ROCA Industry devine companie listată pe Piaţa Reglementată a BVB

F.D.
Piaţa de Capital / 11 martie

ROCA Industry devine companie listată pe Piaţa Reglementată a BVB

ROCA Industry, holding de materiale de construcţii din România, a debutat astăzi pe Piaţa Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti sub simbolul bursier ROC1, ca urmare a transferului de pe piaţa AeRO. ROCA Industry este prezentă pe piaţa de capital din ianuarie 2022, iar la momentul transferului avea o capitalizare de 234,7milioane lei. Valoarea companiei a crescut cu 23% din momentul listării iniţiale pe piaţa AeRO, din ianuarie 2022, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

"Transferul ROCA Industry pe Piaţa Reglementată a bursei deschide sezonul listărilor din 2024, precum şi noi oportunităţi de creştere pentru echipa ROCA prin accesul la o categorie nouă de investitori. Evoluţia din ultimii doi ani a companiei a reprezentat un test al pieţei de capital pe care ROCA Industry l-a trecut. Prezenţa de până acum pe piaţa de capital însumează tranzacţii în valoare de peste 52,7 milioane lei cu acţiuni ROC1, compania fiind în ultimul an în top 10 lichiditate pe piaţa AeRO. Încurajăm echipa ROCA Industry, cât şi pe alţi emitenţi, să folosească în beneficiul lor şi al investitorilor mecanismele de finanţare pe care bursa le oferă", a declarat Radu Hanga, Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

"Am toată convingerea că, odată cu accederea Roca Industry pe Piaţa Principală, bursa noastră va fi mai valoroasă şi mai atractivă. Şi când spun asta, nu mă refer doar la capitalizarea de 250 de milioanede lei, ci la tot ceea ce acest holding aduce cu el: viziunea şi ambiţia de a consolida şi a excela într-o piaţă fragmentată, demonstrând că suntem un motor de creştere sustenabilă; un model de business inovator care armonizează capitalul privat cu piaţa de capital şi misiunea noastră de a perpetua şi transforma afacerile antreprenoriale în adevăraţi campioni regionali", a declarat Rudi Vizental, CEO ROCA Investments, acţionar majoritar al ROCA Industry.

În ultimul an acţiunea ROC1 a fost în top10 lichiditate pe piaţa AeRO şi s-a aflat în top 5 în indicele BETAeRO ca pondere.În cei doi ani de prezenţă pe piaţa AeRO investitorii au realizat peste 7.200 de tranzacţii cu 5,48 milioane de acţiuni ROC1 în valoare totală de 52,7 milioane de lei.

"Acesta este un pas istoric pentru ROCA Industry, pentru întreaga noastră echipă şi credem că pentru întreg sectorul industrial românesc. Debutul pe Piaţa Reglementată a BVB marchează o etapă majoră în strategia noastră de consolidare a poziţiei de lider în industria materialelor de construcţii din România şi de dezvoltare a unor campioni regionali redutabili, competitivi pe pieţele europene. Nu în ultimul rând, aceasta este o nouă promisiune respectată din partea holdingului nostru şi suntem determinaţi să valorificăm noile oportunităţi ale pieţei de capital pentru a accelera creşterea şi pentru a aduce valoare acţionarilor, investitorilor şi partenerilor care ne sunt alături", a declarat Ioan-Adrian Bindea, CEO ROCA Industry.

"Piaţa AeRO demonstrează, prin fiecare transfer al unui emitent pe Piaţa Reglementată, că este locul potrivit de creştere şi dezvoltare pentru companiile antreprenoriale româneşti. Este de asemenea spaţiul potrivit pentru acomodarea cu piaţa de capital şi cu regulile sale specifice. Evoluţia ROCA Industry în cei doi ani de prezenţă pe AeRO, relaţia bună cu investitorii pe care au dezvoltat-o şi creşterea capitalizării companiei reprezintă elemente care duc povestea ROCA într-o nouă etapă, de această dată pe Piaţa Reglementată", a declarat Adrian Tănase, CEO Bursa de Valori Bucureşti.

Transferul acţiunilor ROCA Industry pe Piaţa Reglementată a fost realizat cu sprijinul BT Capital Partners.

"Ne bucurăm că am avut oportunitatea de a continua colaborarea cu ROCA Investments, iar după doi ani de la listarea ROCA Industry pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşt, compania a făcut pasul spre Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti. Totodată, ne bucurăm să vedem companii româneşti, precum ROCA Industry, care îşi doresc nu numai să crească afaceri de succes, dar şi să construiască o temelie pe baza căreia să se dezvolte întreaga economie românească", a declarat Daniela Secară, CEO BT Capital Partners.

Roca Industry este a cincea companie listată la Bursa de Valori Bucureşti care trece de pe piaţa AeRO pe Piaţa Reglementată, după AROBS Transilvania Software (AROBS) în luna septembrie 2023, Safetech Innovations (SAFE) în luna februarie 2023, Chimcomplex Borzeşti (CRC) în ianuarie 2022 şi Bittnet Systems (BNET) în iunie 2020.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. După sif 6 (bnet) acum vine și sif 7 (roc1).

    1. nuuu...

      bnet - sif 6 

      safe - sif 7 

      arobs - sif 8 

      roc1 - sif 9 

      tepe toate ca si TTS... de la 30.1 in 29 februarie la 25.4 astazi... unde-s brokerii care o tot laudau? Voi chiar credeti ca Juravle avea sa vanda pachetul cela mare la 17 daca era fundamentata cresterea? Cea mai grava manipulare - sub privirea ASF-ului... Pilonul 2 a intreat in TTS - la ce pret au cumparat? Armeanu nu vrea sa ne raspunda? 

      si BVB-ul a premiat TTS pentru performanta unica... doar ca BVB-ul si la UCM Resita nu vede cum se comite abuz de piata... ASF sunt orbi in continuare

      Armeanu nu a vazut nici SIFI nu vede nici COMCM sau Comvex.

      Comvex care a fost introdusa din 18.03.2024 in indicele vietii AERO direct cu 10% din indice. 

      da,Radu Toia a scapat porumbelul ca urmeaza sa fie autorizat ca si FIA de catre ASF.

      am sa spun pas din acest moment.

    la final piscoturile si apa au fost platite de sif 9?

    IPO 2022: 2 fabrici —> pret actiune 10 lei

    2024: 13 fabrici —> pret actiune CORECT 50 lei 

    Restul sunt doar hateri! Ignorati situatiile financiare, alea sunt doar pentru contabili! Hai Roca! Cumpar cat pot sub 20 de lei!! 

    1. Pentru preț corect apăsați tasta 2.

      Vă explică Cionga cum stă treaba. 

    Imi explica si mie cineva?

    Tare destepti au fost cei care nu au crezut in promisiunile acestor profesionisti de mare anvergura…

    Nu degeaba Warren Buffet zice sa nu investesti niciodata in ce nu intelegi… Sa mor de inteleg cum de reusesc astia sa fie mereu pe pierdere, dar sa vrea in continuare bani, apoi sa zica cum si-au indeplinit toate promisiunile, ei avand pierderi de 20 de milioane, dar de fapt promitand castiguri de 20 de milioane…. Ceva e foarte gresit aici…  

    1. Explicatia e simpla: se gasesc destui gusteri ca sa inghita propaganda astora. Din aia care vad BNET ca mare companie de IT ce sta sa decoleze, din aia care au pus botul la toate prostiile deversate pe AeRo acum doi ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb