ZIARUL BURSA

15 iulie 2020
Ediţia din 21.01.2025
Fondul Român de Investiţii şi Banca Naţională de Dezvoltare, speranţele noastre de lansare economică

Fondul Român de Investiţii şi Banca Naţională de Dezvoltare, speranţele noastre de lansare economică

George Marinescu şi Mihai GongoroiPiaţa de Capital / 15 iulie 2020

Instrumentele financiare propuse de guvernul Orban prin Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică ar putea constitui o gură de oxigen pentru antreprenorii din ţara noastră şi pentru proiectele de investiţii din toate sectoarele economice. Cu toate acestea, cele două instrumente propuse de guvernul Orban au parte de carenţe ce ar trebui rezolvate, conform specialiştilor şi parlamentarilor, până la data inaugurării acestor instituţii financiare.

Simion Creţu

"Toate proiectele de dezvoltare au o componentă smart şi inovatoare"

A consemnat Emilia OlescuCompanii / 15 iulie 2020

(Interviu cu Simion Creţu, director general ADR Centru) 

Reporter: Cum s-a dezvoltat regiunea în ultimul an?

Simion Creţu: Analiza dezvoltării Regiunii Centru a fost şi este un proces voluntar, pe care îl realizăm independent şi care are la bază interpretarea datelor statistice şi a celorlalte informaţii publice emise de către entităţile judeţene sau naţionale.

Adrian Mitroi

ADRIAN MITROI: "Cele două proiecte sunt complementare, însă la BND trebuie să existe un tipar de guvernanţă corporativă"

M.G.Piaţa de Capital / 15 iulie 2020

"Temerea mea cea mai mare pentru cele două instituţii este arhitectura juridică şi de organizare", spune Mitroi 

Proiectele FRI şi BND sunt complementare, însă la BND trebuie să existe un tipar de guvernanţă corporativă pentru a atrage bani din piaţă, consideră Adrian Mitroi, profesor la Academia de Studii Economice din Bucureşti (ASE).

Ştefan Mihu

ŞTEFAN MIHU, VICEPREŞEDINTE COMISIA BUGET, FINANŢE, BĂNCI ŞI PENTRU PIAŢA DE CAPITAL DIN SENAT: "Fondul Român de Investiţii - o redenumire a Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii pe care l-a propus PSD"

George MarinescuPiaţa de Capital / 15 iulie 2020

Pe hârtie, cele două instrumente financiare propuse de Cabinetul Orban - Fondul Român de Investiţii şi Banca Naţională de Dezvoltare - arată foarte bine, dar punerea lor în practică de către actualul guvern este imposibilă susţine Ştefan Mihu, vicepreşedintele Comisiei buget, finanţe-bănci şi pentru piaţa de capital din cadrul Senatului.

Dragoş Cabat

DRAGOŞ CABAT: "Fondul de Investiţii şi Banca Naţională de Dezvoltare nu trebuie politizate"

Mihai GongoroiPiaţa de Capital / 15 iulie 2020

La conducerea Fondului Român de Investiţii (FRI) şi Băncii Naţionale de Dezvoltare (BND), instrumente propuse de guvernul Orban prin Programul de relansare economică, nu trebuie efectuate numiri politice, ci aplicate principiile de guvernanţă corporativă şi puşi la conducere profesionişti în gestionarea investiţiilor, consideră Dragoş Cabat, analist CFA.

Andrei Pop

ANDREI POP, SECRETAR COMISIA BUGET, FINANŢE-BĂNCI DIN CAMERA DEPUTAŢILOR: "Criterii de selecţie neclare pentru companiile care vor fi «salvate» prin co-participarea la Fondul Român de Investiţii"

G.M.Piaţa de Capital / 15 iulie 2020

Cele două mecanisme financiare pe care doreşte să le înfiinţeze guvernul Orban - Fondul Român de Investiţii şi Banca Naţională de Dezvoltare - pot fi un contributor important pentru dezvoltarea economică, susţine deputatul social-democrat Andrei Pop, secretar al Comisiei de buget, finanţe-bănci din Camera Deputaţilor.

Reinventarea capitalismului este necesară pentru o redresare solidă

ÎN OPINIA SPECIALIŞTILOR, Reinventarea capitalismului este necesară pentru o redresare solidă

V.R.Internaţional / 15 iulie 2020

Pandemia a dus lumea într-un dezechilibru care nu va putea fi depăşit în următorii ani, evidenţiind multe dintre vulnerabilităţile sistemelor şi instituţiilor actuale 

Pandemia de Covid-19 a dus lumea într-un dezechilibru care nu va putea fi depăşit în următorii ani şi, fiind departe de stabilirea unui "nou normal", ar trebui să ne aşteptăm la un efect de domino, care să declanşeze alte schimbări - atât pozitive, cât şi negative - în deceniul următor, conform unei analize publicate de Forumul Econo­mic Mondial.

Trăirăm... să ne vedem şi morţi

Cornel CodiţăEditorial / 15 iulie 2020

Cornel Codiţă

Replica antologică i-o datorăm lui Tudor Muşatescu şi se găseşte într-o schiţă (Scafandrierii) care, pe vremuri ca acestea, merită o lectură aplicată. Ni se dezvăluie rezultatul fabulos, nu doar în cheie comică, al mariajului dintre prostia mustoasă, hrănită din "sfertodoxism" cronic şi plăcerea de a te lăsa în voia sugestiei, de a te supune tiraniei copleşitoare a seducţiei pe care o exercită.

Terenurile agricole, achiziţionate doar de fermierii din România

CCR NU ÎŞI VINDE ŢARA Terenurile agricole, achiziţionate doar de fermierii din România

I.Ghe.Politică / 15 iulie 2020

Curtea Constituţională a României (CCR) a respins, ieri, sesizarea PNL şi USR şi a decis că este constituţională legea PSD care impune o serie de interdicţii şi impozite uriaşe pentru tranzacţiile cu terenuri agricole. În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu majoritate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituţionalitate şi a constatat că legea respectivă este constituţională în raport cu criticile formulate.

Banca Angliei dezbate la nivel intern posibilitatea creării unei monede digitale

Banca Angliei dezbate la nivel intern posibilitatea creării unei monede digitale

Mihai GongoroiInternaţional / 15 iulie 2020

Banca Angliei (BoA) dezbate intern posibilitatea creării unei monede digitale, potrivit guvernatorului britanic Andrew Bailey, citat de Bloomberg. Bailey spune că, în prezent, banca centrală derulează o serie de cercetări pe subiectul unei monede digitale administrate de Banca Angliei. Conform acestuia, implicaţiile acestui "subiect foarte important" s-ar resfrânge asupra "naturii plăţilor şi societăţii", iar posibilitatea unui sistem monetar digital ar putea deveni se poate de reală în termen de câţiva ani.

"Infrastructura publică deficitară constrânge ratingul suveran"

AGENŢIA DE RATING MOODY'S: "Infrastructura publică deficitară constrânge ratingul suveran"

Mihai GongoroiPiaţa de Capital / 15 iulie 2020

Rating-ul suveran Baa3 al României acordat de agenţia de rating Moody's are la bază calificativul "baa2" în materie de forţa economică şi ia în calcul balanţa echilibrată dintre creşterea economică puternică şi slăbiciunile structurale care constrâng potenţialul ţării, arată agenţia internaţională într-un raport, dând ca exemplu infrastuctura publică drept o problemă structurală a României.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 15 Iulie 2020

MACRO NEWSLETTER 15 Iulie 2020

Macroeconomie / 15 iulie 2020

Producţia industrială din Franţa şi-a temperat scăderea anuală în luna mai 2020, până la 23,4%, de la 35% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 19,6%, după o scădere de 20,6% în luna anterioară.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo