Noi dispute politice pe legea carantinării şi izolării

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 15 iulie 2020

Noi dispute politice pe legea carantinării şi izolării

Proiectul legislativ privind carantinarea şi izolarea persoanelor în timpul epidemie pare un adevărat măr al discordiei aruncat scenei politice din ţara noastră.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, ieri, că PSD "tergiversează" legea carantinării şi izolării şi a făcut apel la parlamentari să finalizeze discuţiile pe acest act normativ.

"Sunt siderat de felul în care PSD a reacţionat şi reacţionează în Parlament acum când este în discuţie o lege foarte importantă, legea care reglementează izolarea persoanelor bolnave şi carantinarea persoanelor. (...) PSD tergiversează această discuţie", a afirmat Klaus Iohannis, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

Preşedintele ţării a precizat că este nevoie "urgentă" de această lege şi a făcut apel la parlamentari să finalizeze discuţiile.

"Altfel, veţi fi moralmente răspunzători de moartea a zeci sau poate a sute de români", a afirmat Klaus Iohannis care a arătat că această "tergiversare" a legii privează Executivul de "un instrument foarte important".

În opinia sa, în dezbaterea legislaţiei privind carantinarea aşi izolarea, "PSD a venit cu argumente care pur şi simplu sunt false".

"Zicea că trebuie să vină Guvernul mai repede cu această lege, or Guvernul nu avea cum să vină cu această lege până când nu s-au publicat argumentele CCR. PSD reclamă că această lege nu este bine făcută. Păi raţiunea unei dezbateri parlamentare este tocmai de a găsi cea mai bună formă de lege", a spus Klaus Iohannis.

În replică, Marcel Ciolacu, pre­şedintele interimar al PSD, a declarat: "Nu ne şantajaţi cu pandemia ca să omorâţi democraţia! Preşedintele Iohannis susţine încălcarea drepturilor drepturilor şi libertăţilor românilor dorită de Guvernul PNL şi şantajează Parlamentul. Vrea să ascundă astfel că Executivul a pierdut total controlul asupra pandemiei din cauza propriilor prostii. E doar vina Guvernului Orban că a încălcat drepturi şi libertăţi prin ordin de ministru. Aşa a ajuns să provoace o criză în care pacienţii infectaţi să plece din spitale. (...) Proiectul a trecut deja prin Camera Deputaţilor şi este dezbătut la Senat în comisiile de specialitate.

Nu vom ceda şantajului şi nu vom permite încălcarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor. Soluţia este o lege clară, aplicabilă şi care să nu permită abuzuri".

Robert Cazanciuc, preşedintele Senatului, unde este blocat proiectul legislativ privind carantinarea şi izolarea, a spus: "Vom vota proiectul de act normativ, când vom avea garanţia că această lege apără pe toată lumea. Cum spuneam, o lege proastă nu protejează pe nimeni, o lege proastă pune în pericol pe toată lumea. Suntem în Parlament şi vom sta cât va fi nevoie să găsim soluţii pentru a proteja cetăţenii şi pentru a da autorităţilor instrumentul de care au nevoie pentru a fi eficiente în lupta împotriva coronavirusului".

Preşedintele Senatului a menţionat că viitorul act normativ trebuie să fie în acord cu decizia Curţii Constituţionale şi cu normele din Constituţia României.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. oare celor de.la CCR nu le este rusine sa se priveasca in oglinda?

    1. nu, pentru ca intentioneaza sa propuna dublarea alocatiilor din pensiile lor speciale....

    Nu le iese la SAVANȚII în medicină.... Te-aștepți de pa politruci ???

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb