Românca Dragu vrea să facă ceva pe doi lei; tăiaţi-i salariul!

MAKE
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 8 decembrie 2015

Românca Dragu vrea să facă ceva pe doi lei; tăiaţi-i salariul!

Actualizare Dragu: "România nu este şi nici nu trebuie să fie în rândul statelor în care munca nu este apreciată"

Ministerul Finanţelor precizează într-un punct de vedere remis redacţiei, referitor la declaraţiile ministrului de resort, Anca Dragu, în ceea ce priveşte salariul minim pe economie în 2016 şi exemplul statelor BRICS, că aceasta a explicat, într-o întâlnire informală cu presa, că ţara noastră "nu este şi nici nu trebuie să fie în rândul statelor în care munca nu este apreciată".

"Mai mult, nivelul actual înalt de pregătire al românilor face posibil ca aceştia să activeze deja în industrii mai bine plătite. Această tendinţă este una certă şi va continua, lucru ce conduce la creşterea nivelului de trai în România", a declarat ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu.

Comunicatul mai arată că "Ministerul Finanţelor Publice a arătat în mai multe rânduri că o majorare a salariului minim pe economie trebuie corelată cu efectuarea unui studiu de impact care poate fi realizat în primul trimestru al anului 2016".

"Nu spunem, în acest moment, că va fi o creştere sau că nu va fi o creştere, ci spunem că am început o analiză să vedem eventualele etape în care ar putea creşte salariul minim în 2016 şi ce impact ar avea asupra sectorului privat, pentru că poate fi un efect de reducere a competitivităţii firmelor româneşti, astfel încât acestea să fie nevoite să renunţe la o parte din salariaţi sau să-şi reducă producţia sau exporturile. Ar putea îndepărta investitorii în anumite sectoare de activitate, de asemenea ar putea avea un efect ascuns de migrare a forţei de muncă din zona albă în zona gri sau neagră. Creşterea salariului minim îi poate afecta şi pe noii intraţi pe piaţa de muncă, pe tineri, sau pe angajaţii cu calificare redusă", a declarat ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu.

Potrivit MFP, în acest moment, în urma deciziilor legislative, în sectorul public salariile au fost majorate cu 10 până la 25%. "Aşa că, o creştere a salariului minim pe economie, ar avea în acest sector un impact extrem de redus", potrivit sursei citate.

(A.C.)

-------------------

Dacă s-ar fi limitat să anunţe că nu creşte salariul minim pe economie până nu face un studiu de impact, noul ministru al Finanţelor Anca Dragu Paliu ar fi confirmat, doar, că face parte dintr-un guvern tehnocrat, dar cea care acum trebuie numită "domnia sa" s-a mai dat şi-n stambă, invocând faptul că brazilienii, ruşii, indienii, chinezii şi sud-africanii "sunt săraci şi mulţi şi toţi ştiu să facă câte ceva pe doi lei, fac ceva ce românul nu mai face de ceva vreme".

De ceva vreme...

Păi, de ceva vreme, dragă Dragu, "românul" este în Uniunea Europeană.

Brazilienii, ruşii, indienii, chinezii şi sud-africanii nu sunt în Uniunea Europeană.

Ei sunt în altă comunitate, care se cheamă BRICS, iar BRICS nu este Uniunea Europeană; adică, mă înţelegi, este alta.

Şi nu este alta doar cu numele, ci, între altele, pentru că are alte standarde de salarizare, preţuri şi condiţii de trai.

Uite, Azerbaidjanul nu este nici în BRICS, nici în Uniunea Europeană, ceea ce are drept una dintre consecinţe că oricine se mişcă mai cu talent, poate cumpăra cu cincizeci de euro un sat cu o sută de suflete.

Fiecare suflet de sătean azer de acolo este dispus să lucreze nu pe un leu, ci pe un ban, ceea ce indienii nu mai fac de ceva vreme.

Pe de altă parte, cel mai bine plătit lucrător indian din sistemul indian de plăţi (iar nu vreo slugă corporatistă), este plătit mai prost decât oricare lucrător american din Statele Unite ale Americii.

Căci Statele Unite ale Americii sunt altceva şi decât Uniunea Europeană, şi decât BRICS, şi decât Azerbaidjanul, şi, vorba lui Borat, altceva decât Kazahstanul, care are mult potasiu.

Dacă "românii" ar lua cel mai bun exemplu implicit din viziunea ministrului finanţelor, adică Azerbaidjanul, atunci ar lucra ca azerii, pe un ban.

Problema este că, în medie, după trei zile, România s-ar depopula; în medie, trei zile poate rezista omul fără apă.

"Românul" este om.

Dacă "românul" câştigă trei bani, în trei zile, atunci nu poate să-şi cumpere la timp o sticlă de apă, pentru că ea costă trei lei şi va fi mort de sete de 297 de zile, la momentul când ar fi putut să şi-o cumpere.

Deci, scumpă Dragu...

Poate că, pentru coerenţă, Guvernul Cioloş ar fi trebuit să-l menţină la Sănătate pe Andrei Baciu şi la Justiţie pe Cristina Guseth.

Opinia Cititorului ( 66 )

  1. Ziarul Bursa nu-si poate raspunde la o intrebare simpla: De ce a trebuit sa dispara din peisaj Ionel Blanculescu, un consilier neremunerat al premierului Victor Ponta?

    1. gresiti. Domnul Blanculescu era remunerat. Dupa valoarea domniei sale. in mod ciudat, era remunerat pe bune -- intr-o tara in care slugarnicia e platita cu bani grei, domnia sa nu beneficia de aceasta alocatie. ci era, cum ziceam, platit la valoarean sa nominala.

      ... Blanculescu e remunerat dupa valoare, nu-i mai ramine decit slugarnicia sa subziste...

      Nu a disparut, ci a devenit omul invizibil, de la blanc, la transparent, la nimic.

      De fapt probabil isi traieste varsta de aur, din solda sovietica. Vedeti luarile sale de pozitie in subiectul Ucraina si veti intelege. 

    Pentru coerenta... si pentru consecventa si pentru divina echidistanta, ar trebui sa va dati osteneala pentru intreaga galerie de portrete... N-am mai vazut de ceva vreme o asemenea calcare in picioare a unei creaturi tehnic bipede... cu atita eficienta gratie si gratioasa eficienta...

    pentru cat muncim si furam, suntem platiti acceptabil-incepand de la Dragu si pana la ...Make

    1. ... nu cred ca fura. Furtul necesita oarecari aptitudini... Make, notoriu functionar public, probabil ca-si fura propriile caciuli, oricum nu se asortau, in ultima vreme l-am vazut numai in smoking...

      Principal nu ma prea inflacarez la acest accesoriu vestimentar, insa la Florian avea stil. La fel ca la James. Il umplea cu prestanta.

      Am furat un mar de la Aprozar cind aveam patru ani.

      Mama m-a obligat sa ma intorc, sa-l dau inapoi si sa-i cer iertare aprozaristului. 

      De atunci m-am lecuit. 

      Mi s-a facut rusine.

      Crezi ca sintem platiti atit de mizerabil din cauza marului ? 

      Sa inteleg ca l-am vazut pe preastimabil numai cu accesorii pe el?

      Smochingul este doar un accesoriu deoarece el se muleaza personalitatii domniei sale. Trebuie sa ai stofa sa-l prezinti. Poate sa avem bucuria sa vedem ceva secvente pe youtube.

    ... de ce sint aia platiti in lei, in Brics... Au pariat pe moneda noastra? Au nevoi? Le-a permis benereu' lor sa faca niscai credite imobiliare in devize mioritice? O exista un grup de fraieriti care cer conversia in reisi, rupii si ioani? Or avea si ei avocati - Chilli, Curry, Piperoni- care sa-i apere de cangaceiros si triade bancare?

    ori e dobitoaca ori e PROASTA gramada DE ce dracu s-a cocotat in fruntea finantelor TARII daca se gandeste la taiat bani.OOOO HANDICAPATA SSSSIIIII o NESIMTITA O MIZERABILA.SARACA cred este spalata pe creier.Sa nu uite ca este platita din munca aia de 2 lei a romanilor.BA handicapatule de prim ministru si MOTARLAULE de presedinte SA PLECE PROASTA DRACU

    Draga Make citesc Bursa de foarte mult timp si esteprima data cand esti nedrept si stii asta. Romanii au uitat sa faca ceva util cu plusvaloare ridicata. Scoala de gandire PRO a reusit sa imbecilizeze generatii intregi, sa genereze niste burti mari si goale care nu stiu nimic altceva decat sa care caramizi si betoane. Dragu are dreptate ca nu poti spera sa fii platit bine daca nu produci ceva cu plusvaloare ridicata si asta nu ar trebui sa se intample in constructii. In constructii este munca necalificata, materialele de constructii sunt supraevaluate marja de castig pentru actori fie ca vorbim de salahori, ingineri, arhitecti, patroni nu are nici de ce nici de unde sa fie ridicata. Piata solvabila a constructiilor s-a cam terminat, credite nu au de ce sa mai vina din afara romaniei, e timpul sa ne privim in fata, sa vedem ce am ajuns si sa vedem daca nu cumva e cazul sa muncim mai intelept sau sa invatam sa sarim pese mese. Uitatul la DIGI si la povestile lor americane de succes nu ne umple frigiderul.

    1. Ministrul Dragu nu spune asta si nu la asta reactionez; ea ne reproseaza in clar ca noi nu lucram pe bani putini ca in BRICS, subintelegind ca ar trebui sa o facem ca chinezii (rog cititorii sa nu imi mai reproseze cacofoniile, ca au si ele intelesul lor), unde visul unui taran din nord este sa se angajeze la o uzina pentru 60 de dolari pe luna, dar este un vis quasiimposibil de realizat, pentru ca concurenta (idem!) este de 1:1 000 000.

      hai sa incepm cu tine. CE stii sa faci? Ai studiat aeronave? Te trimitem sa faci cultivi cartofi zburatori.Ai terminat chimia? Sa urmaresti fertilizarea biologics a solului esti bun. Medicina? Sa numeri gastele pe islaz este competent. Cam asta e cu plusvaloarea.

      Eu lucrez in domeniul pentru care m-am pregatit, in tara in care am invatat si platesc cele mai ridicate taxe din sistemul de impozitare. Incerc zi de zi sa imi pun cunostintele intr-o cat mai buna valorificare. Cand am timp liber, printre picaturi ma contrez cu un idiot basist care crede ca poate lua in bascalie si aduce in derizoriu orice tema. Constientizarea ca o valorificare superioara a muncii este necesara trebuie sa fie o preocupare constanta pentru ca iesitul in piata universitatii nu ajuta nici la exporturi nici la o productivitate mai buna nici la salarii decente. Nu stiu exact care a fost contextul spuselor lui Dragu, Make poate are dreptate dar ceea ce a spus Dragu privita prin cheia adevarului ca munca este normal sa fie rasplatita printr-o cota parte din produsul realizat pare credibil. Sigur ca de la inaltimea superioritatii lui Dragu contribuabilii par nevolnici dar asta este o deformatie a oricarui securist expat de la junii corupti ai lui Eminescu trecand prin boiernasii scoliti la Paris pana la actualii copii de securisti scoliti si angajati in sinecuri pe afara.

      Drags Eu inseamna ca ai reusit. Felicitari.Ce profesie ai daca nu sunt indiscret? E interesant sa vedem cum arata un on serios, muncitor, constiincios pe care socilaismul a reusit sa-l formeze si sa poata sa se adapteze rigorilor capitaliste.

    retur imperios, meritati aplauze. asta-i diferenta intre un technocrat si un politician, asta nu inseamna ca nu ne trebuia un guvern technocrat (bine-ai venit amagire) dar nu trebuie acceptata nuca-n perete doar de dragul schimbarii si pt acest motiv exista jurnalisti.

    1. ...totusi daca salariul minim nu se mareste si ecartul intre EURO (USD) si RON nu scade ori suntem incopetenti ca natie ori suntem furati (tot incopetenta) si astfel ajungem si in BRICS ... unde viseaza d-na.

      incopetent=incompetent ...din viteza

      de CE nu e bun Euro:-) Ca Erste nu mai poate face tranzactii valutare prin intermediul BCR.La fel ca Oltchim , nu stiau sa ceara creditul SI l-au transfer at la Erste

    Lu' Make nu i-o placut nici de Ioana Petrecu si aud c-acum "cocheteaza" cu BEI-ul...

    1. Ha, ha, ha!

      Tie ti-o placut Petreasca?! 

      Sa nu-l uitam din galerie pe Ionut Popescu.

      Inca imi mai place, e drept ca nu din punct de vedere profesional...

    Stimata doamna ministru. Cum a zis domnul Treichl ca prefers Sa faca afaceri in Romania decat in Franta. Mergeti Sa cautati la Erste de lucru, pentru noi sunteti prea finutza. Treichl ministru, yaeh

    Adica avem doua optiuni . Fie oamenii migreaza din zona alba in cea gri sau neagra , fie oamenii migreaza in din zona delimitata de granitele Romaniei in oricare alta . Ca de obicei , dvs. , adica tovarasii guvernanti , optati pt varianta nr. 2 .

    1. Sa ramana in tara, dar afacerea sa fie intermediata prin BOR, ca tot are scutire de taxe si impozite. Si nici nu va mai spune cineva ca biserica e gri sau neagra, ca smoala e in alta parte...

    Este deja de notorietate publica faptul ca esecul guvernului Ciolos este dorit de marile lichele politice, din toate partidele. In aceasta tabara transpartinica se afla lepre din PSD, din PNL, din UNPR, din PC, din UDMR, de peste tot. Si toata aceasta scursura, nu are un aliat mai activ, impotriva independentei guvernului Ciolos, decat ziarul Bursa. Esecul guvernului Ciolos este scopul suprem al etapei actuale in Romania.

    1. Ma declar surprins.

      N-am mai fost atacati niciodata in felul acesta: "Ziarul BURSA este aliatul scursurii politice".

      Cit traieste, omu-nvata! 

      ...e ca iarna... Ne place, nu ne place, ne dorim, nu ne dorim... tot se intimpla!

      Anonime ai perfecta dreptate,....Am surse precise ca Make este si platit pentru astfel de articole....si te rog urmareste mai departe evolutia.. Nu vezi cu cata vehementa au pornit toti......undeva si pe multi ii deranjeaza ...acest guvern.

      Vasile, sursele tale pot fi precise chiar si daca le-ai inventat tu.

      De ce nu spui "Uite dovada ca MAKE e platit pentru articole"? 

      Dupa un sfert de secol de jurnalistica, stirea asta chiar ar fi o lovitura de presa, iar nu sa o bagi, colo, printre comentarii anonime!

      Daca eu as avea dovada, n-as ezita! 

      Jur ca daca aduci probe la BURSA, Redactia le publica neintirziat.

      In locul tau, Vasile, mi-as baga unghia-n git!

    Voi ati vazut CV-ul personajului?A facut master,doctorat,a scris un raft de carti.Interesant ca 5-6 carti sunt in calitate de coautoare a ilustrei Anghelache,cea care i-a calauzit toata cariera universitara si postuniversitara.Din moment ce scriu atatea carti in tandem,imi imaginez ca au aceleasi cunostinte despre finante.Am avut ocazia sa le vedem in 8-10 ani de CNVM!

    Trebuie sa fii un titan al finantelor sa faci atatea studii ,sa scrii carti in nestire si-n acelasi timp sa mai ai si un minim de abordari practice ale domeniului.

    Traiasca savantele tehnocrate! 

    1. eu cred ca sunt, fie amandoua tute, fie, lesbiene. cum cu finantele sunt ca porcu' cu portocala, ramane de deslusit care din ele o fi activa si care pasiva ca amandoua sunt imbobosate? daca deslusim - multe sunt caile domnului, sunt si tute sunt si lesby!

    I s-a luat alcoolemia ministeresei de finante cind a afirmat ca romanii pot munci si pe 2 lei? Dar bani pentru marirea pensiilor parlamentarilor unde se gasesc?

    Salariul minim pe economie nu este un indicator stabilit in functie de cresterea productivitatii muncii, ci este stabilit in urma unei decizii strict politice. As spune ca este normal ca un guvern oarecum tehnorcrt sa aiba oarecare ezitari si sa aiba nevoie de ceva timp si calcule, plus opinii politice pentru a vedea daca este bine sa mareasca salariul minim sau nu. Eu cred ca mai ales acum dupa ce salariul bugetarilor a fost majorat din nou, si asta tot in urma unei decizii politice, nu pentru ca ar fi crescut productivitatea muncii bugetarilor, ar fi normal sa fie marit si salariul minim. Dar ar fi normal sa existe un singur salariu minim, nu doua ca in trecut, adica si institutiile statului sa fie obligate sa ofere acelasi salariu minim ca firmele private, nu unul mai mic si sa impuna obligatii marite doar firmelor.

    si te roaga sa ne spui de CE a fost retras articolul cu doamna care face declaratii de 2 lei. De cand brutele mioritice nu au voie Sa le reaminteasca finutzilor ce declarau cand erau atotputernici. Nu injuram, nu spunem obscenitati insa ne simtim bine atunci cand ne constientizam neputinta de a face din Tara noastra o Tara ca afara. Intelege ca ca un Presefinte TREBUIE Sa faca compromisuri, insa nu uita ca poporul, adica cititorii au doar in tine acel unic reper moral. Te pup

    Care e diferenta dintre o curva de pe centura Bucurestiului si una de pe centura Romei ? Pretul . Aia de pe centura Romei incaseaza poate si de zece ori mai mult . De ce ? Asta vreau eu sa stiu de la dna ministru . Ma roade treaba asta , E mai productiva ? Creeaza plusvaloare ? Ai ? Cata vreme o sa ne vindem ieftin o sa ramanem o tara de mana a treia . O sa ne ia bagabontii sa ne faca posta pe o suta de lei . Mariti preturili si o sa vina baietii seriosi .

    1. Partea proasta e ca daca maresc preturile, fetele poate mor de foame. Raportul preturilor Roma/Bucuresti se regaseste in toate serviciile si este direct proportional cu raportul castigurilor. Prestatoarele din Bucuresti se adreseaza unei piete paupere unde nu exista bani si de aceea trebuie sa vanda ieftin. Este laudabil ca ne asiguri ca intr-un domeniu avem servicii egale la un pret mai bun. Salata si legumele sunt mai scumpe la noi.

    Dna ministru este frustrată că trebuie să facă activitatea ministerială pe "2 lei", adică pe un salariu de ministru pe care îl consideră necorespunzător.

    nu sunt deloc fan al doamnei ministru.

    Dar dvs, la Bursa, ce salarii oferiți ?  

    Cumva minim pe economie? ...  

    1. Dar dumneavoastra, domnule Andrei, in afara ca sinteti minim pe pe subiectul articolului, sinteti cumva maxim pe altceva decit pura ostilitate?

      SI spera Sa se imbuneze cititorii. Deja PE investor Verlag a fost retras un articol care Il critica pe DraGHI si nu pe Draga:-)

    Naom Chomski spunea ca se fac eforturi pentru a transforma Europa centrala si de Rasarit in lumea a treia...asa ca a spus adevarul obiectivului marii finante aliate. transnationalii financiari cu marile puteri.

    ori nu-i nimic de capul ei.

    Este greu de inteles ce greseli elementare si de neasteptat, de neinteles, pot sa faca oameni de la care ai mari asteptari. Ne amintim cu aceasta ocazie si de Ungureanu.  

    Asemenea oameni, chiar daca ar fi animati de cele mai bune intentii, chiar daca n-ar fi rauvoitori, sunt necopti. 

    Doamna, sau domnisoara, sau ce-o fi, are inoculata si din pacate imprimitata in gindirea ei o parere rea despre romani.  

    Este clar ca nu si-a pus niciodata intrebarea de ce romanii care traiesc intr-o tara binecuvintata de Dumnezeu cu munti, dealuri si cimpii, cu riuri, fluviu si mare, cu paduri, petrol, gaze naturale, aur, argint, carbune, sare si ape minereale, cu...., adica intr-o tara cum putine a lasat Dumnezeu pe Pamint, sunt in saracie si la marginea civilizatiei. Si asta a fost pentru ei starea naturala si acum 1000 de ani si acum 500 de ani si acum 200 de ani si in anii socialismului si acum. Un om care nu-si pune asemenea probleme n-are cum le asigura romanilor normalitatea, oricit ar cauta sa-si epateze neamul cu fraze sforaitoare. 

    Cit despre salariul minim, este clar ca in actualele conditii doar statul mai poate face actiuni eficiente pentru cresterea salariilor. s-o fi gindit doamna ministru ca marile firme, multinationalele, au de unde asigura aceste salarii?

    1. ...ne minunam de cit de virtos ne-a blagoslovit Dumnezeu. De 50 de ani aud ca avem o tara neasemuit de frumoasa si memarginit de bogata. De 50 de ani astept sa se uite si compatriotii mei in jur cu ochi critic si sa aiba revelatia ca frumusetea si bogatia erau doar pe stema socialista si in sufletele poetilor angajati. In acea ipotetica faza poate, speriati de uritenia si amenintati de saracia omniprezente, de la Beba Veche la Sulina, ne apucam dracului sa construim niscai frumuseti si ceva bogatii... Pina atunci ne putem balaci frustrarile in imaginarul ocean de nedreptate...

      Ne minunam si ne intrebam cum se face ca avind toate aceste bunuri nu reusim sa le punem in valoare, sa beneficiem de ele. In anii '50 am fost condusi de Zaroni, acum de Dragu. Asta sa fie explicatia?

      Imprejurarile faca ca se pun la conducere niste puisori nevinovati si nestiutori, cu indemnul: Zburati soimi ai patriei!

      Baba Leana, cu resursele ei, cultiva si recolteaza o minune de patrunjel, conducatorii tarii, care administreaza resursele ei, normal ar fi sa cultive si sa construiasca "niscai frumuseti si ceva bogatii". 

      Dar ce haz mai are? La noi, romanii, forma e totul, fondul conteaza mai putin. Dar iata: avem o tara urita, arida. Capitala e cel mau urit oras din Europa, fara relief, fara un fluviu, un munte, ceva. N-avem resurse. N-am avut niciodata. Stiu- romanii cu aurul, americanii si olandezii cu titeiul. Erau putine si alea dar ieftin de exploatat. Avem drept mare o baltoaca oarecum sarata care vara se umple de ragalii. O sa constati ca orice litoral pricopsit e spre vest. Al nostru nu e. Nu stim sa facem vin. Nu stim sa gatim. Sintem hoti si labili, fara cuvint. N-am inventat niciodata nimic de Doamne-ajuta. Avem o limba cu o sonoritate neplacuta. N-am cistigat nici un razboi. N-am compus niciodata ceva fredonabil. Pina si Ateneul Roman e o copie la scara. Am fost suficient de coerent?

      Si de ce "dracu" mai stai in ROMANIA DACA AI ASA O SCARBA DE TARA ASTA SI DE OAMENII EI Eu am inteles asa cele spuse de doamna DRAGU .Daca facem sape si harlete ar trebui sa le si ascutim si saluam in plus 2 lei . Daca venim la piata cu mazare( tot stam mult timp degeaba) pe langa pastai sa vindem si boabe(la 1,5kg pastai se obtine1kg de boabe )Si in loc sa vinzi 1kg de pastai cu4 lei ,vinzi 1kg de boabe cu 8 lei .Asta-i munca pe 2lei.

      Am asteptat reactia inainte de a continua... Si revin la consacratul meu stil incoerent... Astept ca semnificativ de multa lume sa vada ca imparatul e dezbracat. Cind iti dai seama ca est sarac dintotdeauna, te ia groaza. Mergi pe la scoli cit te tin balamalele si dupa aia iti cauti de lucru. E un mod eficient de a scapa in buna masura de saracie. Singurul mod cinstit. Noi, poporul roman, sintem insul care nu invata, nu munceste, e convins ca are o mostenire enorma de incasat, ca asa stie el din tata in fiu. Vine unul ca mine si ii spune ca n-a mostenit nimic. Se enerveaza reflex, din principiu. Nici nu-i mai trece prin cap ca asa o fi... In loc de scoala si slujba revine la asteptare. Sau joaca la loto, ca stie ca e binecuvintat de Dumnezeu...

      ...n-am plecat din tara pentru ca eram tinar si idiot. Am facut o violenta apologie a ramasului pe meleaguri. Am zis: "Nu merg sa ma fac cetatean de mina a doua! Tara are nevoie de noi! Vom exploata resursele minunate cu ingeniozitatea noastra specifica si vom construi un paradis. Pina acum nu ne-au lasat comunistii." M-am straduir ceva vreme pina am aflat crudul adevar. Acum sint batrin si traiesc binisor exploatind una din putinele resurse incontestabile ale patriei: prostia.

      ... in cazul de fata reprezentat de pachidermica doamna... Si politicienii astia, si tehnocratii, ni-i meritam, ca o consecinta a lipsei de discernamint si scepticism... Intr-o tara decenta nu exista o asemenea masa de accidente ale naturii: Petrescu, Sova, Tariceanu, Visan, Pop, Boc, Valcov, Blanculescu, Gadea, Dacian, Daciana...

      Domnule, daca esti batran si o duci bine( vorba copiilor mei) nu-ti face " sange rau ",.probabil ai tensiune(ca si mine ) si oricum ideile noastre nu se potrivesc cu cele ale tinerilor(copii si nepoti)Chiar si asta.ne eneveaza . Noi n-am reusit, Este timpul lor sa lupte pentru o tara a lor mai buna.

      Batrineilor, ginditi si actionati frumos. Nu face rau la trup si suflet si costa o nimica toata. :))

      Eu am facut baie si plaja la NISA,SI le-am spus multora de pe plaja, ca e mai ieftin si mai placut sa faci plaja pe litoralul romanesc.Acolo in loc de nisip,sunt pietroaie ,care pe laga faptul cata ard precum taciunii te mai si ranesc la picioare(mai ales la glezne) Dar e cool sa te duci pe Coasta de Azur la NISA!Eu prefer baltoaca noastra (cu ragalii)

      Am cerintele pe care le exploatezi.Cand pot sa incep?

      ... prelucrez materia prima... Daca "resursa" ar aduce remuneratie purtatorului unde am ajunge? Sau ce? "Micul Brunei"? "Elvetia Orientului"?

      ... si intensitate. Inmultite dau putere. Cu impedanta stau bine, frecventa nu mai e ce-a fost...

      ... Nordul nu-i de lepadat. Schehevingen de exemplu. Si e si gratis, dar doar daca esti criminal de razboi...

      si aici am din abundenta. Cum pot sa ma fac util?

    Declaratia denota o nesimtire si o lipsa de respect uluitoare fata de poporul roman. Este pacat ca au murit oamenii la revolutie si in colectiv ca sa avem astfel de minsitri. SA FIE DEMISA:

    Este oare posibil ca interpretarea declaratiei doamnei ministru Dragu sa fi fost rastalmacita in esenta? Chiar daca in forma e posibil sa fi fost nefericita...

    Eu as lua in considerare si urmatoarea varianta: creste salariul minim peste o limita la care anumite industrii nu mai raman competitive (ex. confectii, textile, marochinarie). Acele industrii au mobilitatea sa se transfere in tarile BRICS unde oamenii muncesc pe 'doi lei' - cu impact in somaj. Sau sa stea in Romania si sa plateasca la negru-gri. Cred ca, simplist vorbind, asta era ideea. Fara sa fie vreo jignire adusa romanilor. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb