Iniţiativa "Fără Penali în funcţiile publice" a trecut de votul deputaţilor

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 15 iulie 2020

Iniţiativa "Fără Penali în funcţiile publice" a trecut de votul deputaţilor

Camera Deputaţilor a adoptat, ieri, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei, iniţiată şi promovată de USR, "Fără penali în funcţii publice". Proiectul va trebui să treacă şi de votul Senatului, iar apoi va fi supusă referendumului, înainte de a intra în vigoare. În plenul Camerei Deputaţilor, s-au întregistrat 295 de voturi "pentru", o abţinere şi niciun vot împotrivă.

Propunerea legislativă prevede completarea articolului 37 din Constituţie - Dreptul de a fi ales - cu un nou text, potrivit căruia cetăţenii condamnaţi la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie să nu mai poată fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în camera Deputaţilor, în Senat şi în funcţia de preşedinte al României până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării.

În cadrul dezbaterilor generale, Florin Roman, liderul grupului deputaţilor liberali a spus: "Grupul PNL susţine dezbaterea şi votul pe această iniţiativă cetăţenească în speranţa că va rămâne o iniţiativă cetăţenească şi nu va fi transformată politic. Deja am văzut o cuplare cu o propunere de organizare a unui referendum împreună cu localele. (...) 5 milioane cetăţeni, nu doar 900.000 au votat referendumul organizat de preşedintele Klaus Iohannis. Iniţiativa cetăţenească trebuie discutată în paralel cu cele două proiecte de lege depuse după referendum".

Deputatul Dan Barna, preşedintele USR, formaţiune politică iniţiatoare şi susţinătoare a acestui proiect legislativ a declarat: "Suntem în faţa unui moment autentic istoric. (...) Fiecare pas a fost o luptă. Iată că am ajuns în acest moment în care mai trebuie să facem doi paşi. (...) Încurajez să facem aceşti paşi. În privinţa alegerilor, îndemn cetăţenii să se pronunţe asupra acestei iniţiative de igienă morală".

Potrivit Constituţiei, proiectul sau propunerea de revizuirea articolului 37 din actul fundamental al ţării trebuie adoptată de Camera Deputaţilor şi de Senat, cu o majoritate de cel puţin două treimi din numărul membrilor fiecărei Camere. Dacă prin procedura de mediere nu se ajunge la un acord, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, hotărăsc cu votul a cel puţin trei pătrimi din numărul deputaţilor şi senatorilor.

Revizuirea Constituţiei este definitivă după aprobarea ei prin referendum, organizat în cel mult 30 de zile de la data adoptării proiectului sau a propunerii de revizuire.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Fără IQ mari și fără proști.

    Probabil ca, in timp ce Barna exprima din nou initiativa USR(in fapt, dorinta Sistemului securist si sorosist din Colonie), colegul sau de alianta, Fred-Ciolos se dusese deja sa toarne in pahare pt a sarbatori evenimentul, niste licoare galbena procurata de la guru' sau, Grig Bivolaru!

    cinstitule cum este cu banii din fonduri europene pt oamenii cu handicap

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb