ÎN CIUDA CRIZEI, "Endava" vrea să-şi sporească volumul afacerilor cu 40%

Ana Zidaru
Ziarul BURSA #Companii #IT / 13 martie 2009

"Endava", companie de servicii IT şi soluţii IT de business cu peste 500 de angajaţi în centre de dezvoltare şi suport din Marea Britanie, România şi Republica Moldova, a înregistrat, anul trecut, o cifră de afaceri de 21 milioane de euro, în creştere cu 11,5% faţă de anul precedent. În Europa de Est, ritmul de dezvoltare a fost mai accelerat. Radu Grosu, directorul executiv al "Endava România" a precizat că volumul de activitate al societăţii a fost, în ţara noastră, cu 67% mai mare în 2008 comparativ cu 2007.

În prezent, activitatea "Endava" este stabilă şi continuă să se dezvolte. "În 2009, mizăm pe o creştere cu 40% a numărului de angajaţi în România, similară cu creşterea pe care o prevedem şi în volumul de afaceri", susţine Radu Grosu. Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei, conducerea "Endava" consideră că, în această perioadă, orientarea companiilor mari pe dezvoltarea unor sisteme IT prin care să-şi optimizeze procesele şi să-şi eficientizeze activitatea poate genera oportunităţi pentru furnizorii de servicii IT.

Domnul Grosu a explicat: "În cazul companiilor de IT din România, clienţii străini pot vedea în ele furnizori către care pot fi externalizate proiectele existente de dezvoltare software şi suport tehnic. Clienţii pot alege această variantă ca să obţină un control mai bun asupra costurilor, fără a face compromisuri în ceea ce priveşte calitatea şi viteza de dezvoltare a aplicaţiilor".

Generatorul saltului realizat de companie în 2008 îl reprezintă extinderea colaborării cu clienţii existenţi, în portofoliul Endava regăsindu-se unele dintre cele mai mari companii din lume din domeniile financiar-bancar, telecom şi media.

La rândul său, Marian V. Popa, directorul general al "Endava Eastern Europe", a declarat: "Dacă până în prezent dezvoltam proiecte de sute de mii de euro, de anul acesta intrăm în zona proiectelor de milioane de euro. Ne dorim ca până la finele anului 2011 să ajungem la o cifră de afaceri de aproximativ 50 milioane de euro la nivel de grup şi un număr cumulat de angajaţi pe România şi Republica Moldova de peste 1.000 de persoane care să fie cuprinse în 8 - 10 locaţii".

În România, "Endava" este furnizor de soluţii software pentru domeniul financiar-bancar, cele mai bine primite de piaţă fiind soluţiile "Equitas" pentru administrarea fondurilor mutuale, fondurilor de pensii şi asigurărilor de viaţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb