Rusia a lansat 76 de rachete în atacul de vineri asupra Ucrainei

Rusia a lansat 76 de rachete în atacul de vineri asupra Ucrainei

S.B.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 16 decembrie 2022

Rusia a lansat vineri dimineaţă 76 de rachete asupra Ucrainei, dintre care 60 au fost doborâte de apărarea antiaeriană, iar pentru prima dată acestea au fost lansate şi de bombardiere strategice, informează news.ro.

Regiunea Kiev a fost ţinta principală a atacului, fiind vizată de 40 de rachete. Autorităţile au anunţat că nouă instalaţii electrice sunt avariate, iar capacitatea sistemului energetic naţional este redusă la jumătate.

Apărarea aeriană ucraineană a doborât 60 din cele 76 de rachete lansate de Rusia asupra Ucrainei vineri dimineaţă, potrivit comandantului-şef al forţelor armate ucrainene, Valeri Zalujni.

Dintre cele 76 de rachete, 72 au fost rachete de croazieră (X-101, 'Kalibr', X-22) şi 4 rachete aeriene ghidate (X-59), fiind vizată infrastructura critică ucraineană.

Un purtător de cuvânt al administraţiei militare a regiunii Kiev a declarat că numai aici au fost doborâte 37 din cele 40 de rachete ruseşti lansate.

La rândul său, guvernatorul din Dnipropetrovsk, Valentin Reznicenko, a declarat că apărarea aeriană a doborât 10 rachete deasupra acestei regiuni din centrul Ucrainei.

Ministrul ucrainean al energiei, Herman Haluşcenko, a declarat că ultimele atacuri cu rachete ruseşti au avariat nouă instalaţii energetice.

Într-o declaraţie separată, operatorul energetic de stat al Ucrainei a precizat că atacurile masive ale Rusiei au făcut ca sistemul energetic al ţării să piardă mai mult de jumătate din capacitatea sa.

Purtătorul de cuvânt al forţelor aeriene ucrainene, Iurii Inhat, a declarat că până la ora locală 10:50 fuseseră lansate 60 de rachete spre Ucraina. Inhat a oferit, de asemenea, o descriere detaliată a armamentului folosit în aceste atacuri. El a precizat că rachetele de tipul Kh-555 şi Kh-101 au fost lansate de pe avioane Tu-95 şi este pentru prima dată când aceste bombardiere strategice sunt folosite din zona în care se află, zona Engels.

Engels este o bază aeriană din Rusia despre care Moscova spune că a fost atacată de drone lansate de Ucraina la 5 decembrie.

Pe de altă parte, rachetele "Kalibr" au fost lansate de pe Marea Neagră, iar bombardierele Tu22M3 au lansat rachete X-22, a spus Inhat.

Pe cer au fost observate şi avioane Mig-31K, a precizat purtătorul de cuvânt.

În plus, au avut loc lansări de rachete din nordul Mării Caspice.

Opinia Cititorului ( 18 )

  1. Cate un pic, cate un pic, pana nu mai ramane nimic....

    1. mai cumpara de la iranieni...

      cred ca se referea la sistemul energetic al ucrainei

      Cine stie jocul copilariei "telefonul fara fir", cam asa va fi si cu sistemul energetic al Ucrainei, adica exact ca-n Epoca de Piatra! Si cum iarna ruseasca bate la usa, ucrainienilor le raman practic doar 2 variante: ori il dau jos pe circar si pe gasca lui nazista si capituleaza, ori vor juca "Balena Albastra" la nivel de neam!

      Pe telefonul ala fara fir rusii vor afla cu surprindere ca nu le va iesi nici Holodomorul asta si vor fi scosi in suturi din Ucraina mai rau ca din Afganistan

      E clar ca nu vezi in perspectiva si esti robul propagandei occidentale! Pe circar si gasca lui nazista or sa-i dea jos chiar ucrainienii, atunci cand vor simti foamea maxima in stomac, frigul maxim in oase si bezna totala de cavou!

      Inca nu am vazut la Ucrainieni, pachete cu ratii expirate din anul 2015:-)...Generalul Iarna o sa dubleze numarul de mujici popiti de ucrainieni:-)

      Vise umede de la prea mult alcool, baiete!

      vise inghetate, baiete!

    Stirea trebuie privita cu scepticism, stim cu totii ca rusii nu mai au rachete.

    1. Fals, propagi minciuni. Au furat masini de spalat, au scos cipurile din ele si au modificat fiarele de calcat, le-au pus aripi si le lanseaza asupra u-craniilor.

      au primit un lot nou nout de drone de la iranieni, sa nu subestimam aliatii celei de a doua armate a lumii

    60 din 76 rachete rusesti doborate si

    16 redirectionate spre Moscova,

    de maine ajutorul militar trebuie redirectionat spre rusi 

    Ai dracului ukraineni din 76 rachete 60 le au doborat ... Cand in somn?? Chiar asa performanti sunt?? Sau au fost doborate dupa ce si au atins tintele si au explodat de la impact.... Presa mincinoasa si partinitoare asa e tot ce vine ca stire din Ukraina....

    1. Uneori, nazistii au declarat ca le-au doborat chiar pe toate, de se-amuza si copiii mici! Dar "superperformantza lor" se vede mai ales in resturile sistemului lor energetic!

    Barbarii invadatori trebuie sa paraseasca urgent ukraina . Deasemenea rusia trebuie sa restituie tezaurul romaniei ,adica 120 tone aur. Votantilor AUR pt ca tin cu rusii le reamintesc ca au obligatia sa aiba CIOCUL MIC .

    1. Ciocul mic tu, si nu sari portia de medicamente. Programarea la psihoterapie este de dorit.

      Romania a refuzat aurul inapoi, candva prin anii 1930. 

      candva prin anii 30 nu cumva au vrut sa le mai dea niste aur rusilor?

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb