţii pe semestrul I - 2012, acesta nu a fost realizat în proporţie de 100% din cauza prelungirii termenelor de finalizare pentru obiectivele: hală depozitare, acoperiri platforme tehnologice şi modernizare magazii.

La investiţii s-au achiziţionat şi pus în funcţiune imobilizări corporale şi necorporale în sumă de 3.665.837 lei.

Creşterea numărului mediu de personal şi a venitului mediu brut a fost determinată de creşterea corespunzătoare a traficului portuar realizat în semestrul I - 2012, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent.

De asemenea venitul mediu a fost influenţat de creşterea timpului de muncă suplimentar faţă de anul 2011, ca urmare a activităţii mai intense din această perioadă. Numărul de personal pe diverse categorii de salariaţi s-a modificat corespunzător volumului diverselor activităţi specifice.

Veniturile totale au scăzut cu 6%, iar cheltuielile totale au crescut cu 2,3%.

În venituri au fost incluse sume importante din facturarea unor drepturi de despatch (sume cuvenite pentru operarea înainte de termen a navelor), respectiv 281.298 lei şi penalităţi calculate pentru neachitarea la scadenţă a contravalorii prestaţiilor facturate în sumă de 639.449 lei.

În cheltuielile totale a fost inclusă suma de 44.200 lei reprezentând plăţi compensatorii acordate salariaţilor la plecarea din societate prin restructurare.

SOCEP este unul dintre cei mai importanţi operatori portuari din Portul Constanţa, activitatea sa este structurată pe două terminale de operare distincte - terminalul de containere (300.000 TEU - capacitate de operare anuală) şi terminalul de mărfuri generale (3 milioane tone mărfuri generale unitizate şi vrac - capacitate de operare anuală).

Principalele mărfuri operate: containere, mărfuri vrac solide, îngrăşăminte, bauxită, cereale, zahăr, cosc, sulf, minereu, fier vechi, mărfuri generale unitizate etc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb