Rolul jucat de Facebook în alegerea lui Donald Trump la Casa Albă

A.I.G.
Internaţional / 8 ianuarie 2020

Rolul jucat de Facebook în alegerea lui Donald Trump la Casa Albă

Facebook a jucat un rol în instalarea la Casa Albă a lui Donald Trump, care a ştiut să adopte cea mai bună strategie pe reţeaua socială, apreciază un membru al conducerii campaniei, atenţionând totodată asupra modificărilor prea drastice ale regulilor, informează miercuri AFP, conform Agerpres.

Andrew Bosworth, unul din consilieri apropiaţi ai lui Mark Zuckerberg, face o serie de afirmaţii în textul intitulat "Gânduri pentru 2020", dat publicităţii iniţial de The New York Times, apoi de autorul însuşi. Acesta se întrebă: "Este responsabilă Facebook de alegerea lui Donald Trump?". "Cred că răspunsul este da, însă nu din motivele la care se gândeşte toată lumea. Preşedintele american nu a fost ales din cauza dezinformării ruse sau a (firmei de consultanţă politică) Cambridge Analytica. El a fost ales pentru că a dus o campanie de publicitate pe internet pe care eu nu am mai văzut-o niciodată. Punct''.

Însă campania lui Donald Trump nu a recurs ea însăşi la "dezinformare sau escrocherii" în 2016, subliniază Bosworth. "Ei (cei din echipa de campanie a lui Trump) pur şi simplu au folosit instrumentele pe care noi le punem la dispoziţia lor pentru a arăta conţinutul potrivit persoanelor potrivite", consideră Bosworth. Acesta mai susţine: ''Dacă se modifică rezultatul (unor alegeri) fără a-i convinge cu adevărat pe oamenii ce vor fi conduşi, atunci aceasta este doar o democraţie de carton. Dacă limitezi informaţia la care oamenii au acces şi ceea ce ei pot spune, atunci nu mai există democraţie''.

Compania Facebook a fost puternic criticată pentru faptul că nu a blocat campanii de dezinformare majore în timpul alegerilor din 2016. Odată cu apropierea alegerilor prezidenţiale din 2020 din SUA, grupul îşi sporeşte eforturile pentru a combate tentativele de manipulare pe diferitele sale platforme.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb