Roca Industry finalizează achiziţia Dial, printr-o tranzacţie de 14 milioane euro

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 27 septembrie 2022

Sursa foto: Facebook / DIAL Harsova

Sursa foto: Facebook / DIAL Harsova

Roca Industry, holdingul care reuneşte companiile de materiale de construcţii din portofoliul Roca Investments, a finalizat achiziţia Dial SRL, producător de panouri bordurate de gard, conform unui raport al companiei publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Tranzacţia, ce fusese aprobată de acţionarii în iunie acest an, se ridică la cel mult 14 milioane de euro, sumă plătibilă în tranşe. Prima tranşă, de 11 milioane de euro, a fost plătită la finalizarea tranzacţiei, restul tranşelor urmând să fie plătite în cel mult douăsprezece luni.

"Astfel, suma de plătit în cadrul tranşelor următoare este de maxim trei milioane de euro, suma efectivă depinzând de îndeplinirea indicatorilor de performanţă stabiliţi prin contractul de vânzare-cumpărare şi a transferului de know-how al fondatorului companiei, Vasile Roşu, care va rămâne CEO pe o perioadă de şase luni", se arată în raport.

Achiziţia a fost realizată prin intermediul Nativerock1 SRL, un vehicul investiţional (SPV) înfiinţat în anul 2022 cu scopul de a asigura structura de finanţare necesară achiziţiei, prin intermediul unei operaţiuni tip LBO (Leveraged Buy Out), se mai menţionează în document.

Dial, cu sediul în Hârşova, Constanţa, a fost înfiinţată în anul 1994, fiind specializată în producţia de panouri bordurate de gard, plasă împletită de gard, plasă Rabitz, stâlpi rectangulari, etc. Compania este prezentă la nivel naţional prin lanţuri DYI (do-it-yourself, bricolaj), distribuitori de materiale de construcţii şi retaileri. Circa 10% din cifra de afaceri este generată de exporturi, cu perspective de a creşte prezenţa pe pieţele externe, potrivit raportului.

"Achiziţia Dial este în linie cu strategia holdingului şi cu planurile menţionate în memorandumul întocmit în vederea admiterii la tranzacţionare a acţiunilor Roca Industry. Prin intermediul tranzacţiei, compania face un pas suplimentar în îndeplinirea planurilor sale de expansiune prin consolidarea şi dezvoltarea accelerată a holding-ului prin achiziţii de noi companii", se menţionează în documentul semnat de preşedintele Roca Industry, Ioan-Adrian Bindea.

În primul semestru al acestui an, Dial a avut o cifră de afaceri de circa 41 milioane de lei, compania având planuri de investiţii în valoare totală de aproximativ 40 milioane de lei.

Anul trecut, Dial a avut o cifră de afaceri de 58,7 milioane de lei, apropiată de cea din 2020, de 58,3 milioane de lei, şi un profit net de 8,5 milioane de lei, în creştere cu aproape 50% comparativ cu cel din anul anterior. În 2021, compania a avut 75 de angajaţi, conform termene.ro.

Dial intră în holding-ul ce Roca Industry grupează companiile Bico Industries (70%), Sarcom (100%), Terra (100%) şi Eco Euro Doors (70%). Roca estimează că în acest an va finaliza achiziţia a 77,5% din capitalul social al Iranga Technologijos (Lituania).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb