România se plasează pe un loc important în cadrul sistemului academic fracofon, potrivit ambasadoarea Franţei în România

D.R.
Miscellanea / 11 iulie 2023

România se plasează pe un loc important în cadrul sistemului academic fracofon, potrivit ambasadoarea Franţei în România

România se plasează pe un loc important în cadrul sistemului academic fracofon,cu peste 100 de diplome francofone acordate de universităţi, a declarat astăzi Laurence Auer, ambasadoarea Franţei în România, informează news.ro.

Laurence Auer, ambasadoarea Franţei în România a participat astăzi la cel de-al treilea seminar profesional al Asociaţiei Instituţiilor Supreme de Audit Francofone, organizat de Curtea de Conturi a României împreună cu Curtea de Conturi a Franţei.

"În cadrul sistemului francofon în Europa, România ocupă un loc preponderent, un loc la nivel la nivel academic cu peste 100 de diplome francofone acordate de universităţi. Mă gândesc la studiile de drept, avem Colegiul Juridic franco-român, care an de an scoate de pe băncile sale jurişti care pot activa la nivel mondial, având nişte diplome recunoscute de Sorbona şi de Universitatea din Bucureşti. Apoi, mă gândesc la diplome de studii economice şi de control, de audit. De 30 de ani avem în cadrul ASE o diplomă care validează studii făcute în limba franceză şi competenţe de studii economice şi management. Însă dincolo de rolul României în Europa de Est, pe plan educativ, aş vrea să vă vorbesc despre rolul unic pe care România îl are în cadrul francofoniei. Am dezvoltat o agendă francofonă în această zonă atât de importantă a Europei, care este în acelaşi timp o zonă de pregătire pentru studiile de Drept. Încercăm să-i pregătim pentru viitor pe francofonii de mâine, prin intermediul sistemului educativ, prin studii bilingve, dar şi printr-un program extraordinar de pregătire pentru operaţiunile de menţinere a păcii", a mai spus ambasadoarea, precizând că anul viitor vor fi organizate o serie de întâlniri francofone.

Aceasta a vorbit şi despre relaţiile intense, strânse dintre Romania şi Franţa.

"Întreaga echipă a Curţii de Conturi Franceze şi-a dat tot interesul pentru ca acest seminar să dea rezultate bine structurate, rezultate de cooperare precise, astfel încât curţile de conturi francofone să-şi facă auzită vocea şi să se poată exprima pe chestiunile post-criză, pe chestiunile legate de obiectivele de dezvoltare durabilă pentru a pregăti un fel de doxă şi vom putea schimba idei. (...) Ne dorim ca Parisul să nu fie doar locul unde se vor desfăşura Jocurile Olimpice anul viitor, ci de asemenea, un loc central pentru francofonie, franceza fiind, aş zice, o limbă olimpică", a adăugat ambasadoarea Franţei în România, Laurence Auer.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb