"Roman" a produs anul acesta doar două camioane

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii / 20 martie 2013

Compania braşoveană "Roman" SA a "reuşit" în primele două luni ale acestui an performanţa de a produce doar două camioane, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile. Carol Rugacs, directorul general al producătorului braşovean, ne-a declarat că "în ultimii doi ani a mers tot mai greu piaţa autocamioanelor, anul trecut vânzând doar vreo 20 şi ceva de autocamioane". "Pentru anul în curs avem comenzi pentru 13 autocamioane, dar vom mai participa la licitaţii pentru a ne creşte solicitările, la Romgaz, la Pompieri etc.", a mai spus sursa citată.

Compania braşoveană şi-a redus drastic producţia odată cu pierderea contractelor cu armata americană, cea care comandase sute de autocamioane odată cu războiul din Irak.

Compania braşoveană produce şi autobuze, dar anul trecut nu a reuşit să livreze niciunul. "Pe autobuze, majoritatea vor de mâna a doua, sau ieftine, din Belarus sau din Turcia, nicidecum de la noi, care ne axăm pe o calitate mai ridicată", mai spune Rugacs. Roman SA anunţa în vara anului trecut că are solicitări de autobuze din partea unei companii din Dubai pentru 100 de unităţi produse sub marca Urban Crosstown. Livrarea se va face însă în cazul în care societatea va câştiga o licitaţie care are ca scop achiziţia de către o companie arabă a acestor vehicule. Valoarea totală a contractului ar fi de aproximativ 12 milioane de euro, având în vedere că preţul unui autobuz Urban Crosstown este de 120.000 de euro. Din păcate, însă, acea licitaţie nu a avut loc. "Suntem în discuţii cu partenerii noştri din zonă", a spus Rugacs.

Compania braşoveană are în prezent 300 de angajaţi, după ce în "anii de glorie" ajunsese şi la 26.000 de angajaţi, în 1979.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb