"Hidroelectrica" vrea să privatizeze 63 de microhidrocentrale în acest an

(A.G.R.)
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 13 martie 2009

Producţia estimată de "Hidroelectrica" pentru 2009 este de aproape 18 TWh, iar investiţiile derulate de companie şi lucrările de retehnologizare asimilate acestora valorează, în total, 20,176 miliarde lei. Potrivit informaţiilor furnizate de Ministerul Economiei, "Hidroelectrica" preconizează să privatizeze 63 de microhidrocentrale în 2009, pentru unele dintre acestea fiind demarată deja procedura de licitaţie.

Proiectele Ministerului Economiei în acest sector vizează atât construcţia unor noi hidrocentrale, cât şi finalizarea proiectelor hidro aflate în diverse faze de execuţie din surse financiare proprii sau în parteneriat public-privat.

Investiţiile companiei se derulează la amenajările hidroenergetice şi pentru navigaţie ale râului Olt pe sectorul Slatina-Dunăre, la amenajarea hidroenergetică a râului Crişul Repede pe sectorul Aleşd-Fughiu, a râului Bistriţa pe sectorul Borca-Poiana Teiului, a râului Strei pe sectorul Subcetate-Simeria, a râului Olt pe sectorul Cornetu-Avrig. Alte lucrări similare se derulează pe râul Siret sectorul Cosmeşti-Movileni, pe râul Jiu pe sectorul Valea Sadului-Vădeni, precum şi pe râurile Olt (sectoarele Făgăraş - Hoghiz şi Izbiceni - Dunăre) şi Jiu (Livezeni - Bumbeşti).

Potrivit Agerpres, proiectele de amenajări hidroenergetice vizează zonele Bistra-Poiana Mărului, Ruieni, Poiana Ruscă, Runcu - Firiza, Surduc-Siriu, Rastoliţa, Cerna-Motru-Tismana, Cerna Belareca-Herculane, Cerna-Motru-Tismana. În ceea ce priveşte lucrările de retehnologizare asimilate investiţiilor, sunt derulate lucrări de reabilitare a ecluzei române SHEN Porţile de Fier I, de creştere a gradului de siguranţă în funcţionare şi modernizare la centralele hidroelectrice de pe râul Olt inferior, de retehnologizare a echipamentelor la centrala Lotru-Ciunget şi la centrala hidroelectrică Porţile de Fier II.

Anul trecut, producţia naţională a hidrocentralelor a fost de circa 17,1 TWh. Exportul de energie electrică la nivel de ţară, în anul 2008, s-a ridicat la aproximativ TWh, iar soldul import - export a fost de 4,4 TWh. Ministerul Economiei apreciază că nu există motive ca soldul mediu export-import al ultimilor ani să se modifice semnificativ.

În conformitate cu Strategia de Dezvoltare a SC "Hidroelectrica" SA, pentru intervalul 2005-2025, compania îşi propune lucrări noi de investiţii în valoare totală de 15,885 miliarde de lei. "Hidroelectrica" este furnizorul naţional de energie hidro, asigurând 33% din producţia totală de energie prin cele 307 de centrale ale sale. Compania are o cifră de afaceri de 700 milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb