Rubla - cea mai mare creştere din ultimii şapte ani, faţă de dolar

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 13 august 2008

Rubla - cea mai mare creştere din ultimii şapte ani, faţă de dolar

Moneda Rusiei - rubla, a consemnat, ieri, cea mai mare apreciere din ultimii şapte ani, în raport cu dolarul, după ce preşedintele Dmitri Medvedev a ordonat oprirea operaţiunilor militare în Georgia.

În cursul zilei de ieri, rubla a crescut cu 1,2% pe piaţa din Moscova, la 24,1447 unităţi/dolar, aceasta fiind cea mai mare apreciere de după 4 ianuarie 2001. În jurul orei 14:00, cotaţia era de 24,1668 unităţi/dolar, faţă de 24,4246 la finele zilei precedente. În raport cu euro, rubla a crescut până la 35,9122 unităţi - cel mai puternic curs atins din ianuarie 2005 până în prezent.

"Decizia lui Medvedev de a opri operaţiunile militare ale ruşilor a generat de ruble", a declarat Julian Rimmer, şef al departamentului de vânzări din cadrul "UralSib Financial" Corp., Londra.

Forţele ruseşti au pătruns în Georgia zilele trecute, asediind câteva oraşe şi o bază militară. Potrivit televiziunii din Georgia, în oraşul Gori au fost arse clădiri în urma bombardamentelor militarilor ruşi.

"Obiectivul operaţiunii de constrângere a Georgiei la pace a fost atins. Agresorul a fost pedepsit şi a avut de suferit pierderi importante", a declarat Medvedev la postul public de televiziune al Rusiei. Acesta a menţionat că Rusia a asigurat securitarea forţelor de pace din Rusia şi a cetăţenilor din regiunile disputate din Georgia: Osetia de Sud şi Abhazia. Potrivit spuselor liderului de la Kremlin, forţele georgiene au fost dezorganizate.

Tot ieri, Medvedev a anunţat că a dat ordin să fie luate decizii prompte de eliminare a agresorului, în cazul apariţiei unor noi focare de rezistenţă şi a altor ofensive agresive.

Momentan, Moscova consideră prematură problema recunoaşterii sau nu a independenţei teritoriului separatist pro-rus Osetia de Sud din Georgia, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Afacerilor Externe, Boris Malakov. Acesta a precizat: "Dis-cuţia pe tema unei recunoaşteri virtuale sau nerecunoaşteri a independenţei Osetiei de Sud este prematură".

Osetia de Sud şi-a proclamat independenţa la începutul anilor "90, dar nu este recunoscută de nicio ţară din lume.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb