ROCA Industry finalizează tranzacţia pentru achiziţia Workshop Doors; tranzacţie de 30 milioane lei

T.B.
Piaţa de Capital #Construcţii / 9 februarie

ROCA Industry finalizează tranzacţia pentru achiziţia Workshop Doors; tranzacţie de 30 milioane lei

Holdingul de materiale de construcţii ROCA Industry anunţă finalizarea tranzacţiei pentru achiziţionarea a 70% din capitalul social al Workshop Doors, se arată într-un comunicat al companiei, remis redacţiei.

Preţul tranzacţiei este de 30 milioane RON. Conform termenilor tranzacţiei, holdingul are posibilitatea de a achiziţiona un pachet suplimentar de 30% din părţile sociale emise de Workshop Doors, precizează sursa.

Workshop Doors, prezentă pe piaţa uşilor de interior începând cu anul 2009, operează cu două facilităţi de producţie, situate în Reghin şi Petelea, judeţul Mureş, potrivit comunicatului. În ultimul exerciţiu financiar, aferent anului 2023, compania a realizat o cifră de afaceri estimată la 48,8 milioane RON şi EBITDA de peste 12 milioane RON, exportând o proporţie semnificativă din producţia sa proprie, adaugă sursa indicată.

Potrivit comunicatului, "Această achiziţie subliniază angajamentul ferm al ROCA Industry de a-şi consolida poziţia pe piaţa producătorilor de materiale de construcţii prin adăugarea unui nou jucător important în holding. Experienţa în sectorul uşilor de interior, acumulată în ultimii ani de echipa ROCA Industry prin intermediul Eco Euro Doors, dar şi know-how-ul fondatorului Workshop Doors, care rămâne alături de noi, reprezintă o premisă a succesului pentru îmbunătăţirea proceselor atât la nivel operaţional, comercial, cât şi a canalelor de aprovizionare. Prin aceast pas, intrăm într-un stadiu nou de dezvoltare şi scalare a holdingului, având capacitatea de a crea un jucător de referinţă la nivel european," declară Ionuţ Bindea, CEO ROCA Industry.

Prin această achiziţie, holdingul vizează, în viitor, o posibilă fuziune între Workshop Doors şi Eco Euro Doors, producătorul român de uşi destinate construcţiilor rezidenţiale, păstrându-şi opţiunile deschise cu privire la organizarea viitorului jucător european, care să permită amplificarea capacităţii de producţie şi diversificarea portofoliul cu produse noi competitive pe piaţa din România, dar şi la nivel european, informează compania.

Procesul de achiziţie a fost iniţiat în 18 august 2023, prin intermediul Eco Euro Doors, aceasta cedând ulterior către ROCA Industry contractul de vânzare-cumpărare, împreună cu toate drepturile şi obligaţiile aferente, arată datele comunicatului.

Portofoliul ROCA Industry se extinde la un total de 9 companii cu potenţial de lideri regionali

ROCA Industry continuă şi în 2024 strategia de consolidare a portofoliului, prin creştere organică, dar şi procese de mergers & acquisitions (M&A), care să ducă la extinderea activităţilor comerciale ale companiilor sale, se mai arată în comunicat.

În plin proces de tranziţie către piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti, ROCA Industry ajunge, prin finalizarea achiziţiei, la un portofoliu de 9 companii cu potenţial de lideri regionali în sectoarele în care activează, transmite compania.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. un fel de SIF 6.

    1. Dar se marketeaza de nota 10

    acum cumparat o companie profitabila care se integreaza perfect in grup

    1. ca noua achizitie pare profitabila, celelalte sunt pe pierdere si o vor trage in jos :))

    O cloaca de combinatori

    1. Mergi pe pierdere ani de zile, te cred toti prost, iar apoi bam! ii faci cu capu’ de nu se vad

    2022 - nu, desi au promis

    2023 - nu, desi au promis 

    2024 - nu. Desi vor promite din nou, pun pariu. 

    Astia sunt de rasu’ curcilor, se pricep doar sa dea bani pe marketing, iar performantele se lasa asteptate de cand au iesit pe piata.

    Bravo mai baieti!! Mai faceti 10 tranzactii d-astea si poate veti avea si voi profit. Haideti campionilor!

    ROCA o mare butaforie!

    Cum sa crești profitul, cum sa îmbunătățești performantele când păstrezi același management fără criterii de performanta etc 

    Plecarea d-lui Stoleru spune multe investitorilor

    Declarația sa de atunci arata aberațiile "majoritarilor" 

    1. N-ai inteles tu bine ca trebuie sa te uiti doar la cifra de afaceri ca aia e miezu’, ignora cifrele alea cu pierderile nete, alea nu conteaza.

      Nu vezi ca poti avea pierderi ani de zile si sa fii bine mersi, ca doar te finantezi cu bani de la investitori si de la banci? Doar esti in Romania, tara tururor posibilitatilor. 

    ?

    Pacat de conducerea roc1 ca habar n-are sa administreze dupa ce cumpara :(

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb