ZIARUL BURSA

13 martie 2009
Ediţia din 15.08.2024

ACŢIUNILE "AUTOMOBILE" CRAIOVA, NEGOCIATE LA SÂNGE ÎNTRE SIF "OLTENIA" ŞI AVAS SIF5 vrea acţiuni la patru societăţi din portofoliul AVAS

Ştefania Ciocîrlan Piaţa de Capital / 13 martie 2009

Conducerea societăţii SIF "Oltenia" solicită Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului să îi cedeze pachetele minoritare deţinute la patru companii la care SIF-ul este deja acţionar semnificativ, în schimbul acţiunilor pe care societatea de investiţii financiare le are la "Automobile" Craiova (simbol AUCS) şi "Băneasa" Voluntari.

Traian Băsescu nu va da bani băncilor care vor să îi trimită în afară.

Banii de la FMI fac cu ochiul la bănci

Ana SăbiescuBănci-Asigurări / 13 martie 2009

Băncile s-ar bucura dacă ar putea beneficia de pe urma împrumutului de la Fondul Monetar Internaţional şi spun că nu vor trimite banii către băncile-mamă, după ce, miercuri seară, preşedintele ţării, Traian Băsescu, a avertizat că nu le va da niciun euro dacă au intenţia să îi trimită în afară.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

OPINII Salariile în anul 2009 (perspectiva valorii adăugate)

Daniel IonescuEditorial / 13 martie 2009

Lumea care ne înconjoară (şi în care ne aflăm în treabă) se învârteşte de aproape patru milenii în jurul unei vocabule avenite din incertitudine şi reinventate neavenit de Hagi Tudose - aproprierea (nu proprietatea!), o vocabulă care, ca un...

Madoff şi-a recunoscut vinovăţia

A.V.Internaţional / 13 martie 2009

Bernard Madoff, fost preşedinte al pieţei Nasdaq, a recunoscut ieri, în faţa Curţii federale din New York, că se face vinovat de frauda de 50 de miliarde de dolari realizată prin schema Ponzi.

Deschiderea Napoleon

Cornel CodiţăEditorial / 13 martie 2009

Cornel Codiţă

După e4-e5, dama la f3 este o mutare aparent agresivă, dar greu de fructificat, chiar şi în faţa unui amator, dacă stăpîneşte principiile de bază ale des­fă­şurărilor po­ziţionale.

BERD va debloca 2,5 milioane de euro pentru CET Iaşi

Doru Mocanu, IaşiCompanii / 13 martie 2009 /

În cursul acestei luni, în conturile CET Iaşi va intra suma de 2,5 milioane de euro din împrumutul contractat de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), în vederea modernizării sistemului de termoficare din Iaşi.

"GTZ" finanţează reabilitarea clădirilor istorice din Timişoara

Eugen Chiosa, TimişoaraCompanii / 13 martie 2009 /

La Timişoara a început proiectul de reabilitare prudentă şi revitalizarea economică a cartierelor istorice, derulat de primărie şi Societatea Germană pentru Cooperare Tehnică (GTZ), cu finanţarea Ministerului Federal pentru Cooperare Economică şi...

Adrian Piteiu wants to develop exploration and exploitation operations in partnershi.

Romgaz Forecasts 3.2 Bln RON Turnover

Tradus de Andrei NăstaseEnglish Section / 13 martie 2009

The new management of Romanian-based natural gas producer Romgaz believes that the difficult economic context and the lack of liquidities will not have a major impact on the company.

AT CRISIS TIME, CNVM Bill Would Keep SIF Profit Intact

Tradus de Andrei NăstaseEnglish Section / 13 martie 2009

The management of financial investment firm SIF Moldova announced yesterday that an emergency meeting of the Board of Directors had been called to discuss the potential consequences of the approval by the Ministry of Finance of a draft bill...

BERD will unlock 2.5 million Euros for CET Iaşi

BERD will unlock 2.5 million Euros for CET Iaşi

Tradus de Cosmin Ghidoveanu English Section / 13 martie 2009

2.5 million Euros will be credited to the account of CET (Thermal Electrical Plant) Iaşi, coming from the loan taken out from the European Bank for Reconstruction and Development (EBRD), intended for the modernization of Iaşi"s heating system.

"Enel" îşi majorează capitalul

Alina VasiescuInternaţional / 13 martie 2009

"Enel" SpA, cea mai mare companie energetică din Italia, vinde acţiuni noi de 8 miliarde de euro (10,2 miliarde de dolari), ca să-şi reducă datoriile şi să-şi păstreze ratingul de credit.

"Carrefour" nu renunţă la dividende

"Carrefour" nu renunţă la dividende

Alina VasiescuInternaţional / 13 martie 2009

"Carrefour", cel mai mare lanţ de retail din Europa, şi-a redus profitul cu 45% anul trecut, din cauza slăbirii vânzărilor, respectiv a reducerii preţurilor pentru a face faţă competiţiei de pe piaţa internă.

"UniCredit" ar putea cere bani de la statul austriac

Alina VasiescuInternaţional / 13 martie 2009

"UniCredit" SpA, cea mai mare bancă din Italia, ar putea cere sprijin financiar în sumă de 4 miliarde de euro (5,1 miliarde de dolari) de la statul austriac şi cel italian, anunţă cotidianul Il Messaggero, fără să citeze vreo sursă.

Fuziunea "Roche" - "Genentech" creează al şaptelea producător de medicamente din SUA, după cota de piaţă, cu vânzări anuale de 17 miliarde de dolari.

"Roche" a câştigat bătălia pentru "Genentech"

Alina VasiescuInternaţional / 13 martie 2009

Producătorul elveţian de medicamente "Roche Holding" AG a câştigat o luptă dusă vreme de opt luni pentru achiziţia restului pe care nu îl deţinea la partenerul său american "Genentech" Inc. Grupul "Roche" a fost nevoit...

Scudas Paşcani este unul din importanţii producători de piese de schimb pentru locomotive şi vagoane căi ferate, pentru maşini şi utilaje agricole şi forestiere, pentru industria extractivă.

"Scudas" Paşcani vrea să fie privatizată

Doru Mocanu, IaşiPiaţa de Capital / 13 martie 2009 /

Costel Rădoi, directorul general al companiei "Scudas" SA Paşcani, i-a solicitat senatorului PSD Florin Constantinescu să intervină pe lângă factorii în drept în vederea preluării societăţii de către un investitor cu posibilităţile...

Indicele BET s-a apreciat cu 1,22%

Ana SăbiescuPiaţa de Capital / 13 martie 2009

În şedinţa bursieră de ieri, indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece titluri listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), s-a apreciat cu 1,22%, ajungând la 2.011,24 puncte.

"ALD Automotive" administrează 5.000 de autovehicule

A.A.Companii / 13 martie 2009

ALD Automotive, filiala specializată în leasing operaţional full service şi administrarea flotelor de autovehicule a Grupului Société Générale, are, în prezent, 5000 de autovehicule în administrare şi îşi propune să ajungă la 5500 în acest an.

Sancţiuni pe piaţa pensiilor private

Andreea ArăboaeiBănci-Asigurări / 13 martie 2009 /

Comisia de Supraveghere a Pensiilor Private (CSSPP) a anunţat, ieri, sancţionarea companiei Prima Pensie Fond de Pensii pentru nerespectarea limitelor investiţionale precum şi a Allianz-Ţiriac Pensii Private pentru nereguli în evidenţa contabilă.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo