"Roche" a câştigat bătălia pentru "Genentech"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 13 martie 2009

Fuziunea "Roche" - "Genentech" creează al şaptelea producător de medicamente din SUA, după cota de piaţă, cu vânzări anuale de 17 miliarde de dolari.

Fuziunea "Roche" - "Genentech" creează al şaptelea producător de medicamente din SUA, după cota de piaţă, cu vânzări anuale de 17 miliarde de dolari.

Producătorul elveţian de medicamente "Roche Holding" AG a câştigat o luptă dusă vreme de opt luni pentru achiziţia restului pe care nu îl deţinea la partenerul său american "Genentech" Inc. Grupul "Roche" a fost nevoit să-şi majoreze oferta, preţul final fiind de 46,8 miliarde de dolari, adică 95 de dolari pentru o acţiune "Genentech". Oferta pentru acţionarii "Genentech" este valabilă până la data de 25 martie, iar tranzacţia de preluare realizată de "Roche" este cea mai mare din istoria Elveţiei.

Preţul actual este cu 9,8% mai mare decât oferta cea mai mică făcută de "Roche" pentru "Genentech".

În 30 ianuarie, "Roche", care deţine 56% din "Genentech", şi-a redus oferta pentru pachetul de 44% din compania americană la 86,50 dolari pe acţiune, după ce, în luna iulie, a oferit 89 de dolari pe acţiune, în numerar. Valoarea companiei americane a fost evaluată, atunci, la 43,7 miliarde de dolari. Motivul reducerii ofertei pentru achiziţionarea participaţiei la "Genentech" l-au reprezentat "evoluţiile fără precedent din economia mondială".

Reprezentanţii "Genentech" au solicitat grupului farmaceutic elveţian 112 dolari pe acţiune, mai mult cu 29% decât a oferit "Roche". Propunerea de numai 86,50 dolari/acţiune a fost respinsă de "Genentech", pe motiv că era prea mică. Drept urmare, la data de 6 martie, "Roche" a majorat oferta la 93 de dolari. Au urmat negocieri între cele două părţi, după care oferta "Roche" a fost majorată la 95 de dolari/acţiune. Oferta recentă este cu 3% mai mare decât preţul de închidere al titlurilor "Genentech" la data de 11 martie.

Achiziţia cotei de 44% din "Genentech" a fost aprobată de o comisie specială numită de conducerea companiei americane în vederea evaluării propunerii de preluare.

Charles Sanders, preşedintele comisiei speciale, a declarat: "Credem că această ofertă este una corectă pentru acţionarii . Vom colabora în continuare cu ca să finalizăm tranzacţia cât mai rapid cu putinţă".

Analiştii cred că achiziţia "Genentech" este "indispensabilă" pentru "Roche", dat fiind că societatea americană va deveni cel mai important activ al său.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb