ROVANA PLUMB: "Suntem deschişi şi respectăm" prevederile din Tratatul UE

V.D.
Politică / 15 ianuarie 2019

Rovana Plumb

Rovana Plumb

Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, a declarat astăzi că, din punct de vedere al deschiderii ca preşedinţie a Consiliului Uniunii Europene, "suntem deschişi şi respectăm" prevederile din Tratatul de funcţionare a UE, unde este prevăzut modul în care sunt cheltuiţi banii europeni.

Legat de legea pe care Parlamentul European o va dezbate şi vota joi privind protecţia bugetului Uniunii în cazul unor deficienţe generalizate în ceea ce priveşte statul de drept în statele membre, Plumb a declarat: "Să nu discutăm despre tăierea fondurilor UE, ci doar despre o respectare a prevederilor din Tratatul de funcţionare a Uniunii, unde este prevăzut modul în care sunt cheltuiţi banii europeni, care trebuie să fie trecuţi printr-o procedură transparentă, corectă şi să existe o cheltuială eficientă".

"Mă uit astăzi, încă o dată, pe raportul care va intra în plen, însă din punct de vedere al deschiderii ca preşedinţie, întotdeauna pe bază de dialog şi pe respectarea principiilor fundamentale ale UE, cu accent stat de drept, dar libertăţi, drepturi civile, suntem deschişi şi le respectăm", a adăugat ea.

Ministrul s-a întâlnit luni cu mai mulţi oficiali europeni cu care a discutat despre "tot ceea ce înseamnă pachet legislativ pe coeziune". Scopul discuţiilor a fost acela de a "ajunge la un consens privind intrarea în negociere a dosarului".

"Suntem pregătiţi să intrăm pe regulamentul cadru în trialog pe câteva elemente. Important e că suntem ambiţioşi, dar şi realişti, să putem finaliza în timp, să avem un raport general parţial, până la următorul Consiliu de Afaceri Generale pe coeziune care va avea loc pe 25 iunie", a mai explicat Plumb.

Rovana Plumb face parte din delegaţia condusă de prim-ministrul Viorica Dăncilă, care efectuează o vizită de lucru la Strasbourg,în vederea prezentării programului de lucru al Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene.

Dăncilă va prezenta priorităţile în cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European, care va avea loc marţi.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Cum mama dracului sunteti pregatiti sa respectati prevederile tartatului UE cind tara este condusa de infractori!

    1. Bravo lor pesedeilor !

      Eu n-am votat niciodata cu clica lor, dar ce facem ca MOFTANGII din multinationale, brokerii de pe bursa, gulerele albe din big pharma, avocatura, toata intelighentia + milenialls considera votul de la parlamentare UN MOFT ! 

      Asadar tzatza Leana si Mos Vasile din Vascautzi, sa traitzi, ies la vot si la noujde de ani, iar hipsteritzele din Centrul vechi si toti greierii, carora le urla boxele la untold , ce abia si-au sarbatorit "majoratul" nu se prezinta la alegeri, pesedeii merita sa-si bata joc de romanica fanariota, deoarce ies la numaratoarea voturilor DEMOCRATIC !

      Guvernarea Ponta a fost bunicica fata de Guvernarea Dragnea care e EXECRABILA. Oamenii au fost inselati de Dragnea ; ca daca stiau ca vor fi condusi de niste Incompetenti si de o AGRAMATA poate votau altfel.

      DRAGNEA n-are nicio VINA, 

      Are doar PESTA PORCINA!

      ...si Guvernul GUITZA dupa cum i se GROHAIE 

    Dragnea n-are nicio VINA,

    Are doar PESTA PORCINA! 

    HUoo Aripei Dragnea din PSD! Sa vina ponta! Hai Pro_Romania!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb