România a aderat la Carbon Sequestration Leadeship Forum

Adina Lateş
Internaţional / 29 octombrie 2015

Ţara noastră a aderat la Carbon Sequestration Leadeship Forum (CSLF). Printr-o scrisoaredin 20 octombrie 2015, Ministerul Energiei Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri a transmis intenţia României de a adera la CSLF şi a primit răspuns afirmativ, relatează un comunicat al MEIMMMA.

Conform sursei citate, în calitate de membru al CSLF, ţara noastră poate beneficia de sprijin financiar, de asistenţă tehnică în dezvoltarea politicilor publice sau de cooperare în cercetarea şi dezvoltarea capacităţii tehnologice la nivel naţional.

În acest context, o delegaţie a Ministerului Energiei, IMM-urilor şi Mediului de Afaceri condusă de ministrul Andrei Gerea va participa, în perioada 1-5 noiembrie 2015, la o reuniune la nivel înalt a Grupului de lucru a statelor membre organizată la Riad - Arabia Saudită.

Carbon Sequestration Leadeship Forum (CSLF) este o iniţiativă internaţională la nivel ministerial privind schimbările climatice, axată pe dezvoltarea de tehnologii eficiente pentru separarea şi captarea dioxidului de carbon (CO2), pentru transport, utilizare şi depozitare în condiţii de siguranţă pe termen lung.

Structura CSLF include 22 de ţări şi Comisia Europeană. Printre membri se numără: SUA, Germania, Marea Britanie, Franţa, Canada, Australia, China, India, Brazilia, Africa de Sud, Uniunea European, şi Polonia, care este singura ţară membră din Europa de Est.

Proiectele dezvoltate în ţările membre CSLF pot obţine calificativul "CSLF-recognized Project", calificativ care, pentru o ţară ca România, ar creşte competitivitatea proiectului pentru instituţii precum UE (de asemenea membră CSLF) şi investitori publici şi privaţi.

"Importanţa CSLF poate fi văzută şi prin prisma recunoaşterii de către liderii G8 a acestei iniţiative ca un mediu principal de cooperare şi colaborare cu privire la gaze cu efect de seră. Misiunea organizaţiei CSLF este de a facilita dezvoltarea şi implementarea de noi tehnologii în exploatarea resurselor energetice minerale, prin colaborare internaţională care vizează înlăturarea obstacolelor tehnice, economice şi de mediu. De asemenea, CSLF promovează dezvoltarea sistemelor de reglementare, a cadrului legal, a mecanismelor financiare şi instituţionale necesare pentru implementarea de noi tehnologii", se arată în comunicatul amintit.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4986
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3071
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8889
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.0585

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb