RoboHub şi AbilityHub lansează o iniţiativă unică pentru incluziunea persoanelor cu dizabilităţi în domeniul IA

T.B.
Ştiri utilitare / 26 martie

RoboHub şi AbilityHub lansează o iniţiativă unică pentru incluziunea persoanelor cu dizabilităţi în domeniul IA

RoboHub, Centru de Excelenţă recunoscut pentru resursele şi promovarea noilor tehnologii pentru toate categoriile sociale, îşi uneşte forţele cu AbilityHub, organizaţie dedicată sprijinirii persoanelor cu dizabilităţi, într-un parteneriat strategic menit să transforme modul în care această comunitate interacţionează cu noile tehnologii si să crescă şansele acestora de integrare pe piaţa muncii in contextul dezvoltării accelerate a Inteligenţei Artificiale (IA), se arată într-un comunicat al RoboHub, remis redacţiei.

Împreună, cele două entităţi lansează un program revoluţionar de formare destinat pregătirii persoanelor cu dizabilităţi pentru a deveni antrenori în domeniul inteligenţei artificiale (IA), conform sursei.

Tradiţional, persoanele cu dizabilităţi s-au confruntat cu bariere semnificative în accesul la oportunităţi de angajare, fiind adesea limitate la sectoare de nişă precum cele cunoscute sub denumirea de "cei 4 F" (food, filth, flowers, factories). Prin acest parteneriat inovator, RoboHub şi AbilityHub urmăresc să schimbe acest narativ, deschizând uşi către oportunităţi de înaltă calificare în domeniul emergent al IA. Acesta reprezintă un pas semnificativ spre integrarea deplină a persoanelor cu dizabilităţi, oferindu-le instrumentele necesare pentru a contribui activ la modelarea viitorului tehnologic, arată datele comunicatului.

RoboHub şi AbilityHub vor oferi un curriculum adaptat nevoilor specifice ale participanţilor. Cursurile vor acoperi o gamă largă de subiecte, de la fundamentele IA până la aplicarea practică a tehnologiilor emergente, toate proiectate să fie accesibile şi angajante pentru persoanele cu diferite tipuri de dizabilităţi şi vin în continuarea unui curs de introducere în programare pilotat anul trecut, informează reprezentanţii RoboHub.

Această iniţiativă nu doar că oferă noi perspective profesionale pentru persoanele cu dizabilităţi, dar contribuie şi la realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD) stabilite de Naţiunile Unite, în special la Obiectivul 8, care promovează creşterea economică incluzivă şi sustenabilă, ocuparea forţei de muncă şi munca decentă pentru toţi. Prin promovarea egalităţii de şanse în domeniul înalt tehnologic, RoboHub şi AbilityHub reiterează angajamentul global de a nu lăsa pe nimeni în urmă în era digitală, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb