Rompetrol va utiliza toate mijloacele pentru ridicarea măsurilor asiguratorii de 106 milioane dolari

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 15 iulie 2020

Rompetrol va utiliza toate mijloacele pentru ridicarea măsurilor asiguratorii de 106 milioane dolari

Săptămâna trecută, Înalta Curte a confirmat decizia DIICOT prin care s-a clasat Dosarul Rompetrol

Rompetrol Rafinare (RRC) va utiliza toate mijloacele legale pentru ridicarea măsurilor asiguratorii impuse asupra a patru instalaţii, în sumă de până la 106 milioane de dolari, se arată într-un comunicat al companiei remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB),

Săptămâna trecută, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat decizia DIICOT de la finele anului trecut, prin care s-a clasat Dosarul Rompetrol.

"La data de 10 iulie 2020, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins ca inadmisibilă plângerea formulată de SC Balkan Petroleum SA şi SC Faber Invest & Trade Inc împotriva Ordonanţei emisa de DIICOT la data de 05 decembrie 2019, prin care s-a clasat Dosarul penal cu nr. 225/D/P/2006", se arată în comunicatul companiei postat pe site-ul BVB.

Prin aceeaşi decizie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins ca nefondată plangerea formulată de Rompetrol Rafinare, împreuna cu KMG International NV şi Oilfield Exploration Business Solutions SA, împotriva Ordonanţei de la finele anului trecut.

"Reamintim că prin Ordonanţa din 05 decembrie 2019 s-a dispus menţinerea unei măsuri asigurătorii asupra a patru instalaţii ale Societăţii până la concurenţa sumei de 106 milioane de dolari, care va înceta de drept dacă Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului  (AAAS) şi Faber Invest nu vor introduce acţiune în faţa instanţei civile în 30 de zile de la comunicarea soluţiei", se arată în raport.

Compania arată că, deoarece AAAS nu a depus în termenul indicat o acţiune civilă împotriva Societăţii, iar acţiunea civilă a lui Faber a fost anulată ca netimbrată de către Tribunalul Bucureşti, Rompetrol Rafinare va utiliza toate mijloacele legale pentru ridicarea măsurilor asigurătorii.

În decembrie anul trecut, procurorii DIICOT au clasat acuzaţiile penale şi au ridicat majoritatea măsurilor asiguratorii impuse în data de 6 mai 2016 asupra bunurilor societăţilor KMG International, Oilfield Exploration Business Solutions şi Rompetrol Rafinare.

În primăvara lui 2016, procurorii puseseră un sechestru de circa trei miliarde de lei pe bunuri şi acţiuni ale celor trei companii, cauza fiind disjunsă dintr-o alta trimisă în judecată în anul 2006, în care a fost judecat Dinu Patriciu, alături de alte persoane.

În anul 2013 fusese încheiat un Memorandum de Înţelegere între Statul Român şi The Rompetrol Group NV (actualmente KMG International), care prevedea că Rompetrol (actualmente KMG International) va achiziţiona cu 200 de milioane de dolari o participaţie de 26% din Rompetrol Rafinare, dar şi înfiinţarea unui fond comun de investiţii în sectorul energetic.

Memorandumul ierta Rompetrol de o datorie istorică a Rompetrol Rafinare către Statul Român, estimată la circa 600 milioane de dolari, pentru care a fost instituit sechestrul menţionat.

KMG International deţine 48,11% din Rompetrol Rafinare, în timp ce Statul Român, prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri are 44,69% din companie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb