Deşi momentan, Bursa de Valori Bucureşti nu are planuri să-şi găsească un partener strategic, potrivit declaraţiilor oficialilor BVB, este deschisă la parteneriate bilaterale cu alţi operatori străini.
Anul 2005 a reprezentat o nouă recunoaştere internaţională a Bursei de Valori Bucureşti prin lansarea în comun cu Bursa din Viena a indicelui ROTX, construit în conformitate cu principiile Familiei de Indici pentru Europa Centrală (CECE).
Cooperarea Bursei de Valori Bucureşti cu alte organisme similare capătă noi valenţe prin încheierea acordurilor de cooperare cu Athens Stock Exchange, Tokyo Stock Exchange şi London Stock Exchange, acestea deschizând noi posibilităţi de natură să asigure încadrarea pieţei româneşti în tendinţele de globalizare şi cooperare regională care se manifestă pe plan internaţional.
De asemenea, Bursa a fost participant activ la Proiectul de Cooperare Regională din Zona Sud-Est Europeană-SECI şi a devenit membru al Asociaţiei Depozitarelor şi Caselor de Compensare din Centrul şi Estul Europei (EECSDA).
În octombrie 2002 s-a semnat, la Bucureşti, Acordul de Cooperare dintre BVB şi Bursa Italiană, iar în luna noiembrie Adunarea Generală a Federaţiei Europene a Burselor de Valori a hotărât să acorde BVB statutul de membru corespondent al asociaţiei.
De asemenea, Bursa de Valori Bucureşti a devenit membru cu drepturi depline al Federaţiei Euro-Asiatice a Burselor de Valori (FEAS) şi a făcut paşii necesari pentru menţinerea statutului de membru corespondent la Federaţia Europeană a Burselor de Valori (FESE) şi la Federaţia Internaţională a Burselor de Valori (WFE). Pe linia colaborării internaţionale cu instituţii similare, în luna decembrie 2006, Bursa de Valori Bucureşti a semnat cu Centrul din Salonic al Bursei de Valori din Atena un acord de cooperare.