Romsilva respinge ameninţările şi presiunile Agent Green

Adi Iacob
Materii Prime / 13 martie 2017

Romsilva respinge ameninţările şi presiunile Agent Green

Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva respinge ameninţările şi presiunile organizaţiei Agent Green, care a organizat, vineri, blocarea unui drum public şi controlul autovehiculelor care transportau lemne pentru foc, precizează instituţia într-un comunicat de presă remis Redacţiei.

Potrivit comunicatului, domnul Gabriel Păun, preşedinte Agent Green, a transmis Romsilva, sâmbătă, un e-mail în care ameninţă că dacă Regia nu "recunoaşte public" în 24 de ore "greşelile făcute în ultimii 15 ani" va folosi "toate pârghiile legale disponibile pentru epurarea Romsilva şi a Gărzii Forestiere".

"Respingem cu fermitate acţiunile în forţă şi ameninţările, precum şi diseminarea cu intenţie a informaţiilor false, considerând că organizaţiile non-guvernamentale nu trebuie să blocheze deliberat drumurile publice, să comunice informaţii false, să dispună abuziv controlul autovehiculelor şi a mărfurilor transportate, substituindu-se organelor statului, şi nici să ameninţe instituţiile statului cu «epurări»", scrie Romsilva în comunicat.

"Vineri, activişti ai Agent Green au blocat deliberat un camion care transporta legal lemne de foc pe DN 7C, în zona comunei Arefu din judeţul Argeş. Activiştii Agent Green au verificat în mod abuziv actele autovehiculului şi au măsurat cantitatea de lemn de foc transportată. Domnul Gabriel Păun a acuzat public că transportul era unul ilegal şi lemnul provenea din păduri virgine, afirmaţii complet false. Aşa cum au constatat organele de control ale statului, transportul era legal, cantitatea era cea din acte, iar transportul era înregistrat în aplicaţia SUMAL, cu avizul seria AP nr. 2393420 din 10.03.2017; Cod on-line 113DD7E4YAD6F, precum şi în "Inspectorul Pădurii", la ora 10:13", relatează comunicatul.

Regia Naţională a Pădurilor menţionează că în cursul anului trecut, activişti ai organizaţiei Greenpeace, cu sprijinul Romsilva, au efectuat o misiune de evaluare a pădurilor virgine şi cvasivirgine din zona Vidraru, studiile fiind depuse de această organizaţie la autoritatea centrală ce răspunde de silvicultură, pentru a fi analizate în vederea introducerii acestora în Catalogul Naţional al Pădurilor Virgine şi Cvasivirgine.

Organizaţia Agent Green a difuzat, în data de 11 martie a.c., pe pagina sa de Facebook, şi un fişier video cu imagini aeriene a unei suprafeţe de pădure din zona Vidraru, susţinând că respectiva suprafaţă s-a aflat în administrarea Romsilva, alt lucru complet fals, suprafaţa respectivă fiind retrocedată în cursul deceniului trecut.

De asemenea, Romsilva precizează că în luna noiembrie a anului trecut, în urma altor afirmaţii defăimătoare, domnul Gabriel Păun a fost notificat de Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva că va utiliza căile legale pentru recuperarea prejudiciilor, însă preşedintele Agent Green a solicitat un dialog, acesta purtându-se în 6 decembrie 2016, la sediul central al Regiei.

În cursul întrevederii, domnul Gabriel Păun a cerut un protocol de colaborare cu Romsilva privind identificarea pădurilor virgine şi cvasivirgine, acces la amenajamentele silvice şi a experţilor în teren. Romsilva a răspuns pozitiv, însă până la această oră, în ciuda solicitărilor repetate ale Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva, Agent Green nu a încheiat respectivul protocol.

"Având în vedere deschiderea şi buna credinţă cu care a acţionat Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva şi acţiunile Agent Green şi ale domnului Gabriel Păun din ultima perioadă, considerăm că obiectivul acestora îl reprezintă prejudicierea deliberată a imaginii şi intereselor Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva" precizează comunicatul de presă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Pe cine intereseaza parerea mafiei lemnului? Ei ne mutileaza tara, dintr-o lacomie sinistra si stupida, de parca ei nu ar locui aici, si mai au tupeul sa deschida gura??!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb