România va participa la un proiect de analiză al OCDE referitor la guvernanţa publică şi reforma administrativă

I.S.
Ziarul BURSA #Politică #Administraţie / 3 august 2016

România va participa la un proiect de analiză al OCDE referitor la guvernanţa publică şi reforma administrativă

Guvernul a aprobat astăzi participarea ţării noastre la un proiect de analiză specifică realizat de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) privind cinci sectoare-cheie din domeniul guvernanţei publice şi al reformei administrative, potrivit unui comunicat de presă.

Sursa citată arată că este vorba de funcţia publică, coordonarea la centrul Guvernului, guvernarea deschisă, managementul bugetar şi agenda digitală, care vor beneficia de realizarea unor analize specifice, evidenţiind punctele forte şi punctele slabe ale fiecăreia din cele cinci zone prin raportare la bunele practici ale OCDE, iar concluziile vor fi prezentate în cadrul unei conferinţe pe această temă.

Executivul a aprobat, de asemenea, plata contribuţiei voluntare a României la OCDE pentru 2016, reprezentând echivalentul a 150.000 de euro, alocând către bugetul Secretariatului General al Guvernului suma de 685.000 lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului.

"Necesitatea alocării sumei respective din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului este justificată de faptul că această cheltuială este generată de o situaţie nou apărută în timpul exerciţiului bugetar", precizează Executivul.

Responsabil de implementarea proiectului va fi un comitet director, alcătuit din reprezentanţi cu putere de decizie, secretari de stat sau directori ai instituţiilor implicate în proiect - Cancelaria Prim-Ministrului şi Ministerul Afacerilor Externe şi din ministerele responsabile de domeniile ce vor fi analizate - Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale şi Ministerul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic.

Comitetul va face demersurile necesare pentru a asigura logistica şi participarea necesară desfăşurării misiunilor de evaluare ale echipei OCDE, care vor avea loc în perioada octombrie-noiembrie 2016.

Coordonarea activităţilor comitetului director va fi realizată de către un consilier de stat din cadrul Cancelariei Prim-Ministrului.

Domeniile propuse pentru realizarea analizei specifice a OCDE au fost stabilite ca urmare a vizitei de lucru efectuate în luna aprilie a acestui an de o delegaţie a Departamentului pentru Guvernanţă Publică a OCDE şi a discuţiilor dintre reprezentanţii OCDE şi reprezentanţi ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Ministerului Economiei, Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Ministerului pentru Consultare Publică şi Dialog Civic, ai Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice şi ai Cancelariei Prim-Ministrului, acestea regăsindu-se şi în strategiile naţionale care vizează guvernanţa publică şi reforma administrativă.

Colaborarea cu Departamentul pentru Guvernanţă Publică şi Dezvoltare Teritorială din cadrul OCDE oferă României şansa de a beneficia de un audit recunoscut pe plan internaţional în acest domeniu, de posibilitatea de a se compara cu alte state membre ale organizaţiei şi state non-membre prin raportare la standarde comune şi de a realiza ajustări ale propriilor sisteme. Progresele înregistrate de statul român în acest domeniu au astfel şansa de a fi evidenţiate într-un raport internaţional la care au acces reprezentanţi ai celor mai dezvoltate state din lume.

Măsurile pentru modernizarea administraţiei publice în orizontul de timp 2014-2020 sunt prevăzute în patru documente strategice: Strategia pentru consolidarea administraţiei publice (SCAP) 2014-2020, Strategia pentru o mai bună reglementare, Strategia pentru dezvoltarea funcţiei publice (SDFP) pentru 2016-2020, aprobată în şedinţa din 27 iulie, şi Strategia în domeniul formării, care este în curs de finalizare.

Guvernul menţionează că aceste patru documente strategice reprezintă condiţionalităţi ex-ante pentru cadrul financiar 2014-2020, iar expertiza OCDE a fost folosită de Comisia Europeană şi în perioada de preaderare a României la Uniunea Europeană pentru a asigura asistenţa tehnică în domeniul guvernanţei publice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8373
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3185
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9967
Gram de aur (XAU)Gram de aur412.9649

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb