România va mări, progresiv, asistenţa pentru statele africane

R.P.
Ziarul BURSA #Politică / 10 decembrie 2007

România va mări, progresiv, asistenţa pentru statele africane

România va mări, progresiv, asistenţa acordată în domeniul educaţiei statelor africane, a anunţat, sâmbătă seara, preşedintele Traian Băsescu, într-o declaraţie acordată presei române la finalul primei zile a summitului Uniunea Europeană - Africa, ce are loc la Lisabona.

Şeful statului a menţionat că, în 2007, România a oferit 35 de burse pentru statele africane, urmând ca anul viitor să fie alocaţi aproximativ un milion de euro, ceea ce înseamnă 120 de burse.

"Progresiv, vom creşte asistenţa pentru educaţie acordată statelor africane. Fac precizarea, pentru a nu face pe unii să fie revoltaţi că luăm de la gura poporului şi dăm africanilor, că prin statutul de ţară membră a Uniunii Europene avem obligaţia să furnizăm asistenţă. Este o obligaţie pe care ne-am asumat-o noi, la rându-ne fiind beneficiari de asistenţă de la alte state din afara UE, cum ar fi Norvegia", a precizat Traian Băsescu.

Preşedintele a subliniat că România începe să îşi facă datoria de stat membru al Uniunii Europene în sensul furnizării de asistenţă statelor aflate în curs de dezvoltare sau celor care nu au atins acest stadiu.

"Până acum ne-am dirijat asistenţa către est, cu preponderenţă spre Republica Moldova şi Georgia, unde avem o asistenţă de circa 5 milioane de euro. De anul viitor, atingem o asistenţă de un milion de euro în relaţia cu Africa pe probleme de educaţie", a evidenţiat şeful statului.

Traian Băsescu a arătat că, în intervenţia avută în cadrul primei sesiuni plenare a reuniunii de la Lisabona, a menţionat că România este angajată în două zone - cea legată de educaţie şi ştiinţă şi cea referitoare la prevenirea conflictelor.

"În primul caz ne-am asumat responsabilitatea de a furniza resursă financiară pentru a relua programele prin care tineri africani studiau în România. În ceea ce priveşte prevenirea conflictelor, furnizăm asistenţă de circa 15 ani şi vom continua această politică, orientându-ne către consolidarea capacităţii statelor africane de a face ele însele faţă situaţiei conflictuale şi mai puţin către trimiterea de trupe în Africa", a explicat Traian Băsescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb