"Romexpo" şi-a conturat planul de extindere, până în 2014

Cornelia Angelescu
Ziarul BURSA #Companii / 29 mai 2007

"Romexpo" şi-a conturat planul de extindere, până în 2014

În zona marelui pavilion al "Romexpo" vor începe în curând ample lucrări de construcţii. George Cojocaru, preşedintele "Romexpo" SA, ne-a declarat:

"Planul de investiţii pentru extinderea suprafeţei expoziţionale s-a născut dintr-o cerinţă imperioasă. Dincolo de procesul de modernizare a actualului complex, în care s-au investit, până acum, peste 15 milioane euro, sunt necesare mari investiţii, în prima etapă de circa 20 milioane euro". Creşterea numărului participanţilor la târgurile şi expoziţiile organizate la "Romexpo" a fost continuă în ultimii zece ani. Manifestările s-au diversificat şi se desfăşoară în ritm alert. Suprafaţa actuală de expunere de 55.000 mp este cu mult depăşită de cererile participanţilor la acţiunile "Romexpo", potrivit organizatorilor.

Noile pavilioane vor fi plasate în zona din dreapta aleii principale, fiind necesară demolarea a două construcţii vechi. Cele două pavilioane noi vor avea o suprafaţă de expunere interioară de 80.000 mp.

George Cojocaru a precizat: "Adăugând la suprafaţa actuală pe cea a noilor pavilioane, vom putea face faţă cerinţelor impuse de dezvoltarea economiei româneşti, pentru următorii cinci ani. Construcţia celor două pavilioane, în suprafaţă de 16.000 mp fiecare, va necesita 20 milioane de euro şi este programată să se încheie în aproximativ 12 luni, având în prezent toate avizele necesare. Lucrările vor demara imediat după obţinerea autorizaţiei de construcţie. Planul nostru de dezvoltare va continua până în 2014. Volumul total al investiţiilor va urca până la 45 milioane euro".

Pe partea stângă a aleii principale este prevăzută construcţia unui centru de conferinţe şi congrese, cu o suprafaţă de 3.000 mp, care va fi realizat până în 2010. Vor fi realizate, astfel, două săli de conferinţe a 450 de locuri fiecare. George Cojocaru ne-a detaliat: "În paralel, va continua activitatea de plombare şi modernizare a pavilioanelor actuale. Trebuie să ne drămuim foarte bine resursele financiare, având în vedere sumele pe care le vom investi în lucrările de mare anvergură. Toţi acţionarii noştri, Camera de Comerţ a României şi Camera de Comerţ a Municipiului Bucureşti, fiecare cu 35% din acţiuni şi salariaţii SA şi ai Camerelor de Comerţ, au înţeles necesitatea acestor investiţii, pe care le vom realiza la nivelul celor mai stricte norme europene. Se vor respecta toate măsurile speciale pentru desfăşurarea acţiunilor pe care le vom organiza, având în vedere lucrul cu publicul şi marile concentrări umane pe care le vom găzdui".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb