România a atras 1 miliard euro de pe pieţele externe printr-o emisiune suprasubscrisă de două ori

S.A.
Macroeconomie / 21 mai 2016

România a atras 1 miliard euro de pe pieţele externe printr-o emisiune suprasubscrisă de două ori

Ţara noastră a atras un miliard euro de pe pieţele externe printr-o emisiune de obligaţiuni pe 12 ani, la un randament de 2,992%, potrivit unui comunicat al Ministerului Finanţelor Publice (MFP) remis redacţiei.

"România a emis obligaţiuni pe pieţele externe de capital în valoare de un miliard de euro, consolidându-şi astfel curba randamentelor titlurilor de stat cu o nouă maturitate de 12 ani, cupon 2,875%. Emisiunea a fost lansată la un randament competitiv de 2,992% şi suprasubscrisă de aproape două ori, printr-un număr de 200 de ordine. Baza investiţională a tranzacţiei a fost diversificată, atât din punct de vedere geografic, cât şi a tipurilor de investitori, cu o granularitate mai mare şi prezenţa unor investitori noi raportat la emisiunile precedente", se arată în comunicat.

Distribuţia geografică a investitorilor a fost următoarea: Germania şi Austria (20%), România (19%), Marea Britanie (13%), Centrul şi Estul Europei (11%), Scandinavia (9%), SUA (7%), Franţa şi Benelux (7%), Italia şi alte ţări din sudul Europei (7%), Elveţia (6%), alte ţări (1%).

În privinţa tipurilor de investitori, au predominat managerii de fonduri (52%), fiind urmaţi de bănci şi bănci private (26%), fonduri de pensii şi societăţi de asigurare (21%) şi alţii (1%).

"Tranzacţia aceasta confirmă percepţia foarte bună şi încrederea mediilor investiţionale în fundamentele economiei româneşti într-un context volatil de piaţă. Faptul că a fost suprasubscrisă arată că România este pe o traiectorie economică ascendentă, cu o creştere economică în topul Uniunii Europene şi cu stabilitate fiscal - bugetară", a declarat ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu.

Emisiunea face parte din planul de finanţare externă aferent anului 2016 şi a fost intermediată de către Citigroup Inc, JP Morgan, Raiffeisen Bank International AG, Societe Generale şi UniCredit SpA.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. acelasi mecanism de acumulare de costuri la datoria publica fara nici-un scop justificativ! daca acesti cretini ar realiza ce fac si, de fapt, ce urmeaza, si-ar pune demisia la presul de la cotroc. costurile la puterea curenta de cumparare insumeaza 345 milioane euro (1,55 miliarde ron)!

    Sa ne bucuram sau sa ne intristam?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb