Liderii PDL şi PSD au stabilit pachetul de măsuri luat în calcul la negocierile cu Comisia Europeană şi FMI

N.I.
Ziarul BURSA #Politică / 13 martie 2009

Protejarea intereselor economice ale populaţiei, absorbţia fondurilor UE, finanţarea investiţiilor prevăzute în bugetul de stat şi proiecţia bugetară multianuală sunt temele ce vor fi luate în calcul în cadrul oricăror discuţii pe tema contractării unui împrumut extern, au anunţat, ieri, liderii coaliţiei.

Vicepreşedintele PDL, Adriean Videanu, a declarat la finalul şedinţei coaliţiei că liderii PD-L şi PSD au stabilit componenţa unei comisii interministeriale de negociere, care va discuta pachetul de măsuri care trebuie adoptat. Ministrul Economiei a explicat: "Am stabilit şi pachetul de măsuri pe care coaliţia îl are în vedere în orice discuţie potenţială. Acesta se referă în primul rând la protejarea intereselor economice ale populaţiei, asigurarea resurselor suficiente pentru realizarea investiţiilor prevăzute în bugetul de stat. Avem în vedere ca prioritate zero absorbţia fondurilor europene şi o proiecţie bugetară multianuală, astfel încât să putem asigura o perspectivă asupra evoluţiei economice în următorii trei, patru ani".

Videanu a precizat că ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, i-a informat pe liderii celor două partide asupra necesarului de finanţare externă de care are nevoie România în acest moment, dar a refuzat să facă publice datele prezentate. Potrivit NewsIn, ministrul a menţionat că banii vor proveni de la CE, de la bănci şi de la FMI.

Potrivit lui Videanu, ministrul Finanţelor i-a mai informat pe membrii coaliţiei despre discuţiile exploratorii pe care autorităţile de la Bucureşti le au cu reprezentanţii CE, ai Băncii Mondiale, Băncii Central Europene şi ai FMI.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb